Fener medyası mı? G.Saray medyası mı?

Hıncal Uluç'un köşesinde yazdığı "Fener medyası" ifadesine Mehmet Demirkol'dan itiraz geldi. Uluç'un medyanın 20 yıl önceki haline bakarak yorum yaptığını söyleyen Demirkol "Fener medyası diye bir şey biz çocukken vardı. Bugün hem taraftar sayısı hem medyada çalışan gençler arasında Galatasaraylılar daha fazla" dedi.

NTV Spor 23.12.2014 - 11:57
Fener medyası mı? G.Saray medyası mı?

Usta gazeteci Hıncal Uluç'un Fotomaç'taki köşesinde kullandığı "Galatasaray yöneticilerinin öncelikle bakmaları gereken şu; Fener medyası birini methediyorsa ondan uzak dursunlar" ifadesi, Spor Servisi'nde masaya yatırıldı.

DEMİRKOL: "FENER MEDYASI 20 YIL ÖNCEYDİ"
"Fener medyası" ifadesinin nereden çıktığını anlatarak söze başlayan Mehmet Demirkol, "Jenerasyonların tuttukları takım, medyaya da sirayet eder. Kabul edelim ki bizim babalarımızın döneminde daha çok Fenerbahçeli vardı, baskın olan taraftar grubu Fenerbahçeliler'di" dedi.

"Fener medyası diye bir şey biz çocukken vardı" diyerek sözlerini sürdüren Demirkol, bunun tartışmasız olduğunu, o dönem gazetelere bakıldığında bunun rahatlıkla görülebildiğini ifade etti. Bunun sebebinin Fenerbahçeliler'in daha çok olması olduğunu da söyleyen Demrikol, "Çünkü medyada Fenerbahçeliler daha çoktu ve Fenerbahçe daha çok satıyordu" diye konuştu.
 
AKDAĞ: "BEN GAZETECİNİN TARAFTARLIĞINDAN BAHSETMİYORUM"
Demirkol'un bu tespitine Fuat Akdağ da şu sözlerle destek verdi: "O zamanlar Fenerbahçe kazandığı zaman iskele baskısı yapılırdı. İskelede satılsın diye gazete basılırdı ki gerçekten satışa inanılmaz katkısı vardı"

Normalde bir gazetecinin takım kimliğinden uzaklaşarak işini yapması gerektiğini ama bunun her zaman olmayabildiğini de belirten Mehmet Demirkol'a bu konuda Fuat Akdağ'dan itiraz geldi: "Ben taraftarlıktan bahsetmiyorum. Fener 2 sayfa ise diğeri 1 sayfa falan, öyle bir şey"

DEMİRKOL: "ARTIK MEDYADA GALATASARAYLILAR DAHA FAZLA"
Daha eski dönemlere de değinen Demirkol, Metin Oktay öncesi dönemi "O zamanlar Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı sayısı fazla. Galatasaraylı yok gibi. Çok az, bizzat Galatasaraylılar söyler" diye anlattı ve ardından medyanın şimdiki durumuna getirdi sözü:
 
"Bugün hem taraftar sayısı hem medyada çalışan gençler arasında Galatasaraylılar daha fazla. Hıncal ağabey 20 yıl öncesinden bahsediyor. Şu anda medyada çalışanlarda net olarak Galatasaraylılar daha fazla. Çünkü genç nüfusta Galatasaraylılar daha fzala normaldir. Eminim 10 sene sonra da bu durum değişecek, Beşiktaş böyle giderse Beşiktaşlılar daha fazla olacak. Bu, başarılara endeksli bir durumdur"

DEMİRKOL: "EĞER ŞU ANDA FENER MEDYASI OLSAYDI..." 
Şu anda "Fener medyası" diye birşeyden bahsedilemeyeceğini vurgulayan Mehmet Demirkol, "Fener medyası diye birşey olsa 3 Temmuz'dan sonra öyle mi olurdu medyanın hali" dedi.
 
Hıncal Uluç'un kendi çalıştığı dönemde bunun sıkıntısını çekmiş olabileceğini, hatta Uluç'un bir dönem protesto için maçlara Galatasaray atkısıyla gittiğini de belirten Demirkol, "Ama bugün için geçerli değil" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...