Elimizdekinin değerini Almanlar biliyor!

Türk Milli Takımı ondan yararlanamıyor, Dünya Şampiyonu Alman Milli Takımı'nın aklı ise hala onda! Gökhan Töre ile yaşadıkları "silahla oda basma" olayının giderek büyümesi sonrası Milli Takım'dan uzaklaşan Hakan Çalhanoğlu için Alman Milli Takımı Sportif Direktörü Flick "Almanya'da yetişip başka milli takımları seçenlerden sadece Çalhanoğlu'nun yokluğunu hissediyoruz" dedi!

NTV Spor 23.12.2014 - 16:21
Elimizdekinin değerini Almanlar biliyor!

Hakan Çalhanoğlu, geçen sezon Bundesliga'da gösterdiği performans ile Alman devlerinin dikkatini çekmiş ve Leverkusen'e transfer olmuştu. Çalhanoğlu, başarılı performansını burada da sürdürdü. Frikik golleriyle yıldızlaştı, 25 maçta rakip fileleri tam 6 kez sarstı!
 
Ancak Hakan Çalhanoğlu, giderek yükselen bir form grafiği ile oynamasına karşın, son dönemde A Milli Takımımız'da yok. EURO 2016 elemelerinde çok kötü bir tablo çizen ve 4 maçta sadece 4 puan alabilen Ay Yıldızlılar, Bundesliga'nın en çok dikkat çeken oyuncularından birinden faydalanamıyor.
 
Bunun nedeni ise Hakan Çalhanoğlu-Ömer Toprak ikilisinin, Gökhan Töre ile karşı karşıya geldikleri "silahla oda basma" olayı.
 
Herkesin birbirini suçladığı, kiminin Gökhan Töre'yi, kiminin Fatih Terim'i, kiminin Hakan Çalhanoğlu'nu haklı bulduğu olayda sadece neticeye bakacak olursak: Brezilya'ya 7 atmış, bizden her açıdan fersah fersah ileride Dünya Şampiyonu Alman Milli Takımı'nın aklı hala Hakan Çalhanoğlu'nda!
 
Kısacası çok kötü yönetilen bir kriz, Almanlar'ın bile kadrosunda görmek istediği bir oyuncuyu kaybetmemize neden olmuş durumda...

Bunu net şekilde ortaya koyan ise Alman Milli Takımı Sportif Direktörü Hansi Flick'in açıklamaları... Flick, Alman Milli Takımı'nı seçmeyen yabancı kökenli oyuncular arasında sadece Bayer Leverkusen'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunu hissettiklerini söyledi.
       
Flick, Sportbild dergisine yaptığı açıklamada, prensip olarak Alman Milli Takımı'nda eğittikleri futbolcuları ellerinde tutmak istediklerini belirtti.
      
Genç oyuncuların daha büyük fırsatlar elde etmeyi umduklarından dolayı başka türlü karar vermelerini engelleyemeyeceklerini ifade eden Flick, ''Ancak son yıllarda, çok iyi kaliteye sahip olan ve Türkiye'yi seçen Hakan Çalhanoğlu'nun dışında kimsenin yokluğunu hissetmiyoruz'' dedi.
     
Flick, yetenekli oyunculara hangi otomobili veya hangi saati kullandıklarının değil, sahadaki kişiliklerinin önemli olduğu gibi değerleri aktarmayı kendi görevleri arasında gördüklerini ifade etti.
     
''Hedefimiz, İlkay Gündoğan olayında olduğu gibi oyuncuları duygusal olarak Alman Futbol Federasyonu'na bağlamak'' diyen Flick, Gündoğan'ın, Almanya Futbol Federasyonu tarafından eğitildiğini ve her zaman desteklendiğini, bundan dolayı Almanya için oynayacağını söylediğini aktardı.
     
''Yüreğin Almanya Futbol Federasyonu ve Almanya için çarpması lazım'' ifadesini kullanan Flick, oyunculardan bunu beklediklerini kaydetti.
     
Bundesliga'da futbol oynayan Türk kökenli oyuncular arasında Schalke 04 takımında forma giyen Kaan Ayhan henüz hangi ülke için oynayacağını karar vermezken, Liverpool'da forma giyen Emre Can daha önce Almanya formasını giyeceği kararını vermişti.
     
Bundesliga'da kullandığı serbest vuruşlardan dolayı dikkati çeken Hakan Çalhanoğlu, 16 yaş altı takımından beri Türk Milli Takımı'nda forma giyiyor. Ancak son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle Hakan Çalhanoğlu'nun Türk Milli Takımı kariyeri kesintiye uğramış durumda.

Alman Milli Takımı yerine başka milli takımlarda oynamayı tercih edenlerin arasında Hakan Çalhanoğlu'nun dışında Ömer Toprak, Kevin-Prince Boateng, Jermaine Jones gibi isimler de bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...