"Beşiktaşlılar kandırılmış"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'daki ilk locanın açılışında geçmişe yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı! Beşiktaşlılar'ın stat konusunda geçmişte kandırıldığını söyleyen Orman, "Biz hep çalıştık, inşaatı hiç kesintiye uğratmadık" dedi.

NTV Spor 17.11.2014 - 14:20
"Beşiktaşlılar kandırılmış"
"Stadı yıkmak büyük riskti" diyen Orman, "Siyasi problemler vardı. Bu konuda tevazu yapmayacağım. Bu cesareti ancak ben gösterebilirdim. 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkan Atatürk'ün ne ordusu, ne silahı vardı. İnsanların ayakkabısı yoktu. Oradan bir devlet yaratıldı" diye konuştu.
 
"Beşiktaş'a inanmak lazım" ifadelerini kullanan Orman şöyle devam etti: "Ben Beşiktaş'ın içinde doğdum. Beşiktaş'ı iyi bilirim. Beşiktaşlılar da beni iyi tanırlar. Bu stadı yapacağımdan emindim. Beşiktaş'ın altından su çıktı, şunlar bunlar dendi. Şimdi stadın açılış tarihinin ne olacağı konuşuluyor. Burası artık bitecek. Süreç artık ne zaman, ne kalitede biteceğiyle alakalı. Beşiktaş'ın burada ne zaman oynayacağıyla alakalı. Artık geriye dönüp konuşmak istemiyorum. Kötüyü değil iyi şeyleri hatırlayalım. Beşiktaş bu anda, futbol takımımız, basketbol, voleybol, hentbol, tekerlekli basketbol takımlarımıza baktığımızda oyuncularına yükümlülüklerini yerine getirin bir kulüptür. Bunları kamuoyunda çok ibra etmiyoruz ama rakiplerimiz bunları dile getiriyor. Herkes aynaya bakmalı. Onları kendi camiaları içerisinde konuşmak bize yakışmaz diyerek konuşmuyoruz. Sağlıklı ödeme şeklimizin hiçbir kulüpte olduğunu da zannetmiyorum."
 
Stadın bitmesinden sonra rekabet nerelere taşınacak sorusuna Fikret Orman, "Önemli bir adım atmış olacağız. Dört beş tane kriter var. Bir tanesi borç stoğu. İkincisi gelir düzeyimiz. Üçüncüsü de yatırımlarımız. Geldiğimizde borç stoğumuzda rakiplerimizden çok daha yukarıdaydı. Yatırımlarını onlar yapmıştı biz yapmamıştık. Mayıs ayında borç stoklarımız rakiplerimizden daha aşağı seviyede olacak. Gelir seviyemiz onlardan daha yukarıda olacak. Bir iki sene içerisinde bunları yapacağız. İnşallah bunları da Beşiktaşlılara göstereceğiz" yanıtını verdi.
 
Locaların satışından memnun olduğunu dile getiren Fikret Orman, " Locayı yapmamızın nedeni eksiklikleri yanlışlıkları görmek için yaptık. Locada bazı eksiklikler var ve bunları değiştireceğiz. Tavan yüksekliğini biraz daha yükseltelim istiyoruz. 146 locamız var. 122 tanesini satılan ve sözleşmesini yapılan olarak görmek lazım. Elimizde 24 civarında loca kaldı. Onları da stat bitene kadar satarız. Rakiplerimizin mevcut statlarında bu rakamlar yokken bizim bunları yakalamamız önemli. Burada kurumsal yatırım yapan çok şirket var. Bu Beşiktaş kulübüne olan güvenden kaynaklanıyor. Burası Beşiktaş. Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Çok helal bir kulüp. Parası da helal bir kulüp" ifadelerini kullandı. 
 
"BEŞİKTAŞLILAR KANDIRILMIŞ"
Stada ilgiden memnun olduğunu ancak yeterli olmadığını söyleyen Fikret Orman, "Beşiktaşlılar kandırılmış. İşte stat yapılacak, şunlar bunlar olmuş denmiş yapılmamış. Stadımızdaki çalışmalar hiç kesintiye uğramadı. Biz hep çalıştık. 29 Aralık'ta kaba inşaatı bitireceğiz. 1903 tribünü ve VIP tribününe daha fazla ilgi gösteriyoruz. Yılbaşında statta bir parti vereceğiz. Ondan sonra ilginin  daha da artacağını zannediyorum" diye konuştu.
 
Stadın açılışının kendisi için de çok büyük bir gün olacağını söyleyen Orman, "Bazı çatlak sesler çıkıyor. Bazı kıskançlıktan ötürü çatlak sesler çıkıyor ama camia bize güvendi. Bizim için en önemli kazanç bu görevi bıraktıktan sonra ardımızda hoş seda bırakabilmektir. En büyük gayretim budur. Ben Beşiktaşlıyım. Başkalarına benzemem. Toplantılara geleceğim, divan kuruluna geleceğim" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...