Profesör başkan!

Galatasaray'ın yeni başkanı Duygun Yarsuvat oldu. Olağanüstü kongrede rakibi Alp Yalman'a üstünlük kuran Prof.Dr. Duygun Yarsuvat sarı kırmızılı kulübün başkanlığına seçildi.

NTV Spor 24.10.2014 - 11:54
Profesör başkan!

Galatasaray camiası 3.5 yıllık Ünal Aysal döneminin ardından yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Galatasaray Lisesi'nde yapılan Seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da Alp Yalman'la girdiği yarışı kazanan Duygun Yarsuvat sarı kırmızılı kulübün yeni başkanı oldu.
 
3379 delege toplam 15 sandıkta oylarını kullandı. Oy kullanan isimler arasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de vardı.
 
İlk sandıktan itibaren rakibi Alp Yalman'a üstünlük kuran ve geçerli oyların 1777'sini alan Duygun Yarsuvat sarı-kırmızılı kulübün 35. başkanı oldu. Son sandığı beklemeden rakibi Yarsuvat'ı kutlayarak salondan ayrılan Alp Yalman ise 1566 oy aldı.
 
Sonuçların resmileşmesinin ardından Duygun Yarsuvat kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı.

Seçime katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Duygun Yarsuvat, "Sevgili dostlar, sabah 10'dan bu saate kadar burada beklediniz. Sizleri burada bulunduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Bu seçimin sonucunu da her zaman söylediğim gibi demokratik olduğunu görüyoruz. Teşekkür etmek istediğim divan heyeti var. Divan Heyeti Başkanı İrfan Aktar kardeşim ve diğer mensuplar çok özveri ile çalıştılar. Bu işin altından rahatlıkla çıktılar" dedi.

Seçim kampanyası için çalışanlara da teşekkür eder Yarsuvat, "Seçim ofisinde oturup çalışan, ellerinden gelen her şeyi yapan ve seçimi kazanmasında çok yararlı işler yapan arkadaşlarımdır. Bunlardan birisi, bir trafik kazası geçirdi. Araba ayağının üstünden geçti, buna rağmen gelip çalışmalarını sürdürdü. Ona da teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. 

Galatasaray camiasına sesleyen Galatasaray'ın yeni başkanı, "Değerli dostlar, Galatasaray camiası içerisinde bu bir seçimdir. Esasında birbirimizden farkımız yok. Çünkü biz Galatasaray'ız. Alp Yalman kardeşim de seçimi kazansaydı ben ona yardımcı olacaktı. Ben kazandım o da bana yardımcı olacak. Biz kardeşliği insana sevgiyi, ortaya koymak için bir araya geldik. Galatasaray böyle bir yetiştirme tarzına sahiptir. Biz insancıl, hümanist özelliklere sahip kişilerden oluşuyoruz. Biz entellektüel seviyesi yüsek olduğu için değil, insanı sevdiğimiz, insana değer verdiğimiz için diğerlerinden farklıyız. Sabahtan beri buradasınız ve enerjinizden bir şey kaybetmemişsiniz. Galatasaray'ın bugünü ve yarını için birlikte olmayı temenni ediyorum ve istiyorum. Her şey Galatasaray için olsun. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Duygun Yarsuvat daha sonra yönetim kurulunu alkışlatmak için kürsüye davet etti. Kürsüye çıkan yönetim kurulu üyeleri salondan alkış aldı.
 
"PRANDELLİ'NİN GİTMESİNDEN YANA DEĞİLİM"
Duygun Yarsuvat kürsüden indikten sonra basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. "Galatasaray genel kurulu bizi seçti" diyen Yarsuvat, "Zor bir görev alıyoruz. Yarından itibaren Galatasaray'ın sorunlarını halletmek için birarara çalışmaya başlayacağız. 3000 kadar katılımcı oldu. Aksiliklere karşın böyle bir katılımın olması da demek ki Galatasaraylılar, kulübüne sahip çıkıyor. Başkan olduğum için değil, kim başkan olursa Galatasaray'ın başarısı için çalışacaktır. Herkes 4. yıldızı isteyecektir" diye konuştu. 

"MAYIS AYINDA KESİN YOKUM"
Prandelli konusunda düşüncesinin değişmediğini söyleyen Yarsuvat, "Futbolla ilgilenecek kişilerin raporları doğrultusunda devam edeceğiz. Ancak benim düşüncem Prandelli'nin gidişinden yana değil" ifadelerini kullandı. Duygun Yarsuvat, Mayıs ayında yapılması planlanan başkanlık seçiminde ise kesin olarak aday olmayacağını söyledi.

Fenerbahçe ile ilişkilerin nasıl olacağı yönündeki soruya ise Yarsuvat, "İnsan insanı sevmelidir. Ancak Galatasaray'a kötülük yaparlarsa cevabını alırlar" yanıtını verdi.
 
DUYGUN YARSUVAT'IN LİSTESİ
Yönetim kurulu:

(Asil) Hamdi Yasaman, Dursun Aydın Özbek, Mehmet İpekdokuyan, Abdurrahim Albayrak, Mehmet Can Topsakal, Cem Kınay, İsmail Sarıkaya, Mete İkiz, Ahmet Tunç Akan, Ebru Köksal.
(Yedek) Ceyda Gürcan, H. Murat Atay, H. Ural Aküzüm, Ali Yüce, S. Arda Üçer.

Denetim kurulu:
(Asil) Cengiz Ergani, Asena Yılmazkaya, Kerem S. Ergün.     
(Yedek) Can Özatay, Cevat Genç, İlkan Koyuncu.

Sicil kurulu:
(Asil) Serdar Eder, Çetin Öztürk, Gürkan Eliçin, Giray Güngör, Mesut Karaarslan, Ali Tüzmen, A.Esat Tansev.
(Yedek) Deniz Gün Enön, Nihal Özfırat, Ö.Faruk Dak.

Disiplin kurulu:
(Asil) Oğuz Evrenos, Okan Tekinşen, Cemal Burnaz, Alparslan Karagülle,  Celal Emon, Can Baydarol, Kunter Akyürek.
(Yedek) Hakan Gençer, Derya Göbelek, Hamdi Barıştıran, Aytuğ Sakallıoğlu, Hakan Ünsaler.

SANDIK SANDIK SEÇİM SONUÇLARI...
TOPLAM
DUYGUN YARSUVAT: 1777
ALP YALMAN: 1566
    
1. SANDIK
Yarsuvat: 100
Yalman: 86

2. SANDIK
Yarsuvat: 121
Yalman: 108

3. SANDIK
Yarsuvat: 156
Yalman: 96

4. SANDIK
Yarsuvat: 115
Yalman: 112
 
5. SANDIK
Yarsuvat: 119
Yalman: 131

6. SANDIK
Yarsuvat: 117
Yalman: 92

7. SANDIK
Yarsuvat:  121
Yalman: 97

8. SANDIK
Yarsuvat: 107
Yalman: 91

9. SANDIK
Yarsuvat: 110
Yalman: 80

10. SANDIK
Yarsuvat: 103
Yalman: 96
 
11. SANDIK
Yarsuvat: 118
Yalman: 118

12. SANDIK
Yarsuvat: 118
Yalman: 118

13. SANDIK
Yarsuvat: 101
Yalman: 102

14. SANDIK
Yarsuvat: 120
Yalman: 120
 
15. SANDIK
Yarsuvat: 151
Yalman: 119
 

Sayfa Yükleniyor...