Para var huzur var!

Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, taraftara "Allianz Arena" müjdesi verdi. Rummenigge, stadın borcunu planlanandan 16 yıl önce bitirdiklerini açıkladı.

NTV Spor 20.11.2014 - 16:29
Para var huzur var!

Bayern Münih, sadece saha içinde değil; saha dışında da dünyanın en iyi yönetilen kulüplerinden biri. Son dönemde elde edilen başarılar, kulübün gelirinde de önemli bir artışı beraberinde getirdi. Bu artış sayesinde teknoloji harikası "Allianz Arena" stadının borcu, planlanandan tam 16 yıl önce ödendi. Bayern taraftarına müjdeyi Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenige verdi. Hoffenheim ile oynayacakları maç öncesi kulübün son durumunu değerlendiren Rummenigge; "Allianz Arena'nın yapımı için, 2005'te tam 346 milyon Euro borç almıştık. Bu borcun ödemesi 2030 yılına kadar yayılmıştı. Ancak tüm borcumuzu planlanandan 16 yıl önce; yani 9 yılda ödedik. Bunun için büyük gurur duyuyorum" dedi. En büyük borç kaleminin ortadan kalktığını vurgulayan Rummenige, bundan böyle Allianz Arena'dan elde edecekleri tüm geliri, takımın geliştirilmesi için harcayacaklarını da ifade etti.

Bayern'in borcu ödemesinde Allianz AG, Adidas ve Audi'den gelen 110 milyon Euro'luk sponsorluk anlaşmaları borcun kapanmasında ana etken oldu. Bavyera ekibi Pep Guardiola'nın istediği transferler için artık daha fazla kaynak ayırabilecek. Bayern'in gündemindeki en önemli isim ise Borussia Dortmund'un orta saha oyuncusu Marco Reus.

Rummenigge, 2013-14 bittiğinde gelirlerinin 500 milyon Euro barajını aşacağını vurgularken, bu  rakamı aşan Barcelona ve Real Madrid'e katılması bekleniyor. Geçen yıl 432.8 milyon Euro gelir ve 14 milyon Euro kâr açıklayan kulübün, bu sezon sonunda 528 milyon gelir ve 16.5 milyon Euro'da kar açıklaması bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...