12 yaşında İspanya'yı sarsan Türk!

9. Uluslararası Minikler Şampiyonası'nda Valencia, Atletico Madrid'i 3-1 yenerek şampiyon olurken, 12 yaşındaki Ferhat Çoğalan iki gol kaydetti.

NTV Spor 29.12.2014 - 09:30
12 yaşında İspanya'yı sarsan Türk!

İspanya, 12 yaşındaki Türk oyuncu Ferhat Çoğalan'ı konuşuyor.

9. kez düzenlenen Uluslararası Minikler Şampiyonası finalinde Valencia, Atletico Madrid'i 3-1 yenerken, 12 yaşındaki Türk oyuncu attığı iki muhteşem golle şampiyonluğu getirdi.

Fransa'nın en kuzeyindeki Grande Synthe'de dünyaya gelen Ferhat, Marsilya ve Chelsea tarafından da denendi ancak geçen yıl Ağustos ayında gelecek vaat eden futbolcuyu Valencia kaptı.

DÜNYA DEVLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
Minik yıldızın 2001-04 arası Şanlıurfaspor'da forma giyen babası Sedat Çoğalan, Barcelona altyapısı La Masia, Monaco, Paris Saint Germain'den ve Galatasaray'dan gelen teklifleri, Valencia'nın en iyi tercih olduğunu düşünerek geri çevirdi. 

Pazar günü, Valencia'yı şampiyonluğa ulaştıran Ferhat, Zinedine Zidane'ın Real Madrid minik takımında forma giyen oğlu Theo ile birlikte turnuvada en beğenilen isim oldu.

En büyük hayalinin Türk Milli Takımı forması giymek olduğunu belirten Ferhat, Valencia'da A takımın gelecekteki en büyük yıldızlarından biri olarak gösteriliyor.

10 numara mevkiinde görev yapan Ferhat, top kontrolü, ani dönüşleri ve isabetli şutlarıyla Ronaldinho'ya benzetiliyor.

Sayfa Yükleniyor...