Fenerbahçe, Mehmet Topal'la kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Mersin İdman Yurdu'nu 1-0 mağlup etti ve ligde üst üste 4. galibiyetine ulaştı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü Mehmet Topal kaydetti. Sarı-lacivertliler, Diego'yla bir penaltı vuruşundan da yararlanamadı.

NTV Spor 27.12.2014 - 20:43
Fenerbahçe, Mehmet Topal'la kazandı

Rakiplerinden Galatasaray'ın puan kaybını değerlendirmek isteyen Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu'nda Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında konuk ettiği Mersin İdman Yurdu'nu 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 32. dakikada Mehmet Topal kaydetti. Sarı lacivertliler maçın son bölümünden pek çok gol pozisyonundan ve bir de penaltıdan yararlanamayıp farkı kaçırdı.
 
SOW EN UÇTA!
Sarı kart cezalısı olan ve de ilk yarıyı kapatan Emenike ile sakatlığı bulunan Webo'nun forma giyemediği Fenerbahçe maça; Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Emre, Meireles, Alper, Kuyt, Sow 11'iyle başlarken, konuk Mersin İdman Yurdu ise Mihaylov, Serkan Balcı, Servet Çetin, Efe Halil, Vederson, Murat Ceylan, Sadiku, Khalili, Nakoulma, Tita, Futacs 11'iyle sahaya çıktı.

DIEGO YİNE YEDEK
Sarı-lacivertli takımın 10 numarası Diego Ribas, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor mücadelesinin ardından Mersin İdmanyurdu maçında da yedek kaldı.

Ligde en son 10. haftadaki Bursaspor maçında ilk 11'de forma giyen, bu maçta yaşadığı sakatlığın ardından bir süre takımdan ayrı kalan Diego, tedavisinin tamamlanmasının ardından henüz ligde şans bulamadı.

İLK ATAK FENERBAHÇE'DEN
Hakem Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı ve Mersin İdman Yurdu'nun başladığı mücadelede ilk atak Fenerbahçe'den geldi. Sağ kanatta topla buluşan Moussa Sow, ceza sahasına yerden ortaladı. Alper Potuk gelişine vurdu ancak top kaleci Mihaylov'da kaldı.

4. dakikada ise bu kez Mersin İdman Yurdu etkili geldi. Ceza sahası çizgisinin hemen gerisinde topla buluşan Abdul Khalili pasını Prejuce Nakoulma'ya verdi. Ceza sahası içinde sağ tarafta topu kontrol eden Nakoulma yerden vurdu ama top farklı bir şekilde auta gitti.

Fenerbahçe 6. dakikada hızlı bir atak daha geliştirdi ama aradığı golü bulamadı. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül, uzak direğe ortaladı. Hollandalı Dirk Kuyt iyi yükselmesine rağmen istediği kafa vuruşunu yapamadı ve top auta gitti.

Ev sahibi 12. dakikada Moussa Sow'la girdiği gol pozisyonundan da yararlanamadı. Dirk Kuyt'ın sol kanattan yaptığı ortaya kafa vuruşunu yapan Moussa Sow, çerçeveyi bulamadı ve top auta gitti.

MERSİN TEHLİKELİ GELDİ
Konuk ekip Khalili'yle tehlikeli bir pozisyon yarattı ama yararlanamadı. Tita'nın pasıyla ceza sahasında çapraz pozisyonda Volkan'la karşı karşıya kalan futbolcunun vuruşunda top, tecrübeli kaleciden döndü.

KUYT TAMAMLAYAMADI
Fenerbahçe'nin gole en çok yaklaştığı pozisyon 15. dakikada yaşandı. Caner Erkin'in sol kanattan yaptığı ortada altıpasın hemen gerisinde bulunan Moussa Sow kafayla topu kaleye göndermek istedi. Dirk Kuyt'ın tamamlamak isteyip müdahale edemediği top yandan auta gitti.

Karşılaşmanın ilk kartı 18. dakikada çıktı. Orta saha yayının önünde topa sahip olan Alper Potuk, Serkan Balcı'nın yaptığı müdahale ile yerde kaldı. Bülent Yıldırım, Serkan Balcı'yı, müdahalesi nedeniyle sarı kartla cezalandırdı.

