Rekorların adamı yine rekor peşinde

La Liga tarihinin en golcü oyuncusu unvanını eline geçiren Messi'nin önünde hala kırabileceği pekçok rekor var. Bunlar içinde Messi'yi en çok İspanya Kral Kupası tarihinin en golcü oyuncusu olmak zorlayacak gibi görünüyor.

NTV Spor 25.11.2014 - 12:28
Rekorların adamı yine rekor peşinde

Lionel Messi, henüz 27 yaşında La Liga tarihinin en golcü oyuncusu unvanını eline geçirdi. Yıldız oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nin en golcü oyuncusu rekorunu da halen Raul ile birlikte elinde tutuyor. 71'er golü bulunan Raul ile Messi'yi 70 gollü Cristiano Ronaldo izliyor. Görünen o ki; Ronaldo ile Messi, kariyerlerinin sonuna dek Devler Ligi tarihinin en golcü oyuncusu olmak için çekişmeye devam edecek.

GÖZÜNE KRAL KUPASI'NI KESTİRDİ
Messi'nin önünde La Liga ve Şampiyonlar Ligi dışında kırılmayı bekleyen pekçok rekor var. Bunlar içinde yıldız oyuncuyu en çok İspanya Kral Kupası tarihinin en golcü oyuncusu olmak zorlayacak gibi görünüyor. Messi'nin Kral Kupası'nda toplam 29 golü bulunuyor. La Liga'daki rekorunu yıldız oyuncuya kaptıran Telmo Zarra, 81 golle Kral Kupası tarihinin en golcüsü. Yani Messi'nin Zarra'yı bir kez daha geçmesi için kupada 53 gol daha atması gerekiyor ki; bu düşük bir olasılık gibi görünüyor.

Messi henüz Arjantin Milli Takımı tarihinin de en golcü oyuncusu değil. Yıldız oyuncunun 97 kez giydiği milli formayla 45 golü bulunuyor. Rekor ise sadece 78 kez giydiği milli forma ile 56 gol atan Gabriel Batistuta'ya ait. Ancak Messi'nin henüz 27 yaşında olduğu düşünüldüğünde Batistuta'nın rekorunu kırması uzak bir olasılık değil.

PEKİ YA DÜNYA KUPASI?
Messi'nin dünya kupaları tarihinin en golcü oyuncusu olup olamayacağı da şüpheli. Arjantinli yıldızın katıldığı 3 Dünya Kupası'nda toplam 4 golü bulunuyor. Bu 4 gol de son Dünya Kupası'nda geldi. Zirvede ise 16 gollü Miroslav Klose bulunuyor. Üstelik bir başka Alman Thomas Müller de henüz 25 yaşında 10 gole ulaşmış durumda.

Bakalım Lionel Messi kariyeri sona ermeden önce başka hangi rekorlarla anılacak?

 

Sayfa Yükleniyor...