"G.Saray'ın Allah'ın yardımına ihtiyacı var"

Galatasaray'da 25 Ekim'de yapılacak başkanlık seçiminde Alp Yalman'ın listesinde yer alacak olan eski yöneticilerden Işın Çelebi, NTV Spor'a konuştu. Evren Göz'ün sorularını yanıtlayan Çelebi, Aysal yönetimini eleştiri yağmuruna tutarken, "Galatasaray'ın gerçekten Allah'ın yardımına ihtiyacı var" dedi.

NTV Spor 20.10.2014 - 16:58
"G.Saray'ın Allah'ın yardımına ihtiyacı var"

Galatasaray'da Ünal Aysal'ın yerine başkanlık koltuğuna oturacak kişi, bu cumartesi günü yapılacak seçimde belli olacak. Eski başkanlardan Alp Yalman ya da eski Divan Başkanı Duygun Yarsuvat sarı kırmızılıların yeni başkanı olacak.

Kongrede Alp Yalman'ın listesindeki en önemli isim ise eski yöneticilerden Işın Çelebi. Eski devlet bakanlarından olan, aynı zamanda Galatasaray'ın TT Arena projesini A'dan Z'ye en iyi bilen kişi olan Çelebi, kongre öncesi NTV Spor'dan Evren Göz'e konuştu.
 

  
DİVAN'DAKİ ÇIKIŞIN NEDENİ...
Divan Kurulu'nda yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Işın Çelebi, oradaki şikayetinin sorulması üzerine, "Ben şikayet etmedim. Altın hisselerin yani A tipi hisselerin esas sözleşmede Galatasaray Spor Kulubü Derneği'nin elinde olması gereken cümleler çıkartılmıştı. Bunu Sermaya Piyasası Kurulu (SPK) konusunda uzman, hukukçu ve işletmeci arkadaşlarla konuştum. Bunun çıkartıldığını bir çok kez test ettik, gördük ve onun üzerine Divan'da böyle bir esas sözleşme değişikliği olduğunu, kritik altı maddenin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledim" dedi.
 
"MADDEDEKİ SATILAMAZ HÜKMÜ ÇIKARILMIŞTI"
9. maddenin son cümlelerinin çıkarıldığını belirterek sözlerine devam eden Çelebi, "A tipi yani altın hisseler, Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne aittir. Satılamaz hükmü vardı. Bu madde çıkarılmıştı. Orada oy birliğiyle, bütün Divan'a katılan arkadaşlar esas sözleşme hükmünün aynen kalmasını istediler" diye konuştu.
 
"BİR YANDA UEFA BİR YANDA SPK"
Sportif AŞ'nin 100 milyon TL'nin üzerinde zarar edeceğini ifade eden Çelebi, "UEFA diyor ki; zarar etme limitini doldurdun, UEFA'ya verilmiş taahhütler var. 62 milyon Euro kâr edeceğiz taahhüdünde bulunulmuş. Ve SPK da diyor ki; öz kaynakların sıfırlanmış, eksi olmuş. Bunu yenilemen lazım. Hem SPK'nın yolu hem UEFA kriterlerinin yolu kesişiyor. Galatasaray'ın boşa geçirilecek bir dakika vakti yok" dedi.
 
"GELECEK YIL BIÇAK SIRTI..."
2014-15 sezonunda ilk üç ayda 45 milyon TL zarar eden Sportif AŞ'nin zararının 100 milyonun üzerine çıkması ihtimali üzerine sözlerine sürdüren Çelebi şunları söyledi: "UEFA kriterlerine uygunluk belgesini 2011'de almıştım. Zarar ederse bir tek beş yıl kalıyor. Ve biz bu 7 ayı boş geçireceğiz. Öyle öneriliyor. 7 ayı boş geçirin, ben tekrar geleyim, bu işi düzelteyim, bu mümkün değil. 5. yıl bıçak sırtında olacak. O yüzden bizim şu anda hızla akla ve bilgiye ihtiyacımız var ve bu sorunu çözmeye ihtiyacımız var"
 
"KONGRE MAYIS 2014'TE YAPILMALIYDI"
"Hem Türkiye'de hem Galatasaray'da taş taş üstüne koymuş herkese saygım sevgim vardır. Herkes kendi yönetimlerinde olumlu işler yapmıştır, olumsuz işler yapmıştır ama herkes Galatasaray için ve Türkiye için çalışmıştır" diye konuşan eski Galatasaray yöneticisi ve yeni yönetici adayı Işın çelebi, kongrenin zamanlamasını eleştirdi: "Keşke biz bu kongreyi Mayıs 2014'te yapsaydık. Bu problemleri, giderleri, harcamaları yapmadan yılın bütününü görebilecek şekilde, Mayıs'tan Mayıs'a olduğu için söylüyorum. Daha ciddi bir çalışma olurdu. Ama 2014-15 sezonunu, bitirmiş bütünü bağlamışsınız, herşeyini harcamışsınız, bütçede her şey bitmiş. Yerinize kendi yönetimimizden 5 kişiyi transfer ediyorsunuz, diyorsunuz ki; gelen arkadaşlar, valla biz mali durumu iyi bilmiyoruz, inceleyeceğğiz diyorlar, şimdi de farklı konuşuyorlar. Kayseri'ye deniz yapılsın falan gibi konuşuyorlar ki; ben, rakamların çok içinde olan bir adam olarak hayretler içinde kalıyorum. Bu rakamlar ciddi rakamlar. Şakaya falan gelmez. UEFA'ya Galatasaray Spor Kulübü Derneği olarak ve Sportif AŞ olarak taahhütte bulunmuşuz kar edeceğiz diye. SPK aynı şeyi bekliyor. Bunu çözmemiz lazım"
 
