Hedefinde Demirören ve Yarsuvat vardı!

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hafta sonu oynayacakları Trabzonspor maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, gündemdeki birçok konuya değinen Güneş'in hedefinde ise Yıldırım Demirören ve Duygun Yarsuvat vardı.

NTV Spor 19.12.2014 - 15:09
Hedefinde Demirören ve Yarsuvat vardı!

Şenol Güneş, Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Hafta sonu oynayacakları Trabzonspor maçınının önemini vurgulayan Güneş, "Trabzonspor iyi bir takım, iyi oyuncuları var. Bizden üstteler, kazanırsak geçeceğiz. Kaybedilen puanları geri getirmek için bu maçı almak istiyoruz" dedi.

Daha sonra MHK Başkanı Zekeriya Alp'in istifası ardından yaptığı açıklamalara, TFF Başkanı Yıldırım Demiören'in verdiği tepkiye karşılık veren Şenol Güneş, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'a da tepki gösterdi.

"ÇARŞI GRUBU GİBİ..."
Zekeriya Alp'in istifasının ardından yaptığı açıklamalara, Yıldırım Demirören'in verdiği tepkiye değinen Güneş, "Zekeriye Alp'in istifasının benimle ilgisi yok. Çünkü ben atamadım. Şark kurnazlığı yapıyorlarsa yanlış yola giriyorlar. Federasyondan alacağım var. Belki onu da bilmiyor onu da hatırlatayım. Hem de yüklü bir para. Benim bir borcum yok. Ama beni buraya getirdiği için teşekkür borcum da var. Beni başka biriyle karıştırmasınlar. Zekeriye Alp beni aradı teşekkür etti. Orada belki gitmesini istiyorlardı bu oyunu yaptılar. Madem o kadar istiyorlardı arkasında dursaydılar. Benim bu kadar etkim olsaydı o kadar çok şey yapardım ki Çarşı grubunun mahkemede söylediği gibi. En azından Türk futbolunun kalkınması için çok daha büyük hamle yapardım. Benim konuşmamı doğru bulmayabilir. Hocam yanlış konuşuyorsun dese susarım. Ben söylediklerimin arkasında duruyorum" şeklinde konuştu.

"AKVARYUM KİRLİYSE HERKES NASİBİNİ ALIR"
Josue'nin kasıtlı gördüğü iddia edilen kartla ilgili de görüşlerini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Josue'nin yazısında benim ismim geçirilerek sebebinin ben olduğum yazıldı. 5 maç da ceza verebilir. Ben karışmam o işlere. Ben haksızlığa karşıyım. Josue orada kendini kaybetti. Orada bir dengesizliği vardı. Faul yaptı gol yedik. O zaman şike mi yaptı? Şamil eliyle vurdu. Bana burada yorum yaparak benim üzerime yığmak doğru değil. Akvaryum kirliyse bu kirlilikten herkes nasibini alır. Bu akvaryumu temizleyelim. Günah keçisi aramayın. Günah keçisi buluyorsunuz. Adamları değiştirip dururuz. O yüzden patinaj yaptığımızı söylüyorum. Benimki suçlama değil, paylaşım. Susma hakkımı kullandım, toplantı yapmıyorum. Bunları kendilerine de söylüyorum. Futbolun değişimi için adım atacaklarmış kimle atacaklar? Bu ülkede şiddet varsa futbolda şiddet olacak. Biz güzellikler olsun topluma da olumlu yansısın diyoruz. Ben de yanlış yapıyorum o zaman. Benim için çocuk da, büyük de, işçi de, memur da insani değerdir. Ama onların bakışı farklı olabilir. İyi bir iş adamısınız, iyi bir federasyon başkanısınız, iyi takımlar olsun, Türkiye çok güzel bir ülke olsun istiyorum. Bunda hakaret yok, mesaj yok. Ben taraftar gelince küfrederse ona da karşıyım. Beni o alan içinde gördüler mi? Vur, kır, parçala tezahüratına da karşıyım. İyi futbolla rakibi hırpalayacaksın. Gidin futbolcularıma sorun. Kafamızı kuma gömmeyelim" diye konuştu.

"YARSUVAT'IN ŞİMDİ Mİ AKLINA GELDİ?"
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın şike süreciyle ilgili yaptığı açıklamaları sorulan bir soru üzerine değerlendiren Güneş, "Hiç girmek istemediğim bir konu. İşte hukukçular bunlar. Bunu söyleyen kulüp başkanı. Ne zaman şike süreci oldu. 4 yıl geçti şimdi mi geldi aklına? Gerçekse çok kolay. Failleri belli. Paraleller var, kareler var, dikdörtgenler var. Kolay nasılsa hapisteler sorarsın soruşturursun. Fenerbahçe kulübü inkar mı etmiş? Peki bu kim oluyor? Ben haksızlığa uğramayı çok iyi biliyorum. Ben çok gerçekler biliyorum söyleyemiyorum çünkü delillendiremiyorum. Fenerbahçe ben şike yapmadım diyor. O zaman yapmadığı için Fenerbahçe'yi koruyalım. Bir yanlışlık var. Türkiye'de ortalık bulandırma hikayesi var. Ben o suda olmak istemiyorum. Bana benim zenginliğim yeter. İşte Türkiye'de hukukçular bunlar. Ben tahkime gittiğimde yapılan haksızlığa bugünkü Cumhurbaşkanı da biliyor. Gücün hukuğu olmasın dediğim lafı o günlerde söyledim. O gün söylediğimde ben yalnızdım. Hukuğun gücü olmalı" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...