"Federasyon başkanı da olacağım..."

3-3 sona eren Bursaspor-Trabzonspor maçı sonrası Lig TV'ye açıklamalar yapan Şenol Güneş, TFF'ye imalı göndermelerde bulundu.

NTV Spor 21.12.2014 - 18:27
"Federasyon başkanı da olacağım..."

Maçı değerlendirmesi istenen Güneş, "Konuşursam çok ceza alırım" diyerek sözlerine başlarken, "Söylersem ceza alırım veya oyuncularım ceza alırlar. Bizi sağolsunlar yetkili kurumlar çok dinliyorlar. Maçta yanlış yapmışsak federasyonumuzdan özür dileriz" ifadelerini kullandı. 

Beklenenden fazla yağmur yağdığını kaydeden Güneş, "Oyuncularım hakettikleri galibiyeti 14. maçta da elde edemediler. Üzülen yine oyuncluarımız oldu. Trabzonspor da iyi işler yaptı. Bir takım üzülecekse o bizdik. Özellikle ilk yarı fark yaratacak bir oyun sergiledik. 3-2'den sonra bocaladık. Bunda rakibin sert futbolu da etkin oldu. Oyuncuların da konsantrasyonu, iyi oyunun ardından gol gelmeyince düşüyor. Rakibin oynadığı sert futbol da buna neden oluyor. Rakibin iyi oyuncuları vardı ve sert bir futbol oynadılar. Hakem de sertliğe izin verince oynayamıyoruz. Bizim takım futbol oynamaya çalışan bir ekip. Buna karşın oyuncularımı tebrik ediyorum ama hakettiğimiz üç puanı alamadık" diye konuştu.

Güneş, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında da TFF'ye tepkisini sürdürdü. İyi mücadele ettiklerini ve 3 gol bulduklarını kaydeden Güneş, final paslarında yeterince etkili olamadıklarını belirtti.

Güneş, şöyle devam etti:

"Maçın ilk yarısını daha farklı skorla bitirecek pozisyonlar ürettik. İkinci yarıda 3-2'yi bulduk. Son bölümde skoru koruma telaşıyla panikledik. Üstünlüğü taşıdığımız bir maçtı. Kazanmak için çalışan, oynayan bir takımız. Trabzonspor iyi bir takım, tebrik ederim. Oyunumuzun karşılığı bu olmamalıydı ama futbol bu."

İlk yarıda ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gollerinin anımsatılması üzerine Güneş, "Hakem hata yapar, golümüz sayılmaz, ofsayttan gol yeriz, bunlar önemli değil. Federasyon başkanı İnegöllü olduğunu açıklamış. Ben de Trabzonluyum ama Bursaspor'u çalıştırıyorum. O bölgeden olmak, o bölgeye kıyak geçileceği anlamına gelmez. Ben, raporlara ismimi geçirerek oyuncuma ceza vereni asla affetmem. Federasyon başkanını, kurum ve kurullarını Uludağ'a bekliyorum. Uludağ'da bembeyaz kar var. Onları Uludağ'da ağırlamak isteriz" ifadesini kullandı.

Güneş, futbolun temizlenmesi için köklü değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Akvaryumun suyu kirli. Hangi balığı bıraksanız kirlenecektir, ben de dahil. Akvaryumun suyunun değişmesi lazım. Hakem kurulunun değişmesinde benim ifadelerimin etkili olduğu söyleniyor. Ne kadar da güçlüymüşüm. Ben yakında federasyon başkanı da olacağım. Hakem hatalarını da çözeceğim."

Sayfa Yükleniyor...