Prandelli neler yaptı?

Galatasaray'da beklenen oldu ve Cesare Prandelli ile yollar ayrıldı. İtalyan teknik adam, sarı-kırmızılı takımda görev yaptığı dönemde neler yaşandı kısaca bir göz atalım...

NTV Spor 27.11.2014 - 20:56
Prandelli neler yaptı?


ANTEP'TE G.SARAY'I SAHAYA KİM ÇIKARACAK?
 
Galatasaray'da Mancini döneminin ardından Prandelli dönemi de erken sona erdi...
 
Roberto Mancini ile yolların ayrılmasının ardından İtalyan ekolü Cesare Prandelli ile devam etmişti. İtalya ile Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden tecrübeli teknik adam Prandelli Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olmuştu.

Prandelli ile imza atmadan önce Olcan Adın'ı renklerine bağlayan sarı-kırmızılılar transferin son gününde ise Tarık Çamdal, Dzemaili ve Goran Pandev ile kadrosunu güçlendirdi. Sarı-kırmızılıların altyapısından yetişen kaptan Sabri Sarıoğlu ise yine İtalyan teknik adamın kararıyla kadro dışı kaldı ve Galatasaray'ın yurt dışı kamplarına katılmadı. İtalyan teknik adam Galatasaray ile çıktığı ilk resmi maçta Fenerbahçe'ye penaltılar sonucunda yenilerek Süper Kupa'yı ezeli rakibine kaptırdı.

Bu karşılaşmadan 5 gün sonra ilk lig maçında deplasmanda Bursasspor'u 2-0 yenen Galatasaray futboluyla eleştirilse de sezona galibiyetle başladı. Bir sonraki hafta Eskişehirspor ile Arena'da golsüz berabere kalan Prandelli yönetimindeki Galatasaray deplasmandaki Balıkesirspor yenilgisiyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Anderlecht karşısında  bir puanı Burak Yılmaz'ın uzatma dakikalarında attığı golle kurtaran Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın olağanüstü kongre kararı alması camiayayı bu sıkıntılı dönemde seçim havasına soktu.

Futbol takımında ise kısa süreli bir bahar havası yaşanıyordu. Süper Lig'de Fenerbahçe maçı dahil olmak üzere 3 haftayı 9 puanla geçen Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde ise bekleneni veremedi. Deplasmanda  Arsenal'e 4-1 mağlup olan sarı-kırmızılılar Borussia Dortmund'a ise hem evinde hem de deplasmanda 4-0'lık sonuçlarla yenilerek son yılların en kötü Şampiyonlar Ligi performansına imza  attı. Galatasaray'ın seçimli kongresinde başkanlığa seçilen Duygun Yarsuvat ve yönetimi de kötü gidişe dur diyemedi. İki Dortmund maçı arasında ligde Başakşehir'e de 4-0'lık skorla yenilen Galatasaray'da taraftarın sabrı taşmış Prandelli dışında takımın önemli isimleri Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Hamit Altıntop gibi isimlerde protestoların hedefi olmuştu.

Transferin son gününde takıma katılan Dzemaili ve Pandev'in hiçbir varlık gösterememesi ve Prandelli'nin sürekli farklı 11'lerle sahaya çıkması bir başka eleştiri konusuydu. Son olarak geçtiğimiz hafta Arena'da Trabzonspor'a 3-0 mağlup olan Galatasaray'da kadro seçimi nedeniyle bir kez daha tepkilerin odağında yer alan Cesare Prandelli ve öğrencileri Anderlecht yenilgisiyle Avrupa'ya da veda etti.

 

 

Sayfa Yükleniyor...