Demba Ba'dan samimi açıklamalar!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organına konuşan Beşiktaş'ın Senegalli golcüsü Demba Ba, samimi açıklamalar yaptı. Müslüman bir ülkede yaşantısını sürdürmesinin, futbola daha konsantre olmasını sağladığını söyleyen yıldız futbolcu, Türkiye'de en beğendiği ismin Gökhan Töre olduğunu belirtirken, futbolun burada diğer ülkelere göre daha duygusal oynandığı görüşünü aktardı.

NTV Spor 25.12.2014 - 10:46
Demba Ba'dan samimi açıklamalar!
Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Gençlik Spor Dergisi'nin ocak ayı sayısında yer alan röportajında, futbol yaşantısını Türkiye'de sürdürdüğü için mutlu olduğunu vurgulayarak, "Müslüman bir ülkede yaşamak, benim futbola daha rahat konsantre olmamı ve daha mutlu olmamı sağlıyor. Türkiye'de benim özel hayatıma çok uygun bir ortam var. Burada olmaktan dolayı çok huzurluyum ve kendimi tamamen futbola verebiliyorum" ifadelerini kullandı.
     
Beşiktaş'ın transfer teklifini, Türkiye'yi ve burada oynanan futbolu keşfetmek istediği için seve seve kabul ettiğini belirten yıldız oyuncu, "Türkiye'ye önceden gelmiştim. Buraya gelirken bir ön yargım yoktu. Beklediklerimden çok da farklı bir ortamla karşılaşmadım. Türkiye'deki insanlar gerek saha içinde gerekse saha dışında bana sıcakkanlı ve samimi şekilde davranıyor. Burada sevildiğimi hissetmek gerçekten çok özel ve güzel bir duygu" şeklinde görüşlerini aktardı.
     
"FUTBOL BURADA DAHA DUYGUSAL OYNANIYOR"
Senegalli golcü, Türkiye ile Avrupa'da oynanan futbolun farklılıkları konusunda ise şunları kaydetti:
     
"İngiltere Premier Lig, dünyanın belki de en kaliteli ligi. Almanya Bundesliga da aynı şekilde çok kaliteli. Bazı açılardan Spor Toto Süper Lig,  İngiltere'dekine benziyor ama tabii ki keskin farklılıklar var. Ben de bu farklılıklara alışmaya çalışıyorum. Futbol burada Avrupa'ya kıyasla daha duygusal oynanıyor diyebilirim."
     
Sahalarda son dönemlerde görülen ırkçılık olaylarına da değinen Demba Ba, "Futbol hayatım boyunca ırkçılıkla karşı karşıya kalmadım. Bu güzel ülkede böyle bir şeyin olmaması çok mutlu edici, bazı ülkelerde bunların olduğunu biliyoruz ve bu gerçekten çok üzücü bir durum" ifadelerini kullandı.
     
Beşiktaş'ın golcü futbolcusu, UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda karşılaşacakları Liverpool'a saygı duyduklarını belirterek, "Çok zorlu bir karşılaşma olacak. Biz turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Liverpool'u eleyerek emin adımlarla yolumuza devam etmeyi amaçlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
     
Beşiktaş'ta kupalar kazanmak istediğini kaydeden Demba Ba, Türkiye'de en beğendiği futbolcunun, takım arkadaşı Gökhan Töre olduğunu sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...