O'nu kim satın alabilir?

Lionel Messi, "Sezon sonunda ne olur, bilemem" yönündeki açıklaması yaptı, Arjantinli yıldızın Barcelona'dan ayrılabileceği yorumları yapıldı. Messi, bir gün sonra kulüpte mutlu olduğunu söylese de; futbol dünyası, yıldız oyuncunun hangi kulüplere gidebileceği yönünde tahminler yürütmeye başladı. İşte 250 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu bulunan Messi'yi alabilecek kulüpler.

NTV Spor 20.11.2014 - 15:18
O'nu kim satın alabilir?

Barcelona bu yıl 2018 yılına kadar sürecek yeni bir anlaşma yaptığı Lionel Messi'nin satın alma opsiyonunu 250 milyon Euro olarak açıklamıştı. Yıldız oyuncunun alacağı net parayı kamuoyuyla paylaşmasa da, Messi'ye Real Madrid'in Ronaldo'ya ödediği gibi yılda 50 milyon dolar ödeneceği, vergiler düşüldüğünde ise Messi'nin eline 24 milyon dolar geçeceği basına yansıdı.

Barcelona'da geçirdiği 11 yılda 7 kez sözleşme yenileyen Messi, Adidas, PepsiCo, Gillette, Electronic Arts, Türk Hava Yolları ile olan sponsorluklarından da yılda 20 milyon dolar kazanıyor. Satın alma opsiyonu, yıldız oyuncunun aldığı rakam -ki yılda 24 milyon doların yukarı çekilmesi de gündeme gelecek-, sponsorların beklentileri gözönünde bulundurulduğunda, Lionel Messi'yi transfer edecek takımın yüklü bir parayı gözden çıkarması gerekecek.

BU YÜKÜN ALTINA KİM GİREBİLİR?
UEFA Finansal Fair Play kuralları da gözönünde bulundurulduğunda, Lionel Messi'yi bir çok takımın transfer etmesi hayal. Ancak Avrupa'nın önde gelen kulüplerini satın alan işadamlarının bu yüksek bedeli ödeyebileceği de bir gerçek. Bu durumda dört takımın ismi ön plana çıkıyor. Rus milyarder Roman Abramovich'in sahip olduğu Chelsea, Abu Dabili yatırımcı Şeyh Mansur'un su gibi para akıttığı Manchester City, Katar Yatırım Şirketi'nin satın alarak dünyanın en zengin kulüplerinden biri haline gelen Paris Saint Germain ve Endonezyalı işadamı Erick Thohir'in yüzde 70 hissesini satın alarak yeniden eski günlerine döndürmeyi planladığı Inter...

2004'ten bu yana Barcelona'nın kazandığı 21 şampiyonlukta pay sahibi olan Messi'yi alabilecek en güçlü aday ise Paris Saint Germain görülüyor. Son yıllarda oyuncu transferlerine milyonlarca Euro ödeyen, Fransa Ligi'nde iki yıl üstüste şampiyon olmasına karşın, asıl hedefi olan Şampiyonlar Ligi'nde zirveyi hedefleyen Fransız ekibi, bu amaçla da sezon başında Angel Di Maria'yı transfer etmekten vazgeçmişti.

Bir başka iddia ise İspanyol spor radyosu Cope'dan geldi. Cope, Messi'de 2016'daki başkanlık seçimi öncesi Barcelona'nın kendisini satacağı yönünde bir kanı oluştuğunu öne sürürken; halihazırdaki başkan Sandro Rosell'in de Messi'nin takımdaki birlikteliği bozduğunu düşündüğünü ve yıldız ismi satmaya sıcak baktığını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...