Mersin İdman Yurdu, geçen hafta Galatasaray karşısında da başarılı bir performans sergileyen Nakoulma hızlı hücuma çıkmak istedi ancak Fenerbahçeli Mehmet Topal'ın müdahalesiyle, Burkina Fasolu futbolcu yerde kaldı. Mehmet Topal müdahalesi nedeniyle hakem Bülent Yıldırım'dan bu pozisyon sonrasında sarı kart gördü.

21. dakikada Fenerbahçe bir kez daha gole yaklaştı. Dirk Kuyt'ın arapasıyla defansın arkasına sarkan Moussa Sow, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle kesildi.

Konuk ekip 24. dakikada Murat Ceylan'la kaleyi uzaktan yokladı. Murat Ceylan'ın, Fenerbahçe yarı sahasının ortalarından yaptığı sert vuruşta kaleci Volkan Demirel topu kornere çelmeyi başardı.

İki tarafın da golü düşünerek, hızlı hücumlar geliştirerek başladığı mücadelenin 30. dakikasında Fenerbahçe Moussa Sow'la bir kez daha gole yaklaştı. Sow ceza sahasında topla buluştu. Sow'un vuruşunda top savunmaya çarptı ve kornere çıktı.

TOPAL'DAN DÜZGÜN VURUŞ
Fenerbahçe aradığı golü 32. dakikada buldu. Takımın en istikrarlı oyuncularının başında gelen Mehmet Topal takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Raul Meireles'in ceza sahasına gönderdiği topa Alper Potuk hamle yaptı. Alper, Serkan Balcı'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı, boşta kalan topla buluşan Moussa Sow, bekletmeden boş pozisyondaki Mehmet Topal'ı gördü. Kaleciyle karşı karşıya durumda vuruşunu yapan Mehmet Topal, sarı-lacivertlileri 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

34. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaştı. Orta sahanın ilk metrelerinde topla buluşan Caner Erkin topla beraber ceza sahasına hareketlendi, Murat Ceylan'dan sıyrılıp sert bir vuruş yaptı ancak top kalecinin yanından auta gitti.

Fenerbahçe'de sarı kart gören ikinci isim Caner Erkin oldu. 36. dakikada orta sahada yaşanan top kapma mücadelesinde Nakoulma'ya yaptığı müdahale için hakem Bülent Yıldırım faul düdüğünü çaldı ve Caner'e sarı kartını gösterdi.

SOW'LA NET FIRSAT KAÇTI
41. dakikada Fenerbahçe Sow ile çok net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Defansın arkasına atılan topa Moussa Sow hareketlendi. Mihaylov kalesini terk edip topa müdahale etmek istedi ama istediği müdahaleyi yapamadı. Senegalli golcü, önünde kalan topu kaleye gönderdi ancak top ağlarla buluşmadan, Efe halil Özarslan araya girdi ve gole izin vermedi.

Beraberlik golünü arayan Mersin İdman Yurdu, 43. dakikada bir pozisyona girdi. Ceza sahası yayının içinde topla buluşan Futacs, şutunu çekti ancak top Bruno Alves'den geri döndü. 24 yaşındaki Macar futbolcu, dönen topta tekrar şansını denedi fakat top Volkan Demirel'de kaldı.

Bir dakikalık uzatma oynanan ilk yarı, Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Fenerbahçe'de ilk yarıda öne çıkan isimler Sow ve Kuyt oldu.

FUTACS'IN YERİNE WELLITON
Mersin İdman Yurdu, karşılaşmanın ikinci yarısına oyuncu değişikliğiyle çıktı. İlk yarıda etkili olamayan Macar futbolcu Marko Futacs'ın yerine Brezilyalı Welliton girdi.

Mersin İdman Yurdu'nda ikinci sarı kart Efe Halil'e çıktı. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında topla dikine gitmek isteyen Alper Potuk, Efe Halil Özarslan'ın müdahelesi ile yerde kaldı. Efe Halil bu pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı. Konuk ekipte ilk sarı kart 18. dakikada Serkan Balcı'ya çıkmıştı.

MEIRELES DEĞİŞİKLİK İSTEDİ
Portekizli Raul Meireles geçirdiği sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Meireles'in yerine 59. dakikada Brezilyalı Diego oyuna dahil oldu. Aynı dakikada konuk ekipte ise Tita-Sinan Kaloğlu değişikliği gerçekleşti.

Karşılıklı pas hatalarıyla başlayan ikinci yarının ilk 15 dakikasında daha etkili görünen taraf yine Fenerbahçe'ydi. 60. dakikada ceza sahasına yüksekten gelen topa Moussa Sow zor pozisyonda şutunu çekti fakat kaleci Nikolay Mihaylov'u geçen top yandan auta çıktı.

