Liverpool’un yeni teknik direktörü Arne Slot kimdir, hangi takımları çalıştırdı?

İngiltere Premier Lig’de Jürgen Klopp’un ardından görevi devralan yeni isim Arne Slot oldu. Hollandalı çalıştırıcı futbolculuk kariyerinde VV Bergentheim, Zwolle, NAC Breda, Sparta Rotterdam gibi takımların formasını giydi. Futbolculuk kariyerini 2013 yılında sonlandıran Slot, takımın teknik kadrosuna katılırken bir süre altyapı antrenörü olarak görev yaptı. Henk de Jong'un yardımcı antrenörlüğüne atanmadan önce Cambuur'da bir sezon boyunca çalıştı. Yeni sezonda Liverpool’un başında olacak Arne Slot’un göstereceği performans merak konusu oldu. Peki Liverpool’un teknik direktörü Arne Slot kimdir? İşte, teknik direktörlük kariyeri ve hayatı…

Haber Merkezi - NTV Spor 21.05.2024 - 15:03
Son Güncelleme: 21.05.2024 - 15:08
Liverpool’un yeni teknik direktörü Arne Slot kimdir, hangi takımları çalıştırdı?

Liverpool’da Jürgen Klopp sezon sonu göreve bırakacağını duyurmuştu. İngiliz ekibinin yeni teknik direktörü Arne Slot oldu. 2017 yılında AZ Alkmar’da teknik direktörlük koltuğuna oturan 46 yaşındaki çalıştırıcı, 2 sezonda 58 maçta takımın başında yer aldı. Yakaladığı 1.93’lük puan ortalamasıyla dikkat çeken Hollandalı çalıştırıcı, bu performansın ardından Avrupa’da birçok kulübün dikkatini çekti. Ardından Feyenoord ile anlaşan Arne Slot aldığı başarılı sonuçların ardından yeni sezonda Liverpool’da görev yapacak. Peki Arne Slot kimdir, kaç yaşında? İşte, kariyeri ve başarıları…

LİVERPOOL’UN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ ?

Arne Slot 17 Eylül 1978 yılında Hollanda’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren sporla ilgilenen Slot, futbolculuk kariyerine Bergentheim'ın amatör takımı VV Bergentheim'da adım attı.

Sonrasında C Zwolle'ye geçti ve 1995'te 17 yaşında A takıma yükseldi. PEC Zwolle ile Eerste Divisie şampiyonluğunu kazandığı sezonun ardından NAC Breda'ya transfer oldu.

2007 yazında Sparta Rotterdam'a transfer olan Slot, 2009'da PEC Zwolle'ye geri döndü. Zwolle, 2012'de Eerste Divisie şampiyonluğunu kazanarak Eredivisie'ye yükseldi.

Futbolculuk kariyerinin son dönemlerinde PEC Zwolle’de futbolcu-antrenör olarak görev alan Slot, kariyerini 2013 yılında sonlandırdı.

Kulübün teknik kadrosuna katılan Slot, altyapı antrenörü olarak görev aldıktan sonra Cambuur'da bir sezon boyunca çalıştı ve Henk de Jong'un yardımcı antrenörlüğünü yaptı.

2017 yılında AZ Alkmar'da yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Arne Slot iki yıllık deneyimin ardından takımın başına geçti.  Başarılı performansın ardından Feyenord'a katılan Arne Slot, Burada 148 maçta görev aldı. 

Feyenoord'la lig ve kupa şampiyonlukları yaşayan 45 yaşındaki çalıştıcı 2023'de Eredivisie'de yılın teknik direktörü seçildi.

11 senedir aktif olarak teknik direktörlük görevi yapan Arne Slot, 2022/2023 sezonunda Feyenoord ile Hollanda Ligi şampiyonluğu yaşadı. 2023-2024 sezonunda ise Hollanda Kupası’nı kazandı.

Sayfa Yükleniyor...