"Messi, Türkiye'de olsa 'cüce' derdik"

23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nde konuşan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye'de elit futbolcu yetiştirmeye uygun zihniyetin hala yerleşmediği eleştirisinde bulunurken çarpıcı bir örnek verdi.

NTV Spor 07.01.2015 - 13:53
"Messi, Türkiye'de olsa 'cüce' derdik"

Futbolda rakip ülkelerde amatör kulüplerin bile tesislerinin, Türkiye'de 2. ve 3. Ligde mücadele eden birçok kulüpten daha iyi olduğunu söyleyen Fatih Terim, zihniyet, felsefe ve vizyonun da elit futbolcu yetiştirmeye uygun olmadığını söylerken şu çarpıcı örneği verdi:

"MESSI TÜRKİYE'DE OLSA CÜCE DERDİK, DALGA GEÇERDİK"
"Biz her yaş kategorisinde kazanmaya endekslediğimi bir başarı adayları ile yıldız adaylarımızın yitip gitmesine sebep oluyoruz. Messi'nin çocukluğu eğer bizim ülkemizde geçseydi önce, bu çelimsiz derdik. Yarıştığı yaş kategorisinde yaşı küçültülmüş ve gelişmiş fizikli rakipleri tarafından da bi hayli hırpalanırdı. Belki de cüce derdik, dalga geçerdik. Yok olmasına sebep olurduk. Ya fiziksel durumuyla alay eder hırpalardık ya da medya tarafından ve etrafı tarafından göklere çıkarılıp, televizyonlarda dolaştırılıp anası babası mahallenin bakkalı televizyon programlarına katılırdı. O yaşta bu yükü taşıyamayıp, psikolojisi bozulur, kaybolur giderdi. Siz Türkiye'de örneklerine ulaşabilirsiniz."

Sayfa Yükleniyor...