Kimler gidecek kimler kalacak?

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak transferler için çarpıcı açıklamalar yaptı. NTV Spor'a özel açıklamalar yapan Albayrak, "Telles'e gelen teklifi kaale almadım. Sneijder ve diğer oyuncularımızla hiçbir sorunumuz yok" dedi.

NTV Spor 18.12.2014 - 15:51
Kimler gidecek kimler kalacak?

Galatasaray Başkan Yardımcıs Abdürrahim Albayrak transferler için çarpıcı açıklamalar yaptı. Telles'e gelen teklifi kaale almadığını kaydeden Albayrak, "Teklif Juventus'tan mı geldi? sorusuna yanıt vermek istemedi ancak daha sonra satın alma opsiyonu ile kiralamak istediler" dedi.

Telles'e yapılan teklifle ilgili olarak Abdürrahim Albayrak, "Pek kaale almadığım teklifti. Sadece bir baktım. Galatasaray için önemli bir teklif değildi. Zaten o futbolcuları bırakmak istemiyoruz. Futbolcuların menjajerleriyle biraraya geldiğimizde oyuncularımızı satmayı düşünmediğimizi ifade ettim. Bu teklifi sunmuşlar. Bunu hiç düşünmedim bile" dedi.

Teklif yapan takım "Juventus mu?" sorusuna "Olabilir" yanıtını veren Albayrak, "Satın alma opsiyonu ile kiralmak istediler" dedi.

"Sneijder'ın sözleşmesindeki bir maddeden dolayı ayrılabilir mi ve teklifler var mı?" sorusuna ise Abdürrahim Albayrak, "Şu anda hiçbir futbolculmuzla sorunumuz yok. Bir hedefimiz var ve bunlarla ulaşmak için çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Yasin Öztekin ile ilgili transfer söylentilerine ise Galatasaray Başkan Yardımcısı, "Bizden önce Yasin kendisi bir görüşme yapmış.
Ondan sonra Hamza hocamız geldikten sonra bir çok futbolcumuz kendilerini daha sağlam, emniyetli ve daha şanslı olduklarını hissetkiler ve gitmek istemediler. Hepsinden son derece memnunuz. Bizim geleceğimiz, genç kardeşlerimize bağlı. Bunlar ileride Galatasaray'a çok faydalı olacaktır. Ama onu da  kiralık olarak vermeyi düşünmüştük" yorumunu yaptı.  

"Ocak ayında transfer yapılacak mı, Hamza Hamzaoğlu'ndan transfer yapılsın raporu geldi mi? sorusuna ise Albayrak, "Dün akşam geç saate kadar Hamza Hoca'yla çalıştık. Rahmetli Sakıp Sabancı'nın dediği gibi başarılı olmak için yapmamız gereken çalışmak çalışmak çalışmak, başka bir şey bilmiyorum çalışacaksınız. Biri gelip gidecek mi hocayla konuştuktan sonra açıklayacağız. Bizim için şu an en önemlisi genç kardeşlerimizi kazanmak. Sabri sağ bekte demek ki en iyisi Sabri. Emre, Pandev kendini göstermeye başladı. Pandev'in İzmir'de attığı ikinci golüne hayran kaldım. Ben golcüyüm, futbolcuyum diyor. Bunlardan faydalandıktan sonra neden yeni transfer isteyelim. Düşünmeyden yapıldığı için şu anda kadro şişkin" yanıtını verdi.

Eboue konusuna da açıklık getiren Albayrak, "Eboue'yi şu anda oynatmamız mümkün değil; çünkü Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı yabancı sınırına katılmış. Eboue'nin transferini ben yapmıştım. Çok memnun olduğum bir isim. Ama yabancı sınırına takıldı. TFF ocak ayında yabancı sınırıyla ilgili bir açıklama yapacak. Tüm külüplerin bu açıklamaya göre önünü göreceğine inanıyorum. Milyon dolar verdiğiniz oyuncuyu oynatamıyorsunuz. Yerli oyuncuların maliyetleri çok arttı. Sınırlama kalkmazsa Eboue'yi gönderebiliriz" diye konuştu.

Yiğit Gökoğlan ile Engin Baytar konusuna da değinen Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak, "İkisi de benim dönemimde alındı; ama bıraktığımız zamanla şimdiki arasında bayağı sıkıntılar oldu. Engin çok kaliteli ve önemli bir futbolcu Türk
futbolunun onu yeniden kazanması lazım. Yiğit'i, Manisa'dan büyük umutlarla aldık. Fatih Hoca çok çok istedi maalesef olmadı. Başka bir kulübe gidip kendisini ispatlamasını istiyoruz. Hem Yiğit hem de Engin için hayırlısı olsun" ifadelerini kullanarak sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...