Mancini o yıldızı da kaptı!

Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde rakibi olan Liverpool’un da uzun süre gündeminde olan Xherdan Shaqiri, tercihini Inter’den yana kullandı. İsviçreli oyuncu Roberto Mancini’nin kulübüne transfer oldu.

NTV Spor 08.01.2015 - 17:01
Mancini o yıldızı da kaptı!

Fatih Demireli – Uzun süre Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool'un ve İtalyan ekibi Juventus'un da gündeminde olan ve transferi yılan hikayesine dönen Xherdan Shaqiri bundan böyle Inter forması giyecek.

Bu transfer, Galatasaray'ı da yakından ilgilendiriyordu. Juventus'un, Wesley Sneijder ile transfer listesinde olan Xherdan Shaqiri, tercihini Inter'den yana kullandı. Bu transferin ardından Juventus'un, Wesley Sneijder için Galatasaray'ın kapısını yeniden çalması bekleniyor. Ayrıca Roberto Mancini, Galatasaray'a getirmek için uğraş verdiği Lukas Podolski ve Fatih Terim döneminde Galatasaray'ın almak istediği Shaqiri'yi Inter'de buluşturdu.

Perşembe günü Milano'ya giden İsviçreli oyuncu burada Inter ile her konuda anlaştı. İtalyan kulübü, Bayern Münih'e Shaqiri'nin bonservisi için 18 Milyon Euro bonservis ödeyeceği öğrenildi. Iki kulüp arasında yapılan anlaşmaya göre sezonun ikinci yarısında Shaqiri ilk etapta kiralık olarak transfer edldi, yeni sezonla birlikte ise 2019'a kadar sürecek olan sözleşme devreye girecek.

Inter, anlaşma sağlandığını Twitter yoluyla doğruladı. Başta Liverpool olmak üzere bir çok İngiliz kulübünün de gündeminde olan Shaqiri, Bayern Münih'te yeterli derecede forma şansı bulamadığı için ayrılma kararı almıştı. Bu isteği önce geri çeviren Bayern yönetimi oyuncudan gelen baskılar sonucu görüşmelere başladı.

2012'de Bayern'e transfer olan Shaqiri Bayern ile 2013 yılında Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.

 

Sayfa Yükleniyor...