Cim Bom kapanışı yapamadı!

Son saniyede 1 puan kopardığı Anderlecht maçıyla Arena'da başlayan Aslan'ın Avrupa kabusu, yine aynı çimlerde Arsenal karşısında son buldu... 2. tura havluyu Belçika'da atan Galatasaray, prestij maçında Topçular'a 4-1 kaybederken, Devler Ligi gruplarında en çok gol yiyen Türk takımı olarak Kupa 1'e veda etti...

NTV Spor 09.12.2014 - 23:37
Cim Bom kapanışı yapamadı!

Aslan'ın Avrupa'ya vedası ağır oldu... 2. Tur şansını daha önce kaybeden, hiç değilse kapanışı puan ve puanlarla yapmak isteyen Galatasaray, prestij maçında Arsenal farklı boyun eğdi. B Grubu'nun ilk maçında Anderlecht karşısında son saniyelerde gelen beraberlik golü Cim Bom'un koparabildiği tek puanı oldu.

Arsenal'in gollerini Podolski(2) ve Ramsey(2) kaydederken Galatasaray'ın tek golü Sneijder'den geldi.

Hamza Hamzaoğlu'nun basın toplantısında söylediği gibi iyi oynarak, kazanarak ve sonucunda güven tazeleyerek Avrupa'ya veda etmek için yeşil sahada yerini almıştı ancak bu arzu çok erken perdelendi. Dakika 3... Bu sezon Topçular'da forma şansı bulamayan Podolski, ceza sahası sol çaprazından çok sert vurdu ve adeta tavana astı:0-1.

Sinan Bolat'ı çaresiz bırakan Alman golcü böylece Arsenal formasıyla ilk 11'de çıktığı son dört Şampiyonlar Ligi maçının dördünde de rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Arena'da tribünlere çöken sessizlik, futbolculara yapışan şokun etkisi henüz atılmamışken Aaron Ramsey ikinci darbeyi temsilcimizin can damarına vurdu. Orta sahada kaybedilen top sonrası hızlıca ceza sahasına içine giren Ramsey dakikalar 11'i gösterirken topu ağlarımıza göndererek farkı 2'ye çekti.

Galli yıldız, 29'da daha da kötüsünü yaptı. Kulllanılan kornerde seken topu önünde bulan Ramsey, yaklaşık 30 metreden usta işi bir vuruş çıkardı ve inanılmaz bir gole imza attı.

Bu gol kötü bir istatistiği sarı-kırmızılı temsilcimizin karnesine yazdı. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda en fazla gol (18) yiyen Türk takımı oldu. Önceki skor 17 golle Beşiktaş'a aitti.

5. maçlar sonunda Avrupa defterini kapatan Cim Bom, prestij maçında ilk 45 dakikasını kabus gibi bir skorla noktaladı: 3-0.

İkinci yarının başında Arsene Wenger genç oyuncularını sahaya sürerek takımı bir anlamda frenlerken, Hamza Hamzaoğlu Burak'ın yerine Yasin'i Tarık'ın yerine ise Hamit'i oyuna dahil etti.

Arsenal, skorun verdiği rahatlıkla oyunu rolantiye aldığı bölümde Galatasaray gol atmamın yollarını aradı. 88'de ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki 100. golünü kaydetti.

Son söz yine gol perdesini açan Podolski'nin oldu. Alman forvet duraklama dakikalarındaki golü maçı noktaladı.

4-1'lik skor kabusun son perdesi oldu...

İstanbul'daki son düdükle birlikte temsilcimiz Avrupa defterini kapatırken, Arsenal 13 puanla Dortmund'a averajla geçildi ve B Grubu ikincisi olarak yoluna devam etti. 

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: David Fernandez Borbalan, Raul Cabanero Martinez, Jose Miranda (İspanya)

Galatasaray: Sinan Bolat, Tarık Çamdal (Dk. 46 Hamit Altıntop), Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Melo, Emre Çolak, Bruma (Dk. 77 Olcan Adın), Burak Yılmaz (Dk. 46 Yasin Öztekin), Sneijder, Umut Bulut
Arsenal: Szczesny, Debuchy (Dk. O'Connor), Mertesacker, Chambers, Bellerin, Oxlade-Chamberlain, Ramsey (Dk. 46 Maitland-Niles), Flamini (Dk. 46 Zelalem), Podolski, Sanogo, Campbel

Goller: Dk. 3 ve 90 2 Podolski, Dk. 11 ve 29 Ramsey (Arsenal), Dk. 88 Sneijder (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 15 Flamini, Dk. 65 Debuchy, Dk. 65 Podolski (Arsenal), Dk. 33 Melo, Dk. 43 Tarık Çamdal, Dk. 57 Semih Kaya (Galatasaray)

Sayfa Yükleniyor...