Yıldırım'dan hodri meydan!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gündemdeki konular ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz hafta bir grup taraftarın Şükrü Saracoğlu'na alınmamasına açıklık getiren Yıldırım, "GFB'liler önce Fenerbahçe forması giysinler. Onlar Fenerbahçeli değil. Bana muhalefet etmek istiyorlarsa gelsin kulübe üye olsunlar. Mayıs'ta kongre var, hodri meydan" dedi.

NTV Spor 14.11.2014 - 15:00
Yıldırım'dan hodri meydan!

Aziz Yıldırım basın toplantısına barkovizyondan görüntüler izlettirerek başladı.

Barkovizyonda, Aziz Yıldırım'ın Alex'i alkışladığı görüntüleri yer alırken, grubun Aziz Yıldırım'a karşı faaliyetler içinde olduğu dile getirildi. Aynı grubun şampiyonluk kutlamalarını sabote ettiği dile getirilirken, o grubun ranttan başka bir amacı olmadığını ve takımın en önemli günlerinde sırt çevirdiği öne sürüldü. Aynı grubun Fenerbahçe maçında tribünlerde şike tezahüratı yaptığı kaydedilirken, "En önemli süreçte destek vermek yerine köstek oldular. İsimler gelenler gidenler onlar için sadece tefarruat. Görevde olmayan isimler lehine tezahürat yapılıyor. Malum grup takımın başında İsmail Kartal olmasına karşın Ersun Yanal lehine tezahüratlar yaptılar. Sabrımız taşıyor, adam gibi oynayın tezahüratları yapıldı. Takım başarılı olup teknik direktör ve futbolcular üzerinden başarılı olamayan bu grup 8 Kasım'da Rizespor ile oynanan maçta teknik direktör ve başkan aleyhine tezahürat yapıldı. Hem de sahadaki oyuncuların konsantrasyonunu bozacak şekildi. İşin en ilginç yanı ise bu grubun içindeki pek çok kişinin atılan gollerden sonra sevinmemesiydi. Gerçekten Fenerbahçeli bir kişinin galibiyetten sonra sevinmemesi grubun gayesini ortaya çıkardı" ifadeleri yer aldı.

"MALUM GRUPLAR TARAFINDAN MİYONLARCA LİRA CEZA ALDIK"
Yıldırım, "Fenerbahçe yönetiminin bu sezonun başından itibaren kulübe zarar verecek kişileri engellemesi sonucunda, aynı grup genç takımlar maçında varlıklarını gösterdiler. Trabzonspor ile oynanan U17 maçında malum grup oyunculara saldırdı ve Dereağzı onlara kapatıldı. Malum grubun kulübe zarar vermeleri ayrılan teknik direktör ve oyuncular üzerinden olmuyor. Örneğin tribün liderleri cezaevinde olduğu için "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye tezahüratları yaptılar. Kendi çıkarları doğrultusunda mesajlar vermeye çalışıyorlar. Gelelim, bu grubun maddi zararlarına gelelim. Avrupa Ligi'nde dışarıdan meşale atanlar da ironik bir şekilde bu grubun üyeleri. Fenerbahçe-Bate Borisov maçı seyircisiz oynanıyor ve stat dışından atılan meşaleler üzerine Fenerbahçe bir yıl Avrupa'dan men cezası alıyor. Ancak ceza erteleniyor. Viktoria Plzen maçı öncesi bu grup üyeleri sahte biletlerle maça girmeye çalışıyor; ancak UEFA uyarıldığı için ceza almadık. Malum grup tarafından milyonlarca liralık para cezası aldık. Bu grup Avrupa'da 5 milyon Lira'nın üzerinde para kaybı yaşadık. Bu kötü grubun tezahüratları nedeniyle TFF Fenerbahçe'ye son beş sezonda 3 724 668 lira ceza aldık. Fenerbahçe'nin son 5 yılda seyirci hasılatı kayıpları düşünüldüğünde kayıpları 20.199.708 lira olduğu görülüyor" diye konuştu.
 
