"İntikam maçı değil"

Bilic'den NTV Spor'a özel açıklamalar! Hırvat teknik adam, Avrupa Ligi'nde Liverpool ile eşleşmelerini 14/16'ya telefonla bağlanarak değerlendirdi.

NTV Spor 15.12.2014 - 16:46
"İntikam maçı değil"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Avrupa Ligi'nde Liverpool ile eşleşmelerini NTV Spor canlı yayınında değerlendirdi. 14/16'da İsmail Şenol'un sorularını yanıtlayan Hırvat teknik adam, "Şanssız bir kura" dediği Liverpool eşleşmesi için yine de "Bu formumuzu korursak eleyebiliriz" diye umutlu konuştu. Futbolda intikam diye bir kelimeye yer olmadığını da söyleyen Bilic, "Bu bir intikam maçı değil" dedi.
 
"ŞANSSIZ BİR KURA"
Liverpool ile eşleşmelerini "Bence şanssız bir kura. Grubu lider bitirdikten sonra daha kolay bir takımla eşleşmeyi beklerdik. Çok kolay takım yok ama Liverpool gibi karşılaşmak istemeyeceğimiz birkaç takım da vardı" diye yorumlayan Slaven Bilic, çok iyi iki maç oynayacaklarını vurguladı.
 
"BU FORMUMUZLA ELEYEBİLİRİZ"
Liverpool'un futbol tarihinin en büyük takımlarından biri olduğunu hatırlatan Bilic, ancak kendilerinin de bu sezon Tottenham ve Arsenal maçlarında onlara karşı çok başarılı mücadele edebildiğini gösterdiğini belirtti.
 
"Turu geçeceğimize inanıyoruz" da diyen Hırvat teknik adam, Liverpool'a karşı çok iyi iki maç çıkaracaklarını ve şu anda formlarını korurlarsa turu geçebileceklerini ifade etti.
 
"İNTİKAM MAÇI DEĞİL"
8-0'lık maçın intikamı için sahaya çıkmayacaklarını, intikamın bir futbol maçı için çok ağır bir kelime olduğunu söyleyen Bilic, "Biz futbol maçı oynayacağız, bu bir oyun. Ben intikam gibi şeylere inanmıyorum, kafaya da takmıyorum. Aradan çok uzun olmasa da bir süre geçti. O maçta oynayanlar şu anda takımda değil. Bu yepyeni bir maç. Bu maça anlam yüklenmesini istemiyorum. 2007'deki maçtan çok farklı olacak bu maçlar" diye konuştu.
 
"ŞUBAT'TA ÇOK DAHA İYİ OLACAKLAR"
Liverpool ile eşleşmek istememelerinin onlara kolay teslim olacakları anlamına gelmediğini de vurgulayan Slaven Bilic, rakiplerinin bu sezonki durumunu da değerlendirdi: "Geçen sene neredeyse Premier Lig'i kazanıyorlardı ama bu sezon iyi gitmiyorlar. Ancak ara tranfserde kadrolarını takviye edebilirler, sakatlar takıma katılabilir, Şubat'ta şu andakinden çok daha iyi bir Liverpool ile karşılaşacağımızı garanti edebiliriz. Biz şu ana kadar her türlü takımla başabaş oynayabileceğimiz gösterdik. Ve Liverpool ile karşılaşmayı da dört gözle bekliyoruz"
 
"OLİMPİYAT ONLARIN  DEĞİL BİZİM EVİMİZ"
İstanbul'daki unutulmaz 2005 Şampiyonlar Ligi finalinin de Olimpiyat Stadı'nda oynandığının anımsatılmasının üzerine ise Bilic, "Sanıyorum şu anda o takımdan sadece Gerrard oynuyor. Tabii ki 3-0 Milan öndeyken 2. yarıda Liverpool'un beraberliği yakalayıp şampiyon olması kulüp tarihinin en büyük sonuçlarından biriydi. Ama günün sonunda orası bizim kendi evimiz ve tahmin ediyorum ki taraftarımız stadı ağzına kadar dolduracak" diye konuştu.
 
"ONLARI SEVMEZDİM AMA SAYGISIZLIK DA ETMEZDİM"
Futbolculuk döneminde Liverpool'un ezeli rakibi Everton'da oynamasının, Anfield Road'da tepkiye neden olup olmayacağı hakkındaki bir osru üzerine ise Bilic, "Oyuncuyken tabii ki onları sevmiyordum ama hiçbir zaman da Liverpool hakkında kötü bir açıklama yapmadım. Bir tepki olacağını sanmam" yanıtını verdi.
 
"DEMBA BA'YA TEPKİ OLMAZ"
Demba Ba'nın geçen sezon Chelsea formasıyla Liverpool'a attığı golle, onları şampiyonluktan etmesinin Anfield Road'da tepkiye neden olup olmayacağı hakkındaki bir soru üzerine de Hırvat hoca, "Bazıları Demba Ba'yı ıslıklayabilirler ama İngiliz taraftarların bir kısmının ona saygı duyacağını düşünüyorum. İngiltere'de kendinizi yere atarsanız, kandırmaya yönelik davranırsanız ıslıklanırsınınız. Demba Ba çok centilmen bir isim. Bundan dolayı ıslıklanacağını düşünmüyorum. Çünkü o orada görevini yaptı, golünü attı"
 
"TRANSFERE BAKACAĞIZ AMA MECBUR DEĞİLİZ"
Devre arasında transfer yapıp yapmayacakları sorusunu da yanıtlayan Bilic, "Transferde bazı hedeflerimiz var. Ama tabii ki bu dönemde istediğimiz oyuncuları almak kolay olmuyor. Ancak ki takımının satması gerekiyor oyuncuyu, finansal olarak bizim de onu tatmin etmemiz gerekiyor. Aktif olacağız ama mutlaka transfer yapacağız diye bir çaresizliğimiz yok, gayet iyi durumdayız, oyuncu alamazsak sorun yok" yanıtını verdi.
 
"ÖNCELİK SÜPER LİG"
Avrupa Ligi'nde ileriyi değil önlerindeki maçları düşündüklerini de belirten Slaven Bilic şunları söyledi: "Önceliğimiz Süper Lig'i kazanmak. Avrupa'da da elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Şu ana kadar da iyi gidiyoruz. Şimdiden plan yapmanın manası yok. Avrupa Ligi derseniz şu an sadece Liverpool maçlarını düşünüyoruz. Liverpool'u geçersek kim gelecek ona bakacağız ve gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Şimdi ilk hedefimiz kupa maçı, ardından haftasonundaki lig maçı. Şimdi Şubat'taki bir kupa maçını düşünmek için erken"

Sayfa Yükleniyor...