Alman gazetecilerin gözünden dev maç

Galatasaray'ın rakibi Borussia Dortmund'u Alman basın mensuplarına sorduk... İşte Alman meslektaşlarımızın Dortmund'un durumu ve Galatasaray ile oynayacakları maçla ilgili görüşleri.

NTV Spor 22.10.2014 - 19:39
Alman gazetecilerin gözünden dev maç

Sport News Agency'den Günther Borg, Dortmund'un ligde kötü olduğunun altını çizerek, "Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde iyi ama ligde kötü. Bu sebeple Galatasaray'a karşı nasıl olacakları büyük bir soru işareti. 5 maçtır kazanamıyorlar ve büyük bir mental sorunları var. Defansta hiç iyi durumda değiller ve her maç kalelerinde gol görüyorlar. Maçın sonucunu, Dortmunt'un savunması belirleyecek" dedi.

Spox.com Editörü Johan Tickman ise, "Dortmunt, Galatasaray maçını kazanmak için öncelikle kendi sorunlarını halletmeli. Maça odaklanmalı ve savunmada iyi olmalılar. Kendi oyun felsefeleri olan sağlam defans ve hızlı kontraatak sistemini iyi uygulamalılar. Reus ve Mhitaryan'ın bu sistemde en önemli isimler olması bekleniyor ama onlar da hazır değiller" ifadeleriyle dev maçı değerlendirdi.

Süddeutsche Zeitung'tan Freddie Röckenhaus da Dortmund takımının güven kaybı yaşadığını vurgulayarak, "Dortmunt iyi durumda değil. Gerçek formlarına dönmek icin çaba harcıyorlar ancak kendilerine olan güveni kaybetmiş durumdalar. Bu maçta, bu sebeple savunmaya fazla önem verecekler. Galatasaray'ı bekleyecek ve kontratak arayacaklar" diye konuştu.

Ve son olarak mikrofonumuzu uzattığımız Radio Dortmund Yorumcusu Mathias Scherf, "Normalde Borussia Dortmund favori derdim ama bu şartlarda bu doğru olmaz. Dortmund kötü durumda ve Galatasaray'ın kazanması surpriz olmayacaktır. Yine de Dortmund'un kötü durumuna rağmen herkes Jürgen Klopp a güveniyor. Klopp, kötu sonuçlara karşı bile asla tartışılmıyor. Soru Klopp'un bu dakikadan sonra bu takımı ne hale dönüştüreceği aslında" şeklinde konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...