"İHBAR EDİYORUZ AMA..."
Tribünlerde yaşanan sorunun sadece Fenerbahçe'nin sorunu olmadığının altını çizen Yıldırım, "Türk sporunun sorunu. Diğer takımlar bu mücadeleyi yapmıyor. Bugün Türk takımları Avrupa'nın bazı ülkelerinde maç yapamıyorlar. Bu olaylar yalnız Fenerbahçe olarak bakılırsa, Fenerbahçe mücadele yapıyor diye bakılırsa Türk sporu zarar görür. Fenerbahçe bunu bitirmeye kararlı. Bizim bitirmemiz yeterli olmaz. Türk takımları Avrupa'da maç oynayamıyor. Fenerbahçe Futbol Takımı 2 yıllık cezasını ertelemesiyle, bu sene şampiyon olursa gidip Avrupa'da maç yapma şansını yakalayacak. Ancak bunun gibi olaylar nedeniyle ceza alırsa bir yıl men edilecek. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bu şahısları iyi bilmek lazım. Bunlar futbol seyircisi değil. Biz geçmiş yıllarda bilet vermeme operasyonu yaptık. Ancak bizim dışımızda bazı şahıslar bunlara maddi yardım yaparak bunların statlara girmesini sağladılar. Statlarda yine aleyhimize tezahürat yaptılar. Küfür etmemek şekilde tezahürat yapabilerler; ancak küfür edemezler. Gençlerbirliği maçında hiçbirinde forma yok. Çünkü rant kararı burası. GFB dedikleri grubun ürettikleri atkılar var. Bunların yıllık cirosu 4-5 milyon lira. İhbar ediyoruz; ama haber alıp üretimlerini kaçırıyorlar. Ellerine çiçek alıp, bir yerlere gidiyorlar. Siz değerli basın, çok değerli basın derken de anlıyorsunuz herhalde bunları bir yerlere taşıyorsunuz" dedi.
 
"NEDEN TRİBÜN LİDERLERİ HAPİSTE"
Biz tek başına bunu çözemeyiz. Devlet de yardım etmek zorunda. Bu şahıslar veya kişiler Alanya'da "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye tezahürat yapıyorlar. Neden, tribün liderleri hapiste. Siyasi mesaj vermeye çalışıyorlar. Liderleri veya lider pozisyonları hapiste çıktıktan sonra başka türlü bağırıyorlar.
 
"RANT KAPILARINI GENİŞLETİYORLAR"
"Bir resim gördüğünü ifade eden Yıldırım, "Eski valimiz her zaman oturduğu koltukta oturuyor. Karşısındaki koltukta da bu grubun başı oturuyor. Bu kamuoyuna yansıdı. Validen randevu istedim ve gittim. Bu resmin yanlış olduğunu söyledim. Fenerbahçe tribünlerine bu şekilde ayrışım getiriyorsunuz dedim. Bunu yaparsanız sorumluluk alırsınız. Bir isteğiniz varsa kulüp başkanı ve yönetimiyle konuşursunuz, ondan sonra bu gruplarla konuşursunuz. Aksi halde tüm provakosyanların sorumlusu olursunuz. Her türlü kötü alışkanlıkları olan bu şahsı biliyor musunuz? Gezi olaylarından sonra bazı sanatçıları kötü alışkanlıkları var diye tutukladınız mı? Onları alıyorsanız bunları neden almıyorsunuz. Bu grup devletin ve siyasetin yanlarında olduğunu gösterip rant kapılarını genişletiyorlar. devletin buna izin vermemesi gerekir. Tribünlerde küfürün olmasını istemiyoruz. Ailelerin gelemsini istiyoruz" diye konuştu..
 
"ADAM GİBİ OYNAYIN DİYE..."
Yıldırım, "Fenerbahçe ayrı bir olay. Ama gelip de 23. dakikada "adam gibi oynayın" diye tezahürat yaparlarsa, Aziz'den taktik al derse ki, bu takım geçen sezonun şampiyonu. Bu sezon da lig lideri. Fenerbahçe diğer branşlarda da başarılı. Fenerbahçe Türkiye liginin lokomotifi. Bunlarla gurur duyulması gerekirken üç beş çapulcuya izin vermem. Ömrümün üçte birini Fenerbahçe'ye adadım. Kimse benim rant ettiğimi söyleyemezler. Bana diktatör diyorlar, desinler. Tüzük tadili yaptım. Herkese Fenerbahçe'yi açtım. Tek üzüldüğüm sporculara antrenörlere hakaret edilmesidir. Bana diktatör de diyebilirsiniz; ama oyunculara hakaret etmeyin" dedi.
 
"MAYIS'TA SEÇİM VAR HODRİ MEYDAN"
Gençlerbirliği maçının devre arasında soyunma odasına indiğini söyleyen Yıldırım, "Hasan Ali gibi oyuncular maratonun o tarafına gitmek istemiyorlar. Çok küfür ediyorlar. Oynayamıyoruz" dediler. Ben hayır oynayın. Yönetim olarak tepki gösteririz dedim. Ve tepkiyi koyduk. Sezon başında biletleri verirken, bu gruplara bu şahıslara kombine vermeyeceğimizi deklare ettik. Bir şahıs 443 tane kombineyi aldı ve sorumlulğu aldı. Sorumluluk nedir, Fenerbahçe Spor kulübü futbolcu ve teknik heyete küfür edilmeyecek dedim. Kombineler de geçen sene olanlar alacaklar. Tutmuşlar 240 kişiyken 443 kişiye verilmiş. Bazıları GFB'den de kişiler var. Muhatap olan kişinin verdiği listeği iptal ettim. Oradaki mağdur olan üyelere dedim ki neden Fenerbahçe kulübünden bunları almadınız da bu kişilerden aldınız. Ancak pasolig kartları dağıtılacak ve bu kişilere izin verilmeyecek. Önce Fenerbahçe forması giysinler. Fenerbahçe Kulübü'ne katkı yapsınlar. Mayıs'ta kongre var. Hodri meydan. Bakın 16 yaşında bir çocuk, bu grubun kendi arasındaki kavgalarından dolayı Altünizade'de öldürüldü. Yazık değil mi, bunlara, bu insanlara? Bazılarını bıçakladılar. Onlarla mücadele ediyoruz. Televizyonda bir tanesine basından birisi telefon ediyor. Bilmem ne abiciğim, diyor. Basının muhatapları bunlar olmamalı. Korkuyorsanız söyleyin. Böyle reyting olmaz. İnsanlara doğruları anlatın. Kayseri'deki milli maçta o zamanın bakanı ve milletvekili bunlara bedava bilet verdiler. Bilet yetmedi diye kapıları açtırdılar. Biz bunlarla mücadele ediyoruz" dedi.
 
