Derbiye yakışmayan görüntü!

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbilerde seyirci rekorları kırılırken, bu derbide tersi yaşandı. 52.650 kişilik Arena'da 18 bin kişilik yer boş kaldı.

NTV Spor 18.10.2014 - 19:56
Derbiye yakışmayan görüntü!

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki derbide Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray'da Burak Yılmaz ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligin 5. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında sakatlık yaşayan ve bu nedenle A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki Çek Cumhuriyeti ve Letonya karşılaşmalarında forma giyemeyen Burak Yılmaz, Fenerbahçe derbisine yetiştirildi.

Tedavisi nedeniyle sarı-kırmızılı takımın yalnızca dün yaptığı son idmana katılabilen Burak, yoğun tedavi sürecinin ardından bu önemli karşılaşmada sahadaki yerini aldı.

PRANDELLI'DEN İKİ DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisine takımını iki değişiklik yaparak çıkardı.

Ligde son oynanan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının ilk 11'inde bulunan Alex Telles ve Yasin Öztekin, Fenerbahçe karşısında İtalyan teknik adamın tercihleri arasında yer almadı. Prandelli, bu iki oyuncuyu ilk 18'e almazken, yerlerine ilk 11'de Veysel Sarı ile Blerim Dzemaili'ye görev verdi.

İtalyan teknik adam, ilk 11'de yabancı oyunculardan Muslera, Melo, Dzemaili, Sneijder ve Chedjou'yu tercih etti, yedekler arasında ise Pandev yer verdi. Telles'in yanı sıra Bruma'nın da maç kadrosuna alınmaması dikkati çekti.

ÜNAL AYSAL SON DERBİSİNDE CEZALI
Galatasaray'da olağanüstü seçimli genel kurula gitme kararı alan ve yeniden aday olmayan başkan Ünal Aysal, son derbi karşılaşması için Türk Telekom Arena'ya gelmedi.

Hafta için yaptığı açıklamalar nedeniyle tedbirli olarak Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Aysal'ın bu maçı izleme hakkı bulunmazken, görevi bırakacak olmasından dolayı bu yasağı delebileceği iddiaları da boşa çıktı.

TRİBÜNLERDE BOŞLUKLAR
Derbi karşılaşmanı izlemek için çok sayıda Galatasaray taraftarı Türk Telekom Arena'ya gelirken, tribünler önemli ölçüde doldu.

Kulüpler arasındaki anlaşma nedeniyle Fenerbahçe taraftarlarının yer almadığı karşılaşmanın biletleri 900 ile 120 lira aralığında satılırken, 52 bin kişi kapasiteli statta boşluklar kaldığı görüldü. Sezonun ilk lig derbisini 40 bine yakın sarı-kırmızılı taraftar izledi.

METRO SEFERLERİ YAPILMADI 
Sanayi-Seyrantepe hattında yapımı devam eden yeni tünelinin inşası nedeniyle Türk Telekom Arena'ya metro seferi yapılamadı.

Taraftarların stada gelişi için metronun Sanayi durağının bulunduğu bölümden İETT otobüsleriyle ücretsiz servisler yapılırken, çok sayıda kişinin ise kendi imkanlarıyla yürüyerek ya da araçlarla stada geldikleri görüldü.

Öte yandan sarı-kırmızılı taraftarlar, 22 Ekim Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile oynanacak müsabakada da metroyu kullanamayacaklar.

GİŞELERDE YOĞUNLUK YAŞANDI
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Türk Telekom Arena'daki bilet gişelerinde yoğunluk yaşandı.

E-bilet uygulaması nedeniyle derbi maçın hemen öncesinde Passolig kart başvurusu yapan ancak kartları henüz ellerine ulaşmayan çok sayıda taraftar, tek maçlık Passolig kartlarını temin etmek için stat gişeleri önünde kuyruk oluşturdu.

Gişelerde zaman zaman oluşan yığılmalara karşın, tek maçlık Passolig kartları verilen taraftarlar, tribünlerdeki yerlerini aldılar.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Türk futbolunun en önemli derbilerinden Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Müsabakada düzenin sağlanması için 1200'ü özel güvenlik, 1630'u da emniyet mensubu olmak üzere 2830 kişinin görev yaptığı açıklandı.

BASININ İLGİSİ YÜKSEK
Galatasaray-Fenerbahçe derbisine yerli ve yabancı medya mensuplarının ilgisi yüksek oldu.

Karşılaşmayı muhabir, yazar, foto muhabiri ve kameraman olarak 13'ü yabancı, toplam 337 medya mensubu takip etti.

Derbiyi Almanya'dan 9, Arjantin'den 2, Hollanda ile İngiltere'den birer basın mensubunun izlediği duyuruldu.

Sayfa Yükleniyor...