300 milyon Euro'luk fiyasko

El Clasico'da Real Madrid'e kötü bir oyunun ardından 3-1 yenilen Barcelona'nın performansı sorgulanıyor. Zira son 3 transfer döneminde 300 milyon Euro harcayan Katalan ekibi, buna karşın dev maçlarda rakiplerine boyun eğmekten kurtulamıyor.

NTV Spor 27.10.2014 - 15:10
300 milyon Euro'luk fiyasko

27 Mayıs 2011'de Barcelona, Wembley'de harika bir oyunun ardından Manchester United'ı yenerek Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürürken, dünyanın en iyi takımı gerçek bir futbol dersi vermişti.

Bu başarılı kadronun devam edeceği tahmin ediliyordu; ancak bir yıl sonra Pep Guardiola takımla geçirdiği dört yılın ardından biraz dinlenmek için zaman istedi ve görevinden ayrıldı. Guardiola'nın ayrılmasının ardından takımın yeniden dizayn edilmesi ve kadronun değiştirilmesi gündeme geldi. Pep ayrıldıktan sonra Katalan ekibi Alba ve Song'u kadrosuna kattı. 2012-13 Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Bayern Münih karşısında 4-0 ve 3-0'lık hezimete uğranmasına karşın, 100 puanlı şampiyonluk takımın ihtiyacı olan yeniden yapılanmayı engelledi. Daha sonra kamuoyunda sıkça tartışılan Neymar dışında oyuncu alınmazken, 2013-14 sezonunda başarıların uzağında kalındı. Barcelona o sezon La Liga'yı 2. sırada tamamlarken, Kral Kupası'nı finalde kaybetti, Şampiyonlar Ligi'ne ise çeyrek finalde veda etti. Barcelona Sportif Direktörü Andoni Zubizarreta, ise sezon başında ise 7 oyuncu için 162 milyon Euro harcadı. Ancak bu transferler bir türlü ön plana çıkamadı.

Bu sezonun en büyük maçlarından biri Bernabeu'da oynandı. Real Madrid, ezeli rakibini 3-1'le yenerken, teknik direktör Luis Enrique, 2011 Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan 7 isme ilk 11'de şans verdi. Defansta aynı üçlü yer alırken, orta saha aynı isimlerden oluştu. Akıllara ise geride kalan 3 transfer döneminde harcanan 300 milyon Euro geldi. Yüksek paralara alınan oyunculardan istenilen verimin alınamaması, alınanların ise takımın yükünü kaldıramayacak düzeyde olması, Katalan devinin geleceği için soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu?

Sayfa Yükleniyor...