"Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynamam"

Atletico Madrid formasını giyen Milli oyuncu Arda Turan, NTV Spor'da yayınlanan % 100 Futbol'a özel açıklamalar yaptı. Arda Turan, Beşiktaş ve Fenerbahçe formalarını giymeyeceğini söylerken, "Galatasaray olmazsa, Avrupa'da başka bir takıma giderim" dedi. Arda Turan, Diego Costa'nın Beşiktaş'a transferinin de sakatlık engelini takıldığını söyledi.

NTV Spor 25.12.2014 - 17:50
"Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynamam"

Atletico Madrid forması giyen Arda Turan, "Türkiye'ye döndüğü takdirde hangi takımda oynarsın sorusuna Arda Turan; "'Allah bana dönmeyi nasip ederse Galatasaray'da oynarım'' yanıtını verdi.

Arda, "Nihat Kahveci, İspanya'dayken Türkiye'ye dönersem bir tek Beşiktaş'a dönerim diyordu. Sen de bir tek Galatasaray olur diyor musun?" sorusunu ise "Ben de öyle diyordum" diye yanıtladı.

FENERBAHÇE'DEN TEKLİF ALDI MI?
Fenerbahçe'den teklif alıp almadığı şeklindeki soru üzerine ise Arda Turan, "Zaman zaman aramızda böyle konuşmalar oldu. Fenerbahçe'ye saygım sonsuz. Fikrim biliniyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynamam diyorum. Galatasaray'da oynamak isterim. Galatasaray seyircisini duyduğum zaman insanın tüyleri diken diken oluyor. Kulübüm istemezse Avrupa'da başka takımda oynarım" açıklamalarını yaptı.

Türkiye'den Avrupa'da oynayabilecek oyuncuların sorulması üzerine ise Arda Turan, "Gökhan Gönül, Caner, Selçuk ve Burak yüzde yüz oynayacak seviyedeler. Burak, doğru tamamlayıcı bir oyuncu. Doğru yönlendirilirse özel bir oyuncu. Atınç'ı çok beğeniyorum. Fiziği iyi olmasına rağmen, ayağını çok iyi kullanıyor. Gökhan Töre'yi çok seviyorum. Ama Gökhan Töre bire birlerde daha az top kaybetmeli ve daha iyi yönlendirilmeli" yanıtını verdi.

"ATLETİCO BURAK'LA MADDİ KONULARDA ANLAŞAMADI"
Atletico Madrid'e oyuncu tavsiye edip etmediğiyle ilgili soruya da Arda Turan; "Burak'ı bana sordular. Ben de 'alın' dedim. Hakıkaten Burak Yılmaz çok özel bir futbolcu. Biraz daha yönlendirilmesi gerekiyor. Ancak maddi konularda anlaşamadılar ve olmadı" yorumunu yaptı.

Geçen yılki takım arkadaşları Jose Sosa ve Diego Ribas'ın Türkiye'de oynadığın hatırlatılması üzerine Arda Turan, "Jose Sosa iyi ve yetenekli bir oyuncu. Diego çok özel bir oyuncu. Beraber oynadığımızda ben sağda o sol tarafta oynuyordu. Valencia'da ben solda Diego sağda oynamıştı. Öyle UEFA kupası kazanmıştık. Diego üstüste fazla maç oynamadı ve morali bozuk olabilir. Yoksa çok iyi bir oyuncu. Diego'nun oynamadığı için mutsuz olacaktır. Sosa da Diego gibi her yerde oynar. Atletico'da Simeone zaten onu tercih eder. Oyuncuların her yerinde oynamasını ister. Bu yıl ben, forvet de oynadım" ifadelerini kullandı. 

DIEGO COSTA BEŞİKTAŞ'IN KAPISINDAN DÖNDÜ
Eski takım arkadaşı ve Chelsea'nin golcü yıldızı Diego Costa'yla ilgili bir itirafta bulunan Arda Turan, "Onunla konuştuğumda Beşiktaş ile anlaştığını ama bağları koptuğu için transferin gerçekleşmediğini söyledi" dedi.

"EN İYİ ORTA SAHA OYUNCUSU DEĞİLİM"
UEFA'da yılın 11'i konusunda da düşüncelerini söyleyen Arda Turan, "Ama en iyi orta saha oyuncusu değilim. Mevcut şartlarda La Liga şampiyonu olduk. UEFA'da yılın 11'ine girebilirim. Ama en iyi orta saha oyuncusu olmam, haksızlık olur" ifadelerini kullandı.

Arda Turan, Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacakları Bayer Leverkusen'i ve Milli Oyuncular Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak'ı da değerlendirirken, "Hakan Çalhanoğlu'nu çok beğeniyorum. Çok önemli bir silahı var. Duran top. Oyunculuğu da iyi. Ömer de iyi bir oyuncu. Zor işimiz" yorumunu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...