En büyük kim?

Dünyada yılın futbolcusu belli oluyor. Adaylar, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Manuel Neuer... Favori ise geçen yıl ödülü alan Cristiano Ronaldo... FIFA tarafından sezonun en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'nