Ve Hamzaoğlu imzayı attı

Hamza Hamzaoğlu kendisini sezon sonuna kadar Galatasaray'ın teknik direktörü yapan imzayı attı. Galatasaray'a geldiği için kariyerini riske edip etmediği yönündeki soruya Hamzaoğlu "Galatasaray için her şeye değer" diye yanıt verdi.

NTV Spor 01.12.2014 - 14:45
Ve Hamzaoğlu imzayı attı

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu dönemi resmen başladı. Genç teknik adam, "Galatasaray'a gelerek kariyerini riske attı" yorumlarına "Galatasaray için her şeye değer" diye yanıt verdi.
 
İmza töreninde Hamzaoğlu'nun yanında Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak ile Galatasaray Sportif AŞ Başkanı Hamdi Yasaman da yer aldı.
 
İlk sözü alan Galatasaray Sportif AŞ Başkanı Hamdi Yasaman, "Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Hamza hocamızla imzayı tamamladık. Bu imza Galatasaray için hayırlı olacaktır. Kendisine çok güveniyoruz" dedi. Hamzaoğlu'nun şimdiye kadar ki kariyerinin çok iyi ve sürekli çıkışta olduğunu söyleyen Yasaman "Hamzaoğlu son yılların göze çarpan bir ismi. Akhisar'da onun başarılarını takip ettik. Milli takımda görev yaptı. Şimdi Galatasaray'da" diye konuştu.
 
Sözlerini "İnşallah 4. yıldızı takacağız, kupayı da alacağız. Hedefimiz Avrupa kupaları olduğu için buradaki kupaları alacağız. Bundan eminiz" diye sürdüren Hamdi Yasaman, Hamza Hamzaoğlu'nun bu yükü kaldırabilecek kapasitede olduğunu dile getirdi. "Abdürrahim çok büyük şey yaptı ve bize Hamza'yı kazandırdı" diyen Yasaman yeni hocalarından çok şey beklediklerini beliterek sözlerini tamamladı.
 
Abdürrahim Albayrak ise sözlerine "Galatasaray camiası için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" diye girdi. Her iki taraf için de çok başarılı bir imza olduğunu belirten Albayrak "Çoktan beri Hamza hoca benim beğenimdeydi. İlk açıkladığımda da yönetimde kimseden olumsuz bir şey çıkmadı. Hep beraber Hamza hoca üzerinde birleştik. Bu da beni mutlu etti. Demek ki hocamız çalışarak kendini ispatlamıştır" dedi. Albayrak, Hamzaoğlu'nun görevi kabul ederken "Benim için önemli olan Galatasaray'dır, para önemli değildir" dediğini de vurgulayarak hiç para konuşululmadığını söyledi.
 
Galatasaray'ın yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ise "Yuvamdayım. Gerçekten gözlerimizi burada açtık. Tekrar burada olmaktan, tekrar sizlerle birlikte olmaktan mutlu ve gururluyum" diye başladığını söylerini kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür ederek sürdürdü.
 
"Şampiyon olacağız diye güzel şeyler söylemek isterim ama bunlar zaman olacak şeyler" diyen Hamzaoğlu, başarılı olmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını belirtti. "Sahada kazanmak için, futbol adına doğruları ortaya koymak için sportmenlik içerisinde mücadele eden bir Galatasaray ortaya koyacağız. Sorumluluklarımızın ve beklentilerin farkındayız" diyen genç hoca, birlikte bir sinerjiyi oluşturup hedeflere teker teker ulaşmaya çalışacaklarını ifade etti.
 
Yıldırım Demirören ve Fatih Terim'e de teşekkür eden Hamzaoğlu, "Hiçbir şekilde önümde durmadılar. 'Senin için önemli bir görev ve fırsat' dediler. Fatih hocam 'Yapacağına inanıyorum' dedi" ifadelerini kullandı.

"LİDERLER AMA MUTLU GÖRÜNMÜYORLAR"
Galatasaray'da oyuncuların durumunu değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, "Oyuncular lig lideri olmalarına rağmen çok da mutluymuş gibi bir görüntü vermediler. İlk önceliğimiz antrenmanları keyifli hale getirmek, onların mutlu zaman geçirmesini sağlamak. Mutlu zaman geçirirken birlikte iyi şeyler yaplmalarını sağlamak. Bir şeyler yapıyorlar ama hep beraber yaptıklarını düşünmüyoruz. Biz onları bir araya getireceğiz. Onların beraberce neler yapacaklarını görmelerini sağlayacağız. Bunu başardığımızda oyuncularınmız da bizimle çalışkmaktan dolayı mutlu olacaklar. Maçlarda da seyircimize aynı coşkuyu yaşatmayı hedefliyoruz" dedi.

