"Galatasaray şampiyon olsun"

İspanya'nın Atletico Madrid takımının formasını giyen Arda Turan, NTV Spor'da yayınlanan % 100 Futbol programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Arda Turan, Türkiye Ligi'nde Beşiktaş'ın iyi gittiğini söylerken, "Ama Galatasaray'ın şampiyon olmasını isterim" dedi.

NTV Spor 25.12.2014 - 19:51
"Galatasaray şampiyon olsun"

İspanya Ligi'ndeki hedeflerinden de bahseden Arda Turan, "Hedefleri söylemekten hoşlanmayan bir takımız. Ağustos'tan sonra mental açıdan bir düşüşümüz oldu. Real Madrid, Sevilla'yla oynayacak ve aramızda 4 puan var. İspanya Ligi için 4 puan önemli değil. Önümüzdeki aylar zorlu geçecek. Şampiyonlar Ligi'nde de zor kuramız var" dedi.

Geçen yılki Şampiyonlar Ligi finalinden bahseden Arda Turan, "Oraya hiç gelmeyelim. Lizbon için konuşmuyorduk ama 30-40 sene sonra içimde bir yara olarak kalacak. O kupanın ışıltısı gözümün önünde. Oynamayarak kendim için çok büyük fedakarlık yaptım. Bizim işimiz şu anda Leverkusen. Leverkusen maçında konsantrasyonumuzu üst düzey tutarsak, tur atlarız. Biz her maçı final olarak düşünürsek, haddimizi aşıp ilk günden finali düşünmezsek Şampiyonlar Ligi'nde final oynayabiliriz. Biz dünyanın her takımını yenebiliriz."

En iyi teknik direktörlük ödülünü Simeone'nin olması gerektiğini söyleyen Arda Turan, "Futbolun her şeyi, umudu için Simeone'nin kazanması lazım. Başkalarına verirlerse haksızlık olur" diye konuştu.

"MESSİ DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK FUTBOLCUSU"
Messi'nin ona göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olduğunu kaydeden Milli oyuncu, "Messi uzay mekiği. Bir ara yere düştü bir yandan Messi'ye diğer yandan da topa vuruyoruz. Sonra bir baktık Messi gitmiş. Messi çok iyi bir çocuk" diye konuştu.

"GALATASARAY ŞAMPİYON OLSUN"
Türkiye Ligi'ndeki şampiyonluk favorisi ile ilgili soruya ise Arda Turan, Bana kalırsa Galatasaray olsun. Beşiktaş çok iyi oynuyor ama Galatasaray'ın şampiyon olmasını çok istiyorum" yanıtını verdi.

Son 2 elemede Milli Takım'ın iyi gitmediği yorumu üzerine ise Arda Turan, "Dürüst mü yanıt vereyim?" derken şöyle devam etti, "Bu kadar kötü değiliz, oynadığımızın hakkını alamadık. Fatih Hoca söylüyor ama inanmıyorlar. Bir de penaltımızı vermediler. Çek Cumhuriyeti maçında çok pozisyonlar yakaladık. Çek Cumhuriyeti'ni yensek çok farklı olurdu. Letonya maçında 5-6 pozisyon kaçırıyorsun. İnsanların düşündüğü kadar çok iyi değiliz; ama kötü de değiliz. Bu gruptan çıkabilirdik. Milli takım için elimden geleni yapıyorum. Çünkü ben kaçırıyorum. Dünya kupasına gitsem başka yerlere de gidebilirdim. Maddi ve manevi kayıpları ben yaşıyorum. Böyle durumlarda sonuna kadar destek olmak lazım. Hayal satmıyoruz."

"GENÇ ARKADAŞLARIMDAN ÖZÜR DİLİYORUM"
Maçlardaki davranışları ve normal hayatıyla ilgili olarak ise Arda Turan; "Saha içinde bazen ağzımdan küfür çıkıyor. Genç arkadaşlarımdan özür diliyorum. Kardeşlerime iyi örnek olmaya çalışıyorum, arada böyle hatalar oluyor, kusura bakmasınlar. Ben iyi bir Galatasaraylıyım; ama Fenerbahçeli Beşiktaşlı arkadaşlarımın başımın üstünde yeri var. Ben de hatalar yaptım. Derbilerde kavgalar ettim, yanlış demeçler verdim. Yanlış yaptım. Yoksa her takım taraftarına saygım sonsuz. Bazen bir arkadaş gelip 'Ben Beşiktaşlıyım ama seninle fotoğraf çektirebilir miyim.' Bir yaşlı teyze de gelip 'Ben Fenerbahçeliyim seninle fotoğraf çektirebilir miyim?' diyor. Tabiki çektiririm siz benim canımsınız" diye konuştu. 

"OZAN TUFAN'I FENERBAHÇE'YE ÖNERMEDİM"
Ozan Tufan'ı Fenerbaheçe'ye gitmesi için yönlendirdiği haberlerini yalanlayan Arda Turan, "Hatayım boyunca hiçbir kardeşime şu kulübe bu kulübe git demedim. Sadece Selçuk İnan ve Hamit Altıntop'a Galatasaray'a gel dedim. Çünkü o zamanlar onları ezeli rakiplerimiz de istiyordu. Ozan Tufan'ın bende bir telefonu bile yok. Ben Ozan Tufan'a Fenerbahçe'ye git demişim. Ozan Tufan'a Fenerbahçe'ye veya Beşiktaş'a git demedim. Sorarsa Galatasaray'a git derim" ifadelerini kullandı.

Volkan'ın Kazakistan ile oynanan maç öncesi sahayı terketmesiyle ilgili de konuşan Arda Turan, "Volkan'la soyunma odasında konuşmadım. Keşke olaylar yaşanmasaydı. Tam emin olmadığım bir konu. Olayın içeriğiyle alakalı maçtan önce tam bilgimiz olmadı. 'Bir şeyler duydum, biz işimize bakalım arkadaşlar' dedim. 'Çünkü çok önemli bir maça çıkıyoruz' dedim. Sadece maça konsantre olalım dedik" açıklamalarını yaptı.

"İNSAN HAGI'YE VE ALEX'İ ÖZLÜYOR"
"Türkiye'de neyi değiştirmek istersin?" şeklindeki soruya ise Arda Turan, "Kulüpler altyapıya yatırım yapsın. 30 milyon Euro transfer yapıyorsa 4-5 milyon Euro'yu altyapıya harcama şartı getirsinler. İspanya'da altyapıdan su gibi futbolcu çıkıyor. Zorunluluk yok. Çünkü bu kültür var ve geliyor. Yabancı futbolcu sayısı serbest olsun. İnsan, Hagi'yi ve Alex'i özlüyor. Sneijder de bu seviyede. Bu arada Demba Ba çok iyi; ama öteki takımlar da için çok iyi yabancı futbolcu görmüyorum" yanıtını verdi.  

Sayfa Yükleniyor...