Yarsuvat'tan TFF'ye hakem desteği!

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Futbol Federasyonu’nun hakemlerin yetkilerini genişleten kararının doğru bir adım olduğunu söyledi. NTV Spor'a özel açıklamalarda bulunan Yarsuvat, UEFA'nın verdiği cezaya itiraz edeceklerini dile getirirken, federasyon ve kulüplerle iyi ilişkilerini geliştireceklerini belirtti.

NTV Spor 20.11.2014 - 22:41
Yarsuvat'tan TFF'ye hakem desteği!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun hakemlerin yetkilerini genişleten kararına Galatasaray'dan destek geldi.

NTV Spor'a özel açıklamalar yapan sarı-kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat, hakemlere yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Süper Lig'de haftasonu oynanacak kritik Trabzonspor maçı öncesi dostluk mesajları veren başkan Yarsuvat, "Galatasaray olarak deplasmana gelen bütün takımın yöneticilerini ve taraftarlarını ağırlarız biz. Bu Galatasaray'ın misafirperverliğidir. Biz de yurtdışına gittiğimiz zaman aynı misafirperverlikle karşılanıyoruz. Olağan bir durumdur. Eminim ki diğer birçok kulüp de aynı şeyi yapıyordur" dedi.

"İTİRAZ EDECEĞİZ AMA..."
Yarsuvat, Borussia Dortmund maçındaki olaylar nedeniyle kulübe verilen cezaya, sonuç alınmasa da itiraz edeceklerini söylerken, "İtirazımız olacak ama neticede bir sonuç alacağımızı tahmin etmiyorum. Orada bir yanlışlık var. Olayı benim seyircim yapmadı. Herhangi bir kişi Galatasaray atkısı takarak gidip olay çıkarırsa bunun faturası misafir takıma kesilmemelidir. Bunun faturası kabul eden takıma aittir. Çünkü maçın güvenliği onlardan sorumlur. Maçın güvenliğini sağlayamayan Alman polisi bu işte sorumludur. Olayı çıkaranların Galatasaray taraftarı olduğuna dair ispatları dahi yoktur" diye konuştu.

"50 BİN GÖZ HAKEME BAKIYOR"
Türkiye Futbol Federasyonu'nun hakemlerin yetkilerini genişleten kararına destek veren Yarsuvat, "Düzenin değişmesi lazım. Herkes medeni ölçüler içersinde davranmalı. Bunu söylemeye gerek bile yok. Hakemler de insan. Hata sadece insanlardan sorulur. Hepimiz hata yapıyoruz. Hakem de anında karar vermek zorunda olan bir kişi. Çok zor iş yapıyorlar. 50 bin tane göz hakeme bakıyor" dedi.

"HERKESİN DOSTUYUZ"
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen TFF ziyareti hakkında da konuşan Yarsuvat, "Başarılı bir yeni dönem olacak. Bundan hiç kuşkum yok. Başkan seçilirken de belirttim. Herkes ile iyi geçinmek istiyoruz. Biz herkesin dostuyuz herkes de bizim dostumuz. Kimseden bir farkımız yok. Sadece kurallara uygun olarak bir rekabet var. Rekabet olmazsa zaten futbol olmaz" diye konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...