"Baronlar bıraksın"

Aziz Yıldırım, bugünkü açıklamalarda basına sert eleştiriler de yöneltti ve "Baronlar bıraksın" açıklamasını yaptı.

NTV Spor 22.10.2014 - 13:00
"Baronlar bıraksın"

Beşiktaş maçında kötü bir sonuç alınması durumunda İsmail Kartal'ın gönderilip gönderilmeyeceği sorusuna Aziz Yıldırım şu yanıtı verdi: "Aziz Yıldırım'ı tanımamışsınız. Antrenör gitmezse, ben kimi gönderdim? İsmail Hoca buranın çocuğu. Çok çalışıyor. Kendisini zora sokacak şeyler söylüyor. 'Bunları söyleme' dedim kendine. Sizler ve masa başında oturan şerefli ve ahlaklı insanlar var. Zannetsinler ki bu işler böyle gidiyor. Onlar bilsinler, biraz terbiyeli olsunlar. Türk spor tarihinde uzun yıllar yazarlık yapanların hepsinin bırakması lazım. Spor basınındaki baronlar artık bıraksın. Yeni bir dönem başlasın. Ama o baronlar da oturup kahvelerde lokantalarda Türk sporunu idare etmesinler. Bir gün oturup konuşurum ki hepsi kaçacak delik arar."

Bir basın mensubunun 'Herkes yazmıyor' ifadesi üzerine Yıldırım, "Sen de yazdın. Ta Brezilya'dan yazdın" yanıtını verdi.

Galatasaray maçı öncesi takıma konuşma yaptığı iddiasının üzerine Aziz Yıldırım, "Maçtan önce de sonra da hiçbir şekilde konuşma yapmam. Gazetelerde yazılanlar çizilenler yalan. Ne Galatasaray, ne Federasyon ne ne de hakemlerle ilgili açıklama yaptım. Şu anda 1 milyon üyeyle ilgili konuştum. Hedefimiz 1 milyon üye ve tüm mesaimi ona ayırıyorum" dedi. 

Statlarda seyircinin azalmasıyla ilgili olarak Aziz Yıldırım, "3 Temmuz olayı bir şike operasyonu değildir. Diğer yetkili mahkemelerde nasıl operasyon yapılmışsa bu da operasyondur. 3 Temmuz olayından dolayı statlardan seyirci çekildi olayına karşıyım. Statlarda seyirci sorunu şimdi başlamıs gibi gösteriliyor. 3 Temmuz'dan ötürü stadların boşaldığı düşüncesine de katılmıyorum. 3 Temmuz'dan sonra stadlar doluydu. Bugün boş. Pasolig yanlış anlatıldı. Bir bankanın kredi kartıymış gibi gösterildi" diye konuştu.

Galatasaray Başkan Adaylarından Alp Yalman'ın Fenerbahçe camiasıyla dost olacağız açıklamasıyla ilgili ise Yıldırım, "Alp Yalman'a teşekkür ederim, her zaman Galatasaray camiasında dostlarımız oldu, olacaktır da. Seçim yapacaklar. Şu anda onlarla ilgili açıklama yapmam doğru olmaz" yorumunda bulundu.

Basına eleştirilerini sürdüren Aziz Yıldırım, "Kavga ettirmeyi bırakın. Ortamı değiştirelim. Türkiye zaten her gün yeni olay ve sıkıntılarla karşılaşıyor. Hepinizin aklı selim olması lazım. Sporda, siyasette, ekonomi de öyle. Kavga etmek için gerek yok. Gerekse ederiz sorun yok. Siz de basın olarak, bilimsel analiz yaparak, haberleri ve yorumları verseniz iyi olur.
Basın dedikodudan başka bir şey yapmıyor. Basın güçlü diyorlar, basın hikaye. Hep dedikodu yapıyorsunuz. Sahneye eşek at çıkarıyorlar. Sporla ilgisi olmayan şeyler yapıyorlar. Birisi hata yapsa da konuşsak para kazansak diyorlar" " ifadelerini kullandı.  
 
