Marko Reus'a rekor ceza!

Borussia Dortmund’un yıldız oyuncusu Marko Reus ehliyetsiz araba kullandığının ortaya çıkması ve daha önce de 6 kez radara yakalanmış olması nedeniyle 180 bin Euro aylık net kazancı hesaba katılarak 540.000 Euro para cezasına çarptırıldı.

NTV Spor 18.12.2014 - 11:00
Marko Reus'a rekor ceza!
Bild gazetesinde bugün yer alan habere göre, 2 hafta önce Dortmund savcılığı tarafından oyuncuya tebliğ edilen cezanın Almanya tarihinin en yüksek trafik cezası olarak kayıtlara geçtiği düşünülüyor.

18 Mart 2014 tarihinde Dortmund şehir merkezinde Aston Martin arabasıyla polisin dikkatini çeken Reus durdurularak kendisinden evrakları gösterilmesi istendi. Ancak nüfus kağıdından başka hiçbir evrak gösteremeyen Alman oyuncunun polis merkezinde yapılan kontrol sonrası ehliyetinin olmadığı anlaşıldı. Daha sonra hakkında soruşturma açılan Reus'un daha önce çoğunluğu otobanda olmak üzere 5 kez radara yakalandığı ve Eylül 2011 ile Mart 2014 arası toplam 6 trafik ihlalinde ehliyetsiz araba kullanma suçunu da işlediği tespit edildi. Daha önce aldığı tüm cezaları itiraz etmeden ödeyen oyuncunun 180 bin Euro aylık net kazancı günlük ücreti hesaplanarak kendisine  90 günlük para cezası verildi ve ortaya 540 bin Euro rakamı çıktı.

Bild gazetesinin bu konudaki sorularını yanıtlayan Reus, cezayı kabul ettiğini ve bugün çok acemice davrandığını ve aptallık yaptığını anladığını belirtirken “hatamdan gerekli dersi çıkarttım böyle bir durum bir daha asla yaşanmayacak” açıklamasında bulundu.

18 yaşında ilk kez sürücü okuluna giden ve birçok ders alan Reus daha sonra sınava girmeyerek ehliyetsiz araba kullanmaya karar verdiğini ancak bugün o zaman neden o kararı aldığını anlayamadığını da sözlerine ekledi. 25 yaşındaki oyuncunun avukatı ise yaptığı açıklamada Reus'un sınava girerek ehliyet alacağını ve kendisine bu konuda bir yasak getirilmediğini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...