Fırtına siftah yaptı!

6. haftaya küme düşme hattında giren Trabzonspor, kendisinin aksine sezona iyi başlayan ve geride kalan 5 haftada 3 galibiyet bir beraberlik ve bir de yenilgi alan Mersin İdman Yurdu karşısında ilk galibiyetini aldı. Trabzonspor maçtan 3-1 galibiyetle ayrılırken, 3 gol de kafa vuruşlarıyla geldi.

NTV Spor 19.10.2014 - 17:54
Fırtına siftah yaptı!

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Trabzonspor'da, son lig maçının kadrosundaki ilk 11'e göre 4 oyuncu değişikliğine gidildi.

Bordo-mavili takımın ligde son olarak 3-0 mağlup olduğu Kardemir Karabükspor maçında forma giyen Sefa Yılmaz, Zeki Yavru, İshak Doğan ve Yatabare ilk 11'de yer almadı. Bu oyuncuların yerine Soner Aydoğdu, Salih Dursun, Mehmet Ekici ve Cardozo 11'de görev yaptı.

SEKİZ OYUNCU SAKAT
Trabzonspor'da 8 futbolcu, sakatlıklığı nedeniyle Mersin İdmanyurdu maçında forma giyemedi.

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Onur, Deniz, Aykut, Yusuf, Özer, Mustafa Yumlu, Musa Nizam ve İshak Doğan 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR
Maça daha atak başlayan Trabzonspor olurken; Mersin İdman Yurdu kontrollü bir futbolu tercih etti. İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip yarı sahaya yıkan Trabzonspor, 13. dakikada ilk ciddi atağını gerçekleştirdi. Bu dakikada Mehmet Ekici, cezasahası sol ön çizgisi üzerinde topla buluştu; uzaktan vuruşunda top az farkla direğin yanından auta gitti.

16. dakikada bordo-mavili ekip bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan Cardozo'nun altıpas ön çizgisi üzerine ortasına Majeed Waris iyi yükselip kafayı vurdu. Kaleci Nihat son anda kritik bir dokunuşla topu kornere gönderdi ve mutla golü önledi.

27. dakikada Serdar Gürler, cezasahası sağ ön çizgisine yakın bölgeden kazanılan serbest vuruşta ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde oluşan karambolde, son olarak Cardozo vurdu. Etkisiz şutta top, sağ direğin yanından auta gitti.

33. dakikada Mehmet Ekici, Mersin İdmanyurdu yarısahasının orta solundan serbest vuruşu cezasahasına ortaladı. Majeed Waris'in kafa vuruşunda kaleci Nihat müthiş refleksle topu çıkardı ve mutlak bir golü daha önledi. Bir dakika sonra sol köşe bayrağı dibinden kullanılan korner atışında, Carl Medjani ön direkte kafayı vurdu. Yere çarpıp kimsenin müdahele edemediği top az farkla auta gitti ve Bordo-Maviler net bir gol fırsatından daha yararlanamadı.

38. dakikada ise Oscar Cardozo bir kez daha gole yaklaştı. Cezayayı üzerinde topla buluşan Paraguaylı oyuncu uzaktan şansını denedi. Top sağ direğin yanından auta gitti.

45'inci dakikada Trabzonspor yarı alanında Mustafa Akbaş, Futacs'la çıktığı kafa topu mücadelesinde aldığı darbeyle yerde kaldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic uzun süre hakem Tolga Özkalfa'ya tepki gösterirken, Mustafa Akbaş sedyeyle kenara alındı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

Oyundan alınan Mustafa Akbaş'ın yüzüne aldığı darbe sonucu midesinde mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetinde bulunduğu ve bilinci açık olarak hastaneye gönderildiği açıklanırken, ikinci yarıya Akbaş'ın yerine Zeki Yavru oyuna girdi.