Yabancı oyuncu kuralına da değinen Aziz Yıldırım, "10 sene evvel Aziz Yıldırım karşı çıktı dediler. Ben 10 sene önce de deklare ettim. Bir yere odaklanıyorsanız diyorsanız biz Avrupa ve Amerika gibi demokrat olacağız diyorsanız, orada yapılan kurallar bir sene iki senede olmadı. Orada da 100 yıl geçti. Doğru olanı alıp uygulamak gerekir. Almanya 2000 de çöktü, 15 senede nereye geldi. Alıp onu Türkiye'de uygulayacaksın" dedi.

Diego konusunda ise Aziz Yıldırım, "3 senelik anlaşması var. Yavaş yavaş adapte olur. Bir anda olmaz" demekle yetindi.

Derbiyi izlemediğini vurgulayan Aziz Yıldırım, "Kavga etmek istiyorsanız Mahmut Bey'e sorun. Daha önce ceza aldım. Ben Beşiktaş ve Gençlerbirliği maçlarına gitmek istiyorum. İşim olduğu için derbiyi izlemedim. Yurtdışına çıkıyorum, derneklere gidiyorum. Ben de insanım yani robot değilim" diye konuştu.

AMATÖR BRANŞLARA DESTEK ÇAĞRISI
Amatör branşların kulübe mali olarak önemli gider oluşturduğunu vurgulayan Yıldırım şöyle devam etti, "Biz çalışıyoruz. Kulüpler mali olarak sıkıntı içerisinde. Masraflar fazla. Kaç tane sahamız var. Alt yapıda takımlarımız var. Bu işler kolay değil. Futbolun dışında 8-9 branş var. Amatör şube de kalmadı. Herkes  profesyonel oldu. Dünyada da bizde de öyle. Devlet hiçzbir katkı yapmıyor. Ancak şampiyon olursa, onları çağırıp kutluyor; ama kulüpleri tebrik etmiyor. Yazı yazıp kulüpleri tebrik etmiyor. Voleybol kız-erkek takımlarımızla ilgili bilet fiyatlarını kendileri kesiyorlar. Televizyon yayınlarını istedikleri yere veriyorlar. Biz tescil parası olarak 1 ile 1.5 milyon arasında voleybolla ilgili ayrı ayrı para veriyoruz. Amatör branştaki voleybol takımımızla devletin bankasıyla mücadele ediyoruz. Devlet bankası almış olduğu kazançtan voleybola istediği kadar para ayırıyor. İstediği gibi mücadele ediyor. Sen onlarla mücadele etmek istersen büttçe açığı veriyorsun. Veya futboldan alıp voleybola veriyorsun. Bu sistem yanlış. Amatör branşlarla ilgili bir krongre yapacağım. Amatör branşlara yapmış olduğunuz yatırımlardan dolayı açığınız var. Kolejin arsanısı aldık. Küçülmek yanlış olurdu. Fenerbahçe spor kulübü, spor kulübü olarak Türk sporuna hizmet ediyor. Atletizm'de bir Enka bir de biz varız. Çekilirsez Atletizm biter. Bu çatı çökerse hepimiz altında kalırız. Şampiyonlar çıkardık. Belediyelerin desteğiyle olmaz. Gençlik spor kulüplerine devletin destek olması lazım. Profesyonel olarak ödediğimiz vergileri bize iade edin. Bunları amatörlere aktaralım. Böylece de sırtımızdan yük kalksın."

Fenerbahçe'nin Üniversite açmasına izin verilmeyeceğinin dile getirildiğini hatırlatan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe,  üniversite açamazmış. 25 milyon taraftarımız var. Bakıyorum herkesin üniversite açma hakkı var da Fenerbahçe'nin yok mu? Okan Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi var. Yapma ya, herkes açıyor, biz açamazmışız" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...