TAFFAREL KALIYOR...
Galatasaray'da daha önce birlikte çalıştığı ekiple yola devam edeceğini vurgulayan Hamzaoğlu, "Ekimiz tamamen aynı. Değişen bir şey yok. İlk günde Abdürrahim Ağabey de Taffarel konusunu gündeme getirdi. Taffarel gibi birinin bize destek vermesi bizi mutlu eder. Taffarel gibi çok değerli bir insanın kadromuzda olması bizi mutlu eder. Amacımız büyük güçlü bir aile olmak. Bunu da en kısa sürede yakalayacağız. Taffarel zaten kaleci. Kaleci antrenörü olacak. Başka bir şey olamaz. Metin hocayla konuştuk. 'Taffarel'in yanında 2. adam da olurum' dedi. Metin Mert hocamızı da alt yapının başında kaleci departmanının sorumlusu yaptık. O da genç kardeşlerimize bilgi ve becerilerini aktaracak. Ekibimizde Yıldırım Uran, Fuat Buruk, İsa Turan ve performans hocamız Serkan Salman'la Taffarel ve Metin Mert olacak" diye konuştu.

"İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ"
Galatasaray kadrosunun sürekli değiştiğinin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu şu yorumu yaptı: "Benim geçmiş takımlarıma baktığınızda o kadroları da rahatlıkla sayarsınız. Akhisar'da son 2-3 yıldır aynı kadrolar var. Bir takımda istikrarı sağlamak çok önemli. Biz bu istikrarı sağladığımızda bütün arkadaşlarımıza bakıp objektif değerlendireceğiz. Sahada savaşan, kazanmak için her şeyini ortaya koyan, hakemden rakipten asla ve asla bir şey beklemeyen, centilmenlik içinde oynayan bir takım istiyoruz. Kupa maçlarında oynamayan arkadaşlarımızı değerlendirmeyi düşünüyoruz. Onlar da bu takımda oynamayı hakettikleri için oynayacaklardır. Bütün arkadaşlarımızın katkısıyla başarılı olmaya gayret edeceğiz."

"ÖNCE ELDEKİ KADRO, SONRA TRANSFER"
Görevden ayrılan Cesare Prandelli'nin devre arasında küçülmeye gidileceği yönündeki açıklamaların hatırlatılmması ve takımlarını çift forvetle oynattığı için zaman zaman eleştirildiği yönündeki yorum üzerine ise Hamza Hamzaoğlu, "Devre arasında transfer ihtiyacımız olup olmadığına bu süreçte bakacağız. Kafamızda bazı şeyler var. Mevcut olan kadromuzla başarıyı yakalamaya çalışacağız. Onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Transfer döneminde ihtiyacığımız olan oyuncuyu alacağız. Çift forvet ve 4-2-3-1 sistemleriyle oynuyordum ama oynamamın sebebi de oyuncularımın kalitesiydi. Ama sistemler hiçbir zaman kalıcı değildir, değişmez diye bir şey yok. Çift forvet Galatasaray için önemli bir etki. Belki bir çok maça çift forvetle çıkacağız. Ama onlar sadece ilerideki iki forvet olmayacak, rakibi kovalayan birer de savunmacılar olacak" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY İÇİN HER ŞEYE DEĞER"
Galatasaray'a geldiği için kariyerini riske edip etmediği yönündeki sorusa ise Hamzaoğlu, "Kariyerimi riske ettiğimi düşünmüyorum. Özellikle Galatasaray için. Riske etmişsem de Galatasaray için her şeye değer. Abdurrahim Ağabey ile konuştuğumuzda onlar uzun soluklu çalışmak istediklerini söylediler. Ben 'Sizler Mayıs ayına kadar geldiniz biz de Mayıs ayına kadar yapalım' dedim. Akhisar'a gittiğimde 2 ay yapmıştım, ondan sonra da yıl yıl yaptım. Bağlayıcı olmaktan taraftarı değilim. Bizimn 10 yıllılk kontratım bile olsa, durmam. Tazminatı hiçbir kulübe yazdırmadım. Kulübe hizmet etmek için geldim. Edemediğimiz gün zarar vermeden ayrılır gideriz. Ama amacıımız uzun yıllar hizmet edebilmek ve güvenli beraber çalışmak olacaktır" yanıtını verdi.

KAPTANLIK KONUSU...
Kaptanlık konusunda ise Hamzaoğlu, "Bütün oyuncularım benim için eşittir. Takım kaptanlarının ayrı bir yeri vardır. Gerektiğinde Selçuk'la olduğu gibi diğer oyuncularımla da birebir görüşmeler yapacağımız gibi takım olarak kararlar vereceğiz. Bireysel olarak değil birlikte atacağımız adımlara odaklanacağız" diye konuştu.

BİLAL ALINACAK MI?
Hamza Hamzaoğlu basın toplantısının sonunda ise Bilal Kısa'nın transfer edilip edilmeyeceği sorusuna, "Bilal benim için değerli bir oyuncu. Bugüne kadar çalıştığım oyuncuların hepsi değerliydi. Ama şu ana kadar öyle bir düşüncem olmadı" yanıtını verdi.

Sayfa Yükleniyor...