"Fenerbahçe'nin kazandığı penaltılar..."

Gaziantepspor'la 4-4 berabere kalan Trabzonspor'da teknik direktör Vahid Halilhodzic, Fenerbahçe'ye verilen penaltılarla ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

NTV Spor 26.10.2014 - 19:49
"Fenerbahçe'nin kazandığı penaltılar..."

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, 4-4 biten maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kariyerinde ilk defa 4 gol yiyen bir takıma hocalık yaptığını belirtirken, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği maçında kazandığı penaltıları da yorumladı.

"Muhtemelen bazı oyuncularımız kendi evimizde baskı altında oynuyor" ifadesini kullanan Halilhodzic, "Bir hafta içinde 3. maçımızı oynamanın mantalite ve konsantrasyon yönünden zor olacağını biliyorduk. Birebir markajlarda tamamen eksiklik yaşandığını görmüşsünüzdür. Bunları yaşadıktan sonra bazı oyuncular donakaldı, kendini kaybetti. Maçın sonuna gelmem gerekiyorsa oyunculara şapka çıkarmam gerekiyor. 94 dakika mücadele edip skora dengeyi getirdiler. Beraberliği getirmek için savaştılar, belki galibiyeti de kaçırdık" dedi.

"HER KULÜBE AYNI ŞEKİLDE YAKLAŞILMIYOR"
Halilhodzic, bir gazetecinin, "Avrupa kupasında Beşiktaş ve Galatasaray, ligde Trabzonspor'dan daha sonra maç oynuyorlar, daha fazla dinleniyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyor sunuz " şeklindeki sorusu üzerine, "Her kulübe aynı şekilde yaklaşılmıyor. Bunun farkına vardık. Hatta bunu, beni cezalandırma konularında da anlamışsınızdır. Çizgiyi 1 metre geçiyorum ve cezalandırılıyorum. Fenerbahçe'nin kazandığı penaltılar, orada da soru işaretleri var ama ben başkalarıyla ilgilenmek istemiyorum. Benim elimdeki oyuncularla takımımda o kadar düzeltmem gereken iş varki. Daha önceden de bunlar var olan durumlar. Tekrar sorarsınız bu soruları bana cevapları değişmez. Aslında Türk futbolunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Çünkü bu konulara daha fazla girmem gerekirse ceza alabilirim. Gerçek cevabın siz ne olduğunu biliyorsunuzdur" cevabını verdi.

"MEHMET EKİCİ YORGUNDU"
Boşnak teknik adam, Lokeren maçında iyi oynayan Mehmet Ekici'nin neden forma giymediğine ilişkin soru üzerine, "Mehmet, çok yorgun. Bu maçta onu oynatmam imkansız gibi bir şeydi. Bir hatada 3 maç oynadığınız zaman diğer oyunculara da fırsat vermeniz gerekir. Diğer oyunculara forma şansı veririm, formayı taşıyabilirler mi diye bakarım. Mehmet'in geçen maçta sergilediği oyun mükemmeldi. Bütün enerjisini vermişti. O yüzden almadım" ifadelerini kullandı.

Özeleştiri yapması gerektiğini de belirten Halilhodzic, "Bazı konularda kendimi eleştirmem gerekir. Bazı oyuncular da bunu yapmalı. Olumsuz ne yaşandıysa bu akşam onu bana tamamen yükleyin. Ama ben herkese şans tanıdım en azından bu akşam diyebiliyorum. Geliştirmemiz tamamlamamız gereken önümüzde büyük bir çalışma var" diye konuştu.

"İSTİFA ETMEM GEREKİYORSA, SIKINTI YOK"
Halilhodzic, iletişim fakültesi öğrencisinin, maçta taraftarın istifa çağrısında bulunmasını hatırlatması üzerine, "Sevgili evladım, mesleğe başlamadan çok güzel bir soruyla başladın. Bu tarz soruları daha önce gazeteciler bana sordu. Ben çok zor bir işe el attım, üstlendim. Bu zorlukları 1-2 ayda halledebileceğimi düşünüyorsanız aceleci düşünceye sahipsiniz. Biz bir takım oluşturuyoruz, bu zamanla olan bir şey. Tabi ki her maçı kaybettiğinizde hocanın hatasıdır. Şu an gitmem gerekiyorsa ki daha fazla kazanabileceğim fırsatlar var ve bu en kolay seçenek olabilir. Ben parayı tercih etmiyorum, buradaki işin altından kalkmak istiyorum. Gün geçtikçe bunu düzeltiyoruz. Zor dönemde eleştirileri de kabul etmem gerekiyor. İstifa etmem gerekiyorsa yerime biri geliyorsa sıkıntı yok" ifadelerini kullandı.

Halilhodzic, hakemleri objektif bulmanın zor olduğunu, hak ettikleri penaltılarının verilmediğini ileri sürdü.

 

Sayfa Yükleniyor...