Şampiyonlar Ligi'nde gecenin görünümü!

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları E, F, G ve H gruplarında oynanacak karşılaşmalarla sona eriyor. Gecenin görünümü, haberimizin detaylarında...

NTV Spor 10.12.2014 - 12:01
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin görünümü!

Roma Olimpiyat Stadı, Şampiyonlar Ligi'nde gecenin maçına ev sahipliği yapacak. Roma'nın, Manchester City'yi ağırlayacağı karşılaşma öncesi hesaplar karışık.

Zira Bayern Münih'in grup lideri olarak 2. tura çıkmayı garantilediği E Grubu'nda, Roma, Manchester City ve CSKA Moskova'nın 5'er puanı ve dolayısıyla 2. tura çıkma olasılığı bulunuyor. Sakatlığı nedeniyle Aguero'dan faydalanamayacak olan Manchester City'nin, 2. tura çıkması için Roma'yı mağlup etmesi ve diğer maçta CSKA Moskova'nın Bayern Münih'e puan kaybetmesi gerekiyor. İngiliz ekibi için bir başka ihtimalse; Roma'dan 1 puan alıp, Bayern Münih'in CSKA Moskova'yı yenmesi. City, Roma'ya kaybetmesi halindeyse UEFA Avrupa Ligi'ne dahi gidemeyecek. Roma, 2. tura çıkmak için en basit hesapla Manchester City'yi yenmek zorunda. İtalyan ekibi, City ile berabere kaldığı takdirde CSKA'nın da Bayern Münih'e puan kaybetmesini bekleyecek. CSKA Moskova ise; üst tur bileti elde edebilmek için Bayern Münih'i Almanya'da yenip, Roma'nın Manchester City'ye takılmasını ümit edecek.

E Grubu'nda ise Barcelona ile Paris Saint-Germain, birincilik maçına çıkacak. Barcelona'nın 1 puan önünde lider konumda bulunan paris ekibinde, Ibrahimovic'in, katalan ekibinde ise Lionel Messi'nin üstün formu göz kamaştırıyor. Barcelona'da Dani Alves ve Rafinha, Nou Camp'taki karşılaşmada cezalı oldukları için görev alamayacak. Grupta gecenin diğer maçı; 2 puanlı Ajax ile 1 puanlı APOEL arasında Amsterdam'da oynanacak.

G Grubu'ndan lider çıkmayı garantileyen Chelsea'de menajer Jose Mourinho, Sporting ile oynayacakları karşılaşmada bazı as oyuncularını dinlendireceğini açıkladı. Portekizli menajer; Courtois, Terry, Hazard ve Willian'a bu mücadelede görev vermeyecek. Karşılaşma öncesi Sporting'in 7 puanı bulunuyor. Grubun diğer maçında 5 puanlı Schalke, Maribor'a konuk olacak. Alman ekibi deplasmanda kazanması ve Chelsea'nin Sportıng'i yenmesi halinde 2. tura çıkacak.

H Grubu'nda ise Porto-Shakhtar Donetsk ve Athletic Bilbao-Bate Borisov maçları oynanacak. Grupta Porto ve Shakhtar Donetsk adlarını son 16'ya yazdırmıştı. Athletic Bilbao, BATE'ye yenilmediği sürece UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak, aksi takdirde Belarus ekibi Kupa 2'ye katılacak.

Sayfa Yükleniyor...