"G.SARAY'A KÜFÜR EDİYORLAR..."

"Galatasaray Kulübü'ne durmadan küfür ediyorlar" diyen başkan Yıldırım, "İşte Genç Fenerliler, Ultraslan bilmem ne... Yanlarındaki amigolar da mutlu oluyor. O baştakiler öbür taraf amigolarıyla umreye gidip günahlarını affettiriyorlar, sonra gelip yine günaha giriyorlar. Olan çocuklara oluyor. Hali vakti olan çocuklara sesleniyorum. Bunlar her türlü kötü alışkanlığı bunlara alıştırıyorlar. Bunlardan çocuklarınızı koruyun" ifade etti.
 
"TRİBÜNLERDE ESRAR İÇİLİYOR"

Yıldırım, "Geçen sene memleketten otobüsle maça gelen kişiler statta esrar içiyor. Tribünlerde esrar içiyor. Fazla alkol alınmasına karşıyım. Herkes içebilir, ama kendine içebilir. Avrupa'ta tüm tribünlerde herkes alkol içiyor; ama kimse taşkınlık yapmıyor. Bunlar dışarıdan besleniyor. Bir dahaki basın toplantısında dışarıdan besleyenleri de tek tek söyleyeceğim" dedi.

"3 TEMMUZ OPERASYONLARINI YAPANLARIN HEPSİ HAKKINDA..."
3 Temmuz'dan bu yana bir mücadele verdiğini ifade eden Yıldırım, "Biz şike yapmadığımızı söylüyoruz. Önümüzdeki hafta bize 3 Temmuz operasyonlarını yapanların hepsi hakkında suç duyurusu yapacağız. Devlet sorumluları hakkında suç duyurusu yapacağız ve onlarla mücadelemiz yeniden başlayacağız. Burada karşıya geçecek parası olmayanlar Münih'e gidiyorlar. Bunlara vizeyi ve bileti kim alıyor, araştırsınlar" şeklinde konuştu.
 
F.BAHÇE'Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE
Fenerbahçe'yi bekleyen tehlikenin altını çizen başkan Yıldırım, "Fenerbahçe Spor Kulübü, Avrupa'da bir maçta daha ceza alırsa, Fenerbahçe bir yıl men cezası alacağız. Bunları herkes bilsin" dedi.
 
"ESRAR İÇENLERLE..."
Yıldırım, "Amigolarla esrar içenlerle kokain içenlerle yönetimlere karşı, Türk Milli Takımı olaylarında da taraftarlar yanlış yaptı. Taraftarlar organize edilmişti. Sizler televizyonlar ve gazeteler çanak tutmayın. Siz müdahil olmayın" diye konuştu.
 
"İSMAİL KARTAL'A KÜFÜR ETTİLER"

"İsmail Kartal da Gençlerbirliği maçında arkasından küfür edildiğini söyledi" diyen Aziz Yıldırım, "Bu tribünde olanların hepsi başkalarının biletleriyle stada giriyor. O isimlerin de biletlerini iptal edeceğiz. Geçen hafta bizden dolayı üzülen varsa, onların bu mağduriyetini gidereceğiz. Diğerlerinin kombine kartlarını iptal ettireceğiz. Herkese kombine kartları verirken, bir döküman imzalatıyoruz. Herkes bu dökümanı okusun. Tribünlerde amatör maçlar dahil hiçbir yerde küfür olmayacak. Biz yönetim olarak bunu istemiyoruz. Benim olduğum zamanda hiçbir zaman istemiyorum. Şahıslara istemiyorum. Yönetim olarak hakkımız. Buraya gelen takımını destekleyecek, takımı ile mutlu olacak mutsuz olacak. Protesto edebilirsiniz; ama 23. dakikada edilmez. Maç biter proteston varsa beyaz mendil sallarsın. Buna saygımız vardır. Devletin bütün statlardaki bu olaylara sahip çıkması lazım. Aksi halde Türk sporunu kötü şeyler bekliyor. El birliğiyle sağduyulu taraftarla bunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...