İkinci yarıda da Trabzonspor'un üstünlüğü devam etti. Bordo-mavililer, ilk net pozisyonu 54. dakikada yakaladı. Soner'in pasında topla buluşan Mehmet Ekici, cezasahası sol ön çizgisi üzerinden müthiş vurdu. Günün başarılı isimlerinden kaleci Nihat, bir kez daha gol izni vermedi ve topu son anda kornere gönderdi.

İLK GOL BELKALEM'DEN
54. dakikada sol kanattan Mehmet Ekici'nin kullandığı köşe vuruşunda Belkalem altıpas içerisinde kafayı vurdu; kaleci Nihat'ın çaresiz kaldığı pozisyonda top ağlarla buluştu ve Trabzonspor 1-0 öne geçti.

57. dakikada Mersin İdman Yurdu'nda Vederson, Serdar Gürler'le giriştiği top kapma mücadelesinde taban girince hakem Tolga Özkalfa tarafından direk kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

61. dakikada Trabzon bir kez daha gole yaklaştı. Cardozo cezasahası sag içinde döner dönmez vuruşunu yaptı, top direkten döndü.

68'de Trabzon bir kez daha net golden oldu. Majeed Waris, soldan cezasahasına girip arka direğe ortaladı. Cardozo'nun uygun durumdaki kafa vuruşunda top sağ direğin yanından auta gitti.

70'de Mersin İdman Yurdu penaltı kazandı. Bosingwa'yla topa çıkan Efe'nin düşürülmesine hakem penaltı dedi.

MERSİN BERABERLİĞİ YAKALADI
71'de topun başına geçen Futacts'un vuruşunda kaleci Fatih gole izin vermedi; ancak Oktay Delibalta dönen topu iki vuruşta ağlarla buluşturdu ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

78. dakikada Trabzonspor'un kazandığı köşe vuruşunda Mehmet Ekici topun başına geçti. Sağdan yaptığı ortaya bu kez altıpas çizgisi üzerinde Medjani kafayı vurdu, top ikinci kez Mersin İdman Yurdu ağlarıyla buluştu ve Trabzonspor 2-1 öne geçti.

SON SÖZÜ CARDOZO SÖYLEDİ
86. dakikada Trabzonspor'un üçüncü golü geldi. Sonradan oyuna giren Yatabare, sağ kanattan cezasahasına ortasını yaptı. Arka direkte Cardozo kafayı vurdu, top 3. kez Mersin İdman Yurdu ağlarıyla buluştu.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Trabzonspor karşılaşmadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

6. haftada ligdeki ilk galibiyetini alan Trabzonspor puanını 7'ye çıkardı. Dört hafta sonunda sahadan puansız ayrılan Mersin İdman Yurdu ise 10 puanda kaldı.

TRABZONSPOR: 3 - MERSİN İDMANYURDU: 1
Stat:
Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Tolga Özkalfa, Ekrem  Kan, Ali Saygın Ögel
Trabzonspor:  Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Medjani, Mustafa Akbaş (Dk. 46 Zeki Yavru), Salih Dursun, Soner Aydoğdu, Mehmet Ekici (Dk. 86 Fatih Atik), Serdar Gürler, Waris (Dk. 77 Yatabare), Cardozo
Mersin İdmanyurdu: Nihat Şahin, Güven Varol, Efe Halil Özarslan, Servet Çetin, Gökçek Vederson, Murat Ceylan, Sadiku, Oktay Delibalta, Nakoulma (Dk. 46 Welliton), Tita (Dk. 61 Mitrovic), Futacs (Dk. 75 Sinan Kaloğlu)
Goller: Dk. 54 Belkalem, Dk. 79 Medjani, Dk. 86 Cardozo (Trabzonspor) Dk. 71 Oktay Delibalta (Mersin İdmanyurdu)
Kırmızı kart: Dk. 57 Gökçek Vederson (Mersin İdmanyurdu)

Sayfa Yükleniyor...