Uluç, Galatasaray'ın son durumunu değerlendirdi

Usta gazeteci Hıncal Uluç, Galatasaray-Prandelli ayrılığını ve Hamzaoğlu tercihini NTV Spor muhabiri Erbatur Ergenekon'a değerlendirdi.

NTV Spor 28.11.2014 - 16:10
Uluç, Galatasaray'ın son durumunu değerlendirdi

Ünal Aysal'ın kongre kararından Duygun Yarsuvat'ın başkanlığına, Cesare Prandelli'yle ayrılık kararından Hamza Hamzaoğlu tercihi gibi Galatasaray'ın gündemindeki konulara değinen usta gazeteci Hıncal Uluç, sarı-kırmızılıların son durumu hakkında esprili bir yaklaşımla "Galatasaray'ı anca Allah kurtarır" dedi.

"AYSAL, KAÇTI GİTTİ"
Ünal Aysal'ın kaçıp gittiğini söyleyen Hıncal Uluç, "Biraz Galatasaray'ı bilenler, biraz işin iç yüzünü bilenler, biraz yönetime gelenleri gidenleri bilenler, bu geminin batmak üzere olduğunun farkındaydılar. Ünal Aysal, birdenbire, kendini batan gemiden ilk kurtaran yapmak için bir kongre kararı aldı. O kongrede geçmişin eleştirisi bile yapılmadı, ibrası yapılmadı. 400 milyondan 800 milyona kadar varan rakamlarla ifade edilerek bir borcu ve darmadağan olmuş bir spor kulübünü bırakıp kaçtı gitti. Cemal Özgörkey, reddedince, son anda Duygun Hoca'yı buluyorlar, adını boş yere yazıyorlar, Duygun Hoca da İrfan Aktar'a gidiyor. Galatasaray'ın, batmakta olan geminin kaptanlığa getirdiği adam bu. Gelir gelmez de diyor ki kongreye 'Ben 8 ay için geliyorum, Mayıs'ta seçim var'. Gemi batarken gelen kaptan 'Ben gidiyorum' diyor" yorumunu yaptı.

"BU GEMİ YÜRÜMEZ"
Duygun Yarsuvat'ın başkanlığa seçilmesini ağır bir dille eleştiren Hıncal Uluç, "Galatasaray'ın başına İstanbul Valisi'nin bir kayyum tayin etmesiyle, Duygun Hoca'nın ben 8 aylığına gidiyorum demesi arasında anlam olarak hiçbir fark yok. 8 ay sonra Galatasaray batsa, kayyuma batırdın deme hakkınız var mı? Duygun da diyor ki benden birşey beklemeyin, ben ne maddi ne de manevi şekilde düzeltemem. Böyle bir adama, Galatasaray kongresi, kulübü devretti. Herşeye rağmen o Duygun Yarsuvat, güya Fatih Terimci oldukları iddia edilen ve bu yüzden Ünal Aysal'ın 2. yönetiminde yer almadıkları ileri sürülen, Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak'ı Galatasaray'daki en önemli köşebaşlarına getirdi. Albayrak futboldan sorumlu 2. başkan, Ali Dürüst de aslında futbolu yönetecek Futbol A.Ş.'nin başkanı. Fatih Terimci oldukları için Ünal Aysal tarafından Galatasaray'dan kovulur gibi uzaklaştırılan iki adamdan, yine futboldaki kriz yüzünden esasta, geri dönünce ne beklenir? Futboldaki bu krizi bu hale getiren Prandelli o gün İtalya'ya yola çıkar. Albayrak'ın ilk demeci ise 'Ben Prandelli'nin arkasındayım', ikinci demeci 'Sabri'yi affettim, Sabri takıma girecek'. O hafta 3 gün sonra görünen manzara; Prandelli tarafından 1 tek antrenman yapılmadan, yüzü görülmeden kadro dışı bırakılıp A2'ye gönderilen Sabri, yine tek antrenman yapılmadan A takıma alındı ve sahaya çıktı. Galatasaray'ın yönetim tarzına, kafasına bakar mısın? Futboldan sorumlu, kurtarıcı olarak gelen Albayrak ve saygın, deneyimli, Prandelli'nin kişiliği... Bu gemi yürümez" sözlerini kullandı.

"GALATASARAY'LA DALGA GEÇER GİBİ..."
Prandelli'nin kadro tercihlerini de eleştiren Uluç, "Fenerbahçe ile puan puana çekişen Galatasaray, İstanbul'da kendi sahasında, Trabzon önüne puan ve averaj hesaplarıyla çıkarken Prandelli dünyanın en garip Galatasaray'ını, alay eder gibi sahaya sürdü. 3-0 bittiği akşam, Prandelli'nin işi bitmeliydi. Anderlecht maçına götürdüler. 19-20 yaş ortalaması olan gencecik o takımdan hangi futbolcu Galatasaray'da olsun derdiniz? Galatasaray'ın bugüne kadar Avrupa'da, oynadığı en zayıf rakiplerden bir tanesiydi Anderlecht. Koşmaktan ve hızlı pas yapmaktan öte bir özelliği olmayan o takıma Galatasaray yenildi. Prandelli'nin artık Arena'da sahaya çıkması mümkün değildi zaten" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY'DAN ÖNEMLİ NE İŞİN VAR Kİ?"
Duygun Yarsuvat'ın, Prandelli konusundaki yönetim toplantısına katılmamasını da eleştiren Hıncal Uluç, "En kritik toplantılarından biri, başkan nerede, başkan toplantıda yok. Toplantıda karara varamıyorlarmış. Yarsuvat telefon ediyor, parayı bulun ve adamı gönderin. En kritik toplantıda başkan yok, parayı bulun gönderin diye emir veriyor. Madem bu kadar otoriterdin, neden bu hale getirdin kulübü? Hangi çok büyük işin var ki Galatasaray'dan önemli, 2 saatlik toplantıya gelemiyorsun? Galatasaray'ın tablosu bu. Bu tabloyu çok iyi görmek lazım, bütün ayrıntılarıyla görmek lazım ki, o Galatasaray kongresi, Mayıs ayında oy kullanırken adamın elindeki diploma değil kafasındakilere göre ve geçmişindeki deneyimlere baksın ve ona göre oyunu kullansın" dedi.

"HAMZA İYİ BİR GALATASARAYLI"
Hamza Hamzaoğlu'nun teknik direktörlük görevi için düşünülmesi hakkında ise Uluç, "Geçmişte Fatih Hoca ya da başkası ayrıldığında Müfit Hoca nasıl devam ettiyse, koskoca Galatasaray da sahipsiz kalmaz. Hamza gayet iyi bir Galatasaraylı. Bugünkü Fatih Terim'in yardımcısı olarak değil. Akhisar diye Türkiye'de adı sanı bilinmeyen bir kulübü yaratıp, tanıtıp, bu hale getirdiği için. Hala Hamza hocanın verdiği gazla devam ediyor Akhisar. Hocalığı, Galatasaraylılığın, Fatih Terim'in yanında hocalığı da, bu tablo içinde kimse mucize beklemediği için Hamza'dan da büyük şeyler beklenmeyecek" sözlerini sarf etti.

Sayfa Yükleniyor...