Karadeniz derbisi Trabzon’un!

Karadeniz derbisinde gülen Trabzonspor oldu! Ligde Çaykur Rizespor’u ağırlayan bordo mavililer, Sefa Yılmaz’ın 2 gol atarak yıldızlaştığı maçta rakibini 3-2 mağlup etti. Bordo mavililer bu sonuçla ligde oynadığı son 5 maçta 4. galibiyetini aldı.

NTV Spor 15.12.2014 - 21:51
Karadeniz derbisi Trabzon’un!

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Trabzonspor sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı.

Trabzonspor, büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Çaykur Rizespor'u Medjani ve Sefa Yılmaz(2)'ın golleriyle 3-2 mağlup etti. Çaykur Rizespor'un golleri ise Deniz Kadah ve Kweuke'den geldi. Trabzonspor bu galibiyetle puanını 21'e çıkartırken, ligde son 5 maçta 4. galibiyetini aldı. Mağlubiyet serisi 5 maça çıkan Çaykur Rizespor ise 10 puanda kaldı.

Trabzonspor maça Fatih Öztürk, Bosingwa, Medjani, Belkalem, Yusuf, Fatih Atik, Constant, Mehmet Ekici, Sefa, Özer ve Cardozo ilk 11'i ile çıkarken, Hikmet Karaman yönetiminde ilk kez  sahaya çıkan Çaykur Rizespor ise Serkan, Deniz, Giray, Sylvestre, Kıvanç, Ümit, Viera, Koray, Eren, Holosko ve Kweuke ilk 11'i ile mücadele etti.

Karşılaşmaya etkili başlayan Trabzonspor aradığı golü 11. dakikada Carl Medjani ile buldu. Mehmet Ekici'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafaladan seken topa kale sahası içinde Medjani kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

Bu dakikadan sonra Trabzonspor kalesine daha fazla gelmeye başlayan Çaykur Rizespor, 28. dakikada Trabzonspor'a cevap vererek skoru 1-1'e getirdi.  Konuk ekipte arka direkte Ousmane Viera kafa vuruşunu yapıyor ancak top üst direkten döndü. Sonrasında Essaid Belkalem'den seken top altıpas içinde Deniz Kadah'a geldi. Deniz'in vuruşunda Kevin Constant topu kale çizgisi üzerinde çıkarıyor ancak hakem Mustafa Kamil Abitoğlu topun kale çizgisi tamamen geçtiğini belirtti ve skora 1-1'e geldi.

İlk yarının kalan bölümünde iki takım da çok önemli fırsatları yakalamasına rağmen bu pozisyonları değerlendiremedi ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

İkinci devreye baskılı başlayan taraf Trabzonspor oldu. Oyunu rakip sahaya yıkan bordo mavililer, 57. dakikada Sefa Yılmaz'ın golüyle 2-1 öne geçti. Savunmada Koray Altınay'ın uzaklaştırmak istediği top Yusuf Erdoğan'da kaldı. Yusuf'un sol kanattan ortasında Sefa Yılmaz arka direkte kafa vuruşunu yaptı ve topu kaleci Serkan Kırıntılı'nın sağından filelerle buluşturuyor: 2-1.

Trabzonspor'un gol sevinci fazla uzun sürmedi.  Çaykur Rizespor'da 65. dakikada sahne alan Kweuke kaydettiği golle skoru 2-2'ye getirdi. Deniz Kadah'ın derinlemesine pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Leonard Kweuke sağ çaprazdan yerden şutunu çekti ve kaleci Fatih Öztürk'ü mağlup ederek skora denge getirdi.

Sahasında puan kaybı yaşamak istemeyen Trabzonspor konuk kaleye yüklenmeye devam etti. Çaykur Rizespor kalesinde önemli bir baskı kuran bordo mavililer 75. Dakikada Sefa Yılmaz'ın golüyle 3-2 öne geçti. Sol kanattan kazanılan taç atışını Yusuf Erdoğan kullandı. Özer Hurmacı topu kontrol ettikten sonra ceza sahası içine hareketlenen Yusuf'a pasını verdi. Yusuf, bekletmeden pasını Sefa Yılmaz'a çıkardı. Sefa, gelen topa sağ ayağıyla yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını birkez daha öne geçirdi.

Kalan sürede iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, Trabzonspor rakibini 3-2 mağlup etti.

TRABZONSPOR: 3 - ÇAYKUR RİZESPOR: 2
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Mustafa Kemal Abitoğlu, Mehmet Cem Satman, Adil Sinem
Trabzonspor:  Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Medjani, Constant (Dk. 46 Yatabare), Mehmet Ekici, Özer Hurmacı, Fatih Atik, Sefa Yılmaz (Dk. 86 Salih Dursun), Yusuf Erdoğan, Cardozo (Dk. 80 Mustafa Akbaş)
Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Giray Kaçar, Viera, Eren Albayrak, Kıvanç Karakaş, Sylvestre, Holosko (Dk. 79 LuaLua), Deniz Kadah, Ümit Korkmaz (Dk. 59 Engin Bekdemir), Kweuke
Goller: Dk. 11 Medjani, Dk. 57 ve Dk. 75 Sefa Yılmaz (Trabzonspor), Dk. 28 Deniz Kadah, Dk. 65 Kweuke (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 34 Belkalem, Dk. 81 Fatih Atik (Trabzonspor), Dk. 59 Giray Kaçar, Dk. 61 Eren Albayrak, Dk. 68 Kıvanç Karakaş (Çaykur Rizespor)

Sayfa Yükleniyor...