Beşiktaş'tan liderlik pozu

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta maçında Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenerek, liderliğini sürdürdü.

NTV Spor 21.12.2014 - 22:41
Beşiktaş'tan liderlik pozu

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta maçında Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenerek, liderliğini sürdürdü. Siyah-beyazlı oyuncular maç sonrası ise resmi instagram hesabı için liderlik pozu verdi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 24. dakikada Cenk Tosun'un, 68. dakikada Sosa ve 90+3. dakikada da Gökhan Töre'nin attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrılan siyah-beyazlılar, puanını 32'ye yükseltip, zirvedeki yerini korudu.

"Kara Kartallar", 14. haftayı ikinci sıradaki Galatasaray'dan 1, üçüncü sıradaki Fenerbahçe'den de 2 puan önde tamamladı.

Ligde son iki haftada "Üç Büyükler" birer gün arayla liderlik yaşadı. Son iki maçını cuma günleri oynayan Fenerbahçe maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, cumartesi maçları yapan Galatasaray elde ettiği galibiyetlerle liderliği sarı-lacivertlilerden devraldı. Üç takım içinde pazar günleri sahaya çıkan Beşiktaş da kazanarak, rakiplerinin önüne geçip söz konusu iki haftayı lider tamamladı. 

GALİBİYET SERİSİ 6'YA ÇIKTI
Akhisar Belediyespor'u mağlup eden Beşiktaş'ın bu sezon Spor Toto Süper Lig'deki galibiyet serisi de 6'ya çıktı.

Ligin 8. haftasında Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen siyah-beyazlılar, daha sonra Süper Lig'deki 6 maçını da kazandı. Altı maçlık seride İstanbul Başakşehir'i 2-1, Kasımpaşa'yı 2-0, Kardemir Karabükspor'u 3-1, Trabzonspor'u 3-0, Gaziantepspor'u 1-0 ve son olarak da Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup eden "Kara Kartallar", 2009-2010 sezonunun ardından ilk kez üst üste 6 lig maçı kazandı ve 14. haftayı 32 puanla lider tamamladı.

CENK TOSUN'UN 6. GOLÜ
Akhisar Belediyespor karşısında takımının ilk golünü atan Cenk Tosun, bu sezon 6 gole ulaştı.

Süper Lig'de 3. golünü atan Cenk Tosun, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 gol attı.

Cenk Tosun, Süper Lig'de ilk haftada Mersin İdmanyurdu (1-0), 12. haftada Trabzonspor (3-0) ve son olarak Akhisar Belediyespor (3-1) maçlarında, UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham (1-0), Ziraat Türkiye Kupası'nda Sarıyer (4-0) karşılaşmasında takımına goller kazandırdı.

Beşiktaş, Cenk Tosun'un gol attığı 5 maçı da kazanırken, sadece Akhisar Belediyespor maçında kalesinde gol gördü.

DEMBA BA 13 GÜN SONRA SAHADA

Beşiktaş'ın 7 Aralık'ta Trabzonspor ile oynadığı Süper Lig maçında sakatlanan Demba Ba, 13 gün sonra formasına kavuştu.

Senegalli futbolcu, karşılaşmanını 81. dakikasında Cenk Tosun'un yerine oyuna dahil oldu.

GÖKHAN TÖRE, LİGDEKİ İLK GOLÜNÜ ATTI
Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Beşiktaş'ın üçüncü golünü atan Gökhan Töre, bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti.

Bu sezon Avrupa kupalarında 3 gol atan Gökhan Töre, toplam gol sayısını 4'e çıkardı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR'UN GALİBİYETİ 8 MAÇA ÇIKTI
Beşiktaş'a mağlup olan Akhisar Belediyespor'un ligdeki galibiyet hasreti, 8 maça çıktı. 

Süper Lig'deki son galibiyetini 6. haftada Kasımpaşa karşısında alan Ege temsilcisi, daha sonraki 8 maçından 4'ünü yitirip, 4'ünde berabere kaldı ve 3 puanı bir arada göremedi. "Akigolar" son 5 deplasman maçını da kaybetti ve 17 puanda kaldı.

Bu arada, Uğur Demirok'un 87. dakikada sakatlanması ve 3 oyuncu değişikliğinin yapılmış olması nedeniyle Akhisar Belediyespor, uzatmalarla birlikte son 7 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

KART BEYAZ MI SARI MI?
Karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay, ikinci yarıda Akhisar Belediyesporlu Zokora'ya sarı kart göstermek isterken, cebindeki beyaz not kağıdının karta yapışması ile beyaz kart gösterdi.

Daha sonra bu yanlışlığın farkına varan Abay, beyaz not kartını ayrıştırıp, sarı kartını kullandı.

Sayfa Yükleniyor...