Fas'ta dev mücadele!

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, Fas'ta düzenlenen Kulüpler Dünya Kupası'na katılıyor. Eflatun-beyazlılar, bu akşam ilk maçını Türkiye saatiyle 21.30'da Meksika ekibi Cruz Azul’a karşı verecek.

NTV Spor 16.12.2014 - 11:59
Fas'ta dev mücadele!

12 yıllık Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hasretine mayıs ayında son veren Real Madrid, diğer kıta şampiyonları ile Kulüpler Dünya Kupası'nda mücadele veriyor. La Liga, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere 3 kulvarda oynadığı son 20 maçın tamamını kazanan İspanyol ekibi, Fas'ta düzenlenen Kulüpler Dünya Kupası'nda da bu muhteşem serisini devam ettirmek amacında.

Daha önce kıtalararası kupada 5 kez final mücadelesine çıkan Real Madrid, 1960 1998 ve 2002 yıllarında sahadan gülerek ayrılmayı başardı. Eflatun-beyazlı ekip; 1966 ve 2000 yıllarında ise Penarol ve Boca Juniors'a boyun eğdi. Real Madrid'de Modric dışında çok ciddi bir eksik yok. Son iki maçı kaçıran James Rodriguez de takımla birlikte Fas'a götürüldü. Bununla birlikte Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin Meksika ekibi Cruz Azul ile oynanacak yarı final maçında daha çok yedek oyuncularına şans vermesi final biletinin elde edilmesi halinde ise şampiyonluk maçına as oyuncularla çıkacağı belirtiliyor.

Kulüpler Dünya Kupası'na Concacaf şampiyonu olarak katılan Cruz Azul ise; çeyrek finalde Avustralya temsilcisi Western Sydney Wanderers'ı uzatmada 3-1 mağlup etti. Meksika ekibinin teknik direktörü Mariano Pavone oyuncularının kariyerleri açısından çok önemli bir maça çıkacağını vurguladı. Pavone; "Real Madrid'e karşı oynayacağımızı öğrendiğimiz andan bu yana maç hayallerimizi süslüyor" ifadelerini kullandı.

Kulüpler Dünya Kupası'nda diğer yarı final mücadelesi; yarın akşam Arjantin ekibi San Lorenzo ile Yeni Zelanda takımı Auckland City arasında oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...