Avrupa'nın en iyisi!

Fenerbahçe derbisinde iki şık gole imza atarak Galatasaray'ı sevince boğan Wesley Sneijder geliştirdiği istatistikle Avrupa'nın en iyilerini solladı. Ayrıca bir rekor da Brezilyalı Felipe Melo'dan geldi.

NTV Spor 20.10.2014 - 16:49
Avrupa'nın en iyisi!

Ülkemizde Perform Türkiye çatısı altında faaliyet gösteren spor istatistiği şirketi Opta'nın verilerine göre, ceza sahası dışından kaydedilen gollerde Avrupa'nın en iyisi Galatasaraylı Sneijder.

Fenerbahçe karşısında uzaktan kaydettiği iki golle ceza sahası dışından attığı gol sayısını üçe yükselten Hollandalı, bu alanda Cristiano Ronaldo'yu da geride bıraktı. Sneijder ayrıca, derbide çektiği dokuz şutla bu sezon Süper Lig'in bir maçta en çok şut atan oyuncusu konumunda.

BİR REKOR DA MELO'DAN
Derbinin gizli kahramanı ise, karşılaşma boyunca girdiği 21 ikili mücadelenin 19'unu kazanan Felipe Melo oldu. Melo, bu sayıyla sadece Süper Lig'in bu sezonki ikili mücadele kazanma rekorunu kırmakla kalmadı, aynı zamanda Avrupa'da da ilk sırayı almayı başardı.

Opta'nın verilerinde dikkat çeken diğer bir nokta da ilk yarıdaki topla oynama oranları ve topun oynandığı bölgelerin ikinci yarıda tamamen yer değiştirmesi.

Sayfa Yükleniyor...