Avrupa DERTmund oldu!

Aslan'ın Avrupa kabusu sürüyor... Ligde hafta sonu aldığı derbi galibiyetiyle moral bulan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Dortmund'a 4-0 mağlup olarak, Avrupa'daki galibiyet hasretini dindiremedi...

NTV Spor 22.10.2014 - 23:23
Avrupa DERTmund oldu!

Biri ligde, diğeri Avrupa'da sorun yaşıyordu bu dev maç öncesi...

Galatasaray, ligde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Sneijder'in 2 füzesiyle mağlup ederek büyük moral kazansa da Aslan'ın henüz Şampiyonlar Ligi'nde galibiyeti yoktu. Dortmund'da ise tablo tam aksineydi. Devler Ligi'nde fırtına gibi esen Jürgen Kloop'un öğrencileri, Bundesliga'da ise 5 maçtır kazanamıyordu.

İşte bu krizlerin gölgesinde başlayan Galatasaray-Dortmund maçında, korktuğumuz başımıza biraz erken geldi. Henüz 6. dakikada çok hızlı çıkan Dortmund takımında, Marco Reus'un yerden pasını, tek vuruşla Pierre Aubameyang, Türk Telekom Arena'da Almanları 1-0 öne geçirdi.

Sarı-kırmızılı takım golün şokunu çabuk üzerinden atarken, 16. dakikada Dortmund kalesinde gole de yaklaştı. Önce soldan Telles'in etkili ortasında, kimse dokunamazken, pozisyonun devamında da baskısını sürdüren temsilcimiz golü bulamadı.

Bu tehlikenin ardından gelişen Dortmund atağında Aubameyang, Galatasaray filelerini ikinci kez havalandırdı. Lukasz Piszczek'in ortasına kale sahasında düzgün bir vuruş yapan Aubameyang, skoru 18'de 2-0'a getirdi.

İlk 20 dakikada gelen gollerle 2 farklı mağlup duruma düşen Galatasaray, Burak ve Pandev'le yakaladığı fırsatlarda golü bulmayı başaramadı. 41. dakikada ise sahneye Marco Reus çıktı. Ceza sahası dışından çok sert vuran Alman yıldız, Muslera'yı avladı ve takımını Arena'da 3-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısı Borussia Dortmund'un 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda ise Almanlar, skoru korumak adına tempoyu iyice düşürdü. Buna karşılık temsilcimiz Galatasaray da motivasyonunu kaybettiği maçta, istediği pozisyonları üretmekte zorlandı.

Oyuna sonradan giren İlkay Gündoğan'ın, 83. dakikada ara pasına hareketlenen Adrian Ramos, köşeye düzgün bir vuruşla Dortmund adına skoru 4-0'a taşıdı. Kalan dakikalarda Arena'da başka gol olmadı ve Galatasaray, 4-1'lik Arsenal mağlubiyetinin adından Borussia Dortmund'a da 4-0 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi'ndeki galibiyet hasretini dindiremedi.

Aslan, grupta geride kalan 3 maçtan sadece 1 puan çıkarabilirken, kalesinde gördüğü 9 gole karşılık sadece 2 golle karşılık verebildi. Grubun diğer maçında ise Arsenal, deplasmanda Anderlecht'i 2-1'le geçti.

 

Sayfa Yükleniyor...