"UZMAN LAZIM, O DA BİZİZ"
Eski yöneticilerden ve başkan adaylarından Mehmet Helvacı'nın "Galatasaray, 2016'da Avrupa'ya gidemeyecek" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Işın Çelebi "İnşallah gider, bunları çözeriz. Bundan sonraki çabaya bağlı. Bunları çözeriz; ama bu çözüm uzmanlık ister. Bu işin uzmanı olmak lazım. Bu işin uzmanı da biziz" diye konuştu.
 
"210 GÜNÜ VAR, 365 GÜN DİYOR"
Kongredeki rakipleri Duygun Yarsuvat'a da eleştiriler yönelten Işın çelebi, "Deniyor ki 'Stadı 365 gün çalıştıracağım'; 210 gün vakti olan arkadaş 365 gün stadı çalıştıracağından bahsediyor. Rakamlar tutmuyor. Ben Galatasaray'ın biraz ciddiyete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
"ÜNAL BEY'İN BIRAKMA SEBEBİ RAKAMLARDA"
Çok ciddi sorunların yol ağzında olunduğunu belirten Çelebi, "Galatasaray Genel Kurulu burada doğru kararı verecek" dedi. Galatasaray'ın çok önemli bir yol ağzında olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini "Bence Galatasaray'ın en önemli Genel Kurulu bu Genel Kurulu" sözleriyle anlatan Çelebi, şunları söyledi: "620 milyon dolar gelir çarçur ve israf edilmiş. Bu geçtiğimiz 3 yıl UEFA kriterleri ve SPK kriterlerine uyum sağlanması gereken bir dönemdi. Çünkü UEFA 2011 kriterlerine göre belge aldığımızda 2015'te Galatasaray'da gelir gider dengesini kuracak şekilde nakit akışını düzenlemiştik. Ünal Bey'in niye bırakıp gittiğini bu rakamları görünce daha iyi anlıyoruz. Burada şu soruyu sorabilirsiniz: Siz niye göreve talipsiniz? Biz Galatasaray için göreve talip olduk. Galatasaray ve Türkiye için talip olduk. Galatasaray, ekonomik açıdan güçlü olursa sportif anlamda da güçlü olur..."
 
"BOŞ LAFA İHTİYAÇ YOK"
Stattaki sorunlara değinen ve ulaşım sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Işın Çelebi, "Stadın bakım onarımlarını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Galatasaray'da boş lafa değil, iyi bir yönetime, takım oyununa, akla ve bilgiye ihtiyaç var" dedi.
 
"G.SARAY'I BİLMEDEN KONUŞANLAR BU HALE GETİRDİ"
Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri derbi maçı için ise Çelebi, "Galatasaray'ın galibiyetinden çok büyük mutluluk duydum. Sneijder'i ve Prandelli'yi de kutlarım. Ama stada giriş çıkışta ciddi sıkıntı yaşandı. İnsanların önüne konulan kağıtları okuyunca, bilmeden böyle şeyler söylüyorlar. Bilmeden konuşmak Galatasaray'ı bu hale getirdi" yorumunu yapan Çelebi, Alp Yalman ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti: "Kendisi bana 'Birlikte çalışalım' diye teklifte bulundu. Bir çok arkadaşım da ısrar etti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden arkadaşlarım bu ısrarda bulundu. Ben, Özhan Canaydın ekibinde görev aldım. Takım oyunu oynuyoruz ve her gün öğleden sonra görüşüyoruz. Toplantı yapıyoruz. Başarılı olacağımızı düşünüyorum ve seçimi de kazanacağımıza inanıyorum. Herkesin Galatasaray'a sahip çıkacağını düşünüyorum. Konuşmalardan ve gelen roüzgardan seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Duygun Bey'in yönetimindeki arkadaşlara da yardım edeceğimizi de belirtmek istiyorum."
 
"G.SARAY'IN ALLAH'IN YARDIMINA İHTİYACI VAR"
Sloganlarının ne olduğunun sorulması üzerine ise Işın Çelebi sözlerini çok ilginç bir ifade ile noktaladı: "Bizim sloganımız çok açık. Biz buradayız, çok kararlıyız ve başarılı olacağeız. Allah da hepimize yardımcı olsun. Galatasaray'ın gerçekten Allah'ın yardımına ihtiyacı var."

Sayfa Yükleniyor...