Anderlecht'ten görülmemiş uygulama!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde konuk olacağı Anderlecht, seyircilere yönelik hayata geçirmeye çalıştığı yeni uygulamayla dikkat çekti.

NTV Spor 19.11.2014 - 16:25
Anderlecht'ten görülmemiş uygulama!

Yeni bir uygulamayı yürürlüğe koyan  Belçika ekibi, son üç yılda bilet almamış, sistemlerinde kayıtlı olmayan kimseye Galatasaray maçı için bilet satmayacak. Belçika gazeteleri bu habere yer verirken, bu uygulamanın Türk kökenli seyirciler için hayata geçirildiği yazıldı, yeni bir tartışma başladı.

Belçika'nin yüksek tırajlı bulvar gazetelerinden La Derniere Heure, "Anderlecht taraftarı olmayanlar bilet alamayacaklar" başlıklı haberinde, önümüzdeki hafta Galatasaray'ı sahasında ağırlayacak Anderlecht'in, Belçika'da yasayan çok sayıda Türk'ün, Anderlecht taraftarı arasında maçı izlememesi için ilginç bir yönteme başvurduğunu yazdı. Gazete, son üç yılda Anderlecht maçlarına gelmeyen taraftarlara maç biletinin satılmayacağını vurgularken, kulüp yoneticilerinin bu uygulamayı güvenlik nedeniyle hayata geçirdiklerini kaydetti.

Muhafazakar gazetelerden La Libre Belgique ise, "Belçika futbolunda ufak bir sorun" başlıklı haberinde, Sampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı konuk edecek Anderlecht, "Galatasaray taraftarını stada almamak için ayrımcılıkla suçlanabilecek bir uygulamayı hayata geçirdiler" yorumunu yaptı.  

Son 3 yıl boyunca Anderlecht'in maçlarına gelmeyen taraftarlara maç bileti satılmayacağını hatırlatan gazete, bu uygulamanın sadece Türk kökenli seyirciler icin geçerli olmasının kabülü zor bir uygulama olduğuna dikkat çekti.

Le Soir gazetesi ise, "güvenlik için ayrımcılık" başlıklı haberinde, gelecekte çok büyük tartışmalara neden olabilecek Anderlecht'in uygulamasının, güvenlik nedeniyle hayata geçirileceğini dile getirmesini ilginç bir açıklama olarak nitelendirdi. Belçika futbol otoritelerinin konuya yönelik sessizliklerini muhafaza ettiklerini vurgulayan gazete, UEFA'nın da bu uygulamaya yönelik görüşünün merak konusu olduğunu dile getirdi.

Haberlerde ayrıca Bursaspor'un Anderlecht ile 25 Ağustos 2011'de deplasmanda oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı maçta, tribünlerde çok sayıda Türk taraftarın olduğuna da dikkat çekildi. 

Constant Vanden Stadı çalışanları, maç için sistemlerinde olmayan kişilerin bilet talep ettiğini duyururken, bazılarının eli boş döndüğünü açıkladı. Anderlecht-Galatasaray maçı biletleri ise en ucuzu 80 Eruo'dan satışa çıkarıldı.

Sayfa Yükleniyor...