63. dakikada Fenerbahçe'de Bruno Alves sarı kart gördü. Rakip yarı alana süratle giren Sinan Kaloğlu, Portekizli futbolcunun müdahalesiyle yerde kaldı. Bruno Alves'e hakem Bülent Yıldırım bu pozisyon nedeniyle sarı kart gösterdi.

VEDERSON VURDU AMA...
67. dakikada sol kanatta topla buluşan Sinan Kaloğlu, ceza sahasındaki takım arkadaşı Vederson'u çok iyi gördü. Vederson topu kontrol edip sol ayağıyla şutunu çekti ama top Bruno Alves'den geri döndü.

ALVES'LE TOPAL ÇARPIŞTI
Karşılaşmanın 68. dakikasında yaşanan pozisyonda Khalili, Bruno Alves ile Mehmet Topal'dan topu kurtarınca Fenerbahçeli iki oyuncu birbirine çarptı ve oyun kısa bir süre durmak zorunda kaldı.

ÖNCE DIEGO SONRA CANER
73. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahasının sağında topla buluşan Diego sol ayağıyla şutunu çekti ancak top defansa çarparak dışarı çıktı. Fenerbahçe 75. dakikada bu kez Caner'le etkili olmak istedi. Orta sahanın sol tarafında topla buluşan Caner Erkin topla beraber ceza sahasına yöneldi. Başarılı futbolcu ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ancak top kalenin üzerinden auta gitti.

Fenerbahçe'nin ikinci oyuncu değişikliği 76. dakikada gerçekleşti. Bruno Alves'in yerine Bekir İrtegün girdi.

SADIKU KALEYİ YOKLADI
İkinci yarıda pek etkili bir görüntü çizemeyen Mersin İdman Yurdu'nda Sadiku, 78. dakikada kaleyi yokladı ama top kalenin üzerinden farklı bir şekilde auta gitti.

80. dakikada Mersin İdman Yurdu, karşılaşmadaki 3. ve son değişiklik hakkını kullandı. Abdul Khalili'nin yerine ricardo Pedriel oyuna dahil oldu.

ÖNCE YARATTI, SONRA KAÇIRDI
83. dakikada Fenerbahçe Diego'yla bir penaltı kazandı. Kaleci Mihaylov'u geçen Brezilyalı futbolcu yerde kaldı ve hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Ceza sahası içinde Diego'ya yaptığı müdahele sonrasında kaleci Nikolay Mihaylov sarı kart ile cezalandırıldı. Penaltıda topun başına Moussa Sow geçmeye hazırlanırken, tribünlerin tezahüratı ve Volkan Demirel'in de uyarısıyla topun başına Diego geçti. Brezilyalı yıldızın vuruşunda kaleci Mihaylov gole izin vermedi.

85. dakikada Fenerbahçe karşılaşmadaki üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullandı. Emre Belözoğlu'nun yerine Selçuk Şahin oyuna dahil oldu.

89. dakikada ceza yayı üzerinden Pedriel'in vuruşunda, kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topa sahip oldu.

90+3. dakikada Gökhan Gönül'ün pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Selçuk Şahin'in sert şutunda, kaleci Mihaylov topu kornere çeldi.

Mücadele Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 33'e yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Konuk ekip Mersin İdman Yurdu ise 21 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler 16. haftada İstanbul Başakşehir'i konuk edecek. Mersin İdman Yurdu ise Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

FENERBAHÇE - MERSİN İDMAN YURDU: 1-0
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Baki Tuncay Akkın
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves (Dk. 76 Bekir İrtegün), Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 85 Selçuk Şahin), Kuyt, Meireles (Dk. 59 Diego), Alper Potuk, Sow
Mersin İdmanyurdu: Mihaylov, Serkan Balcı, Efe Halil Özarslan, Servet Çetin, Vederson, Nakoulma, Murat Ceylan, Sadiku, Tita (Dk. 59 Sinan Kaloğlu), Khalili (Dk. 80 Pedriel), Futacs (Dk. 46 Welliton)
Gol: Dk 32 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 18 Serkan Balcı, Dk. 48 Efe Halil Özarslan, Dk. 84 Mihaylov (Mersin İdmanyurdu), Dk.19 Mehmet Topal, Dk. 36 Caner Erkin, Dk. 63 Alves (Fenerbahçe)

Sayfa Yükleniyor...