"Gecenin 3'ünde arayıp..."

Bayern Münihli Arjen Robben teknik direktörü Pep Guardiola'yı övdü. Katalan teknik adamın disiplinine hayran olduğunu belirten Robben, Guardiola için, "Gecenin 3'ünde sizi yatağınızdan kaldırıp taktik tartışmaya girebilir. O derece futbol hastası" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 12.11.2014 - 12:15
"Gecenin 3'ünde arayıp..."

İlk teknik direktörlük deneyiminde Barcelona ile 14 kupa kazanan Pep Guardiola benzer bir kariyeri Bayern Münih'te inşa etmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz sezon başında Alman ekibinin başına geçen Guardiola ilk yılında 4 kez kupa sevinci yaşadı. Lig, kupa, UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı havaya kaldıran Guardiola hayata geçirdiği yeni taktik anlayışlarla da futbol literatürüne katkı yapıyor.

Barcelona'da Messı'yi merkez forvet pozisyonunda oynatarak "sahte 9" kavramını futbolseverlerin beğenisine sunan Guardiola, Bayern Münih'te de bek oyuncusu Philipp Lahm'ı orta sahada değerlendiriyor ve kaleci Neuer'den bir libero gibi oyunu kurmasını bekliyor.

Guardiola'nın futboldaki yeniliklere son derece açık olması, oyuncusu Arjen Robben'in de takdirini kazanmış durumda. France Football dergisine konuşan Robben, "Guardiola tam bir futbol hastası. Gecenin 3'ünde sizi yatağınızdan kaldırıp taktik tartışmaya girebilir" ifadesini kullandı.

Guardiola'nın sürekli yeni sistemler deneyerek oyuncuların gelişimine büyük katkı sağladığını belirten Robben, bu sayede rakip açısından öngörülemez bir takım haline dönüştükleri değerlendirmesinde bulundu.

Guardiola yönetimindeki Bayern Münih, Bundesliga'nın geride kalan 11 haftasında sadece 3 kez berabere kaldı ve 6 puan kaybetti. Ligde kalesinde sadece 3 gol gören Bavyera ekibi Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 4 maçı da kazandı.

Sayfa Yükleniyor...