"Büyük takım, küçük takım yok"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İrfan Buz, "Artık büyük takım, küçük takım yok" dedi.

NTV Spor 31.10.2014 - 16:28
"Büyük takım, küçük takım yok"

Teknik direktör Buz, bugünün futbolunda ligler farklı olsa da maçta 90 dakikada yaşananların önemli olduğunu belirterek, "Hafta içinde gerek Avrupa'da gerek Türkiye'deki kupa maçlarında bunu gözlemlemek mümkündü" diye konuştu.

Gençlerbirliği için rakibinin liginin bir öneminin bulunmadığına işaret eden Buz, "Çocuklara yakışacak seviyedeki 'en büyük şu takım', 'en büyük bu takım' tezahüratlarını bir kenara bırakmalıyız. Artık büyük takım, küçük takım yok. Tüm takımlar kendi içinde bir büyüklüğe, bir değere sahiptir. Futbol kültürümüze bu gözle bakmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

İrfan Buz, Spor Toto Süper Lig'de yarın karşılaşacakları İstanbul Başakşehir'in "ciddi" bir rakip olduğunu ve Ankara'ya namağlup geldiklerini belirterek, "Bu da bizim en önemli motivasyonumuz" dedi.

Ligin hiç yenilmemiş takımı karşısında kazanarak, Gençlerbirliği'nin adını sıralamada yukarıya çıkaracaklarını dile getiren Buz, "Ayrıca bu galibiyetle rakibimizi puan olarak da yakalamış olacağız. E-bilet'in kupa maçında uygulanmaması nedeniyle lig maçlarından daha kalabalık bir tribün vardı. Coşkulu ve oyunun içinde olan taraftarımıza böyle bir galibiyet hediye etmek de bizim için önemliydi. Aynı coşkuyu biz teknik ekip ve futbolcular olarak yarın 19 Mayıs Stadı'nda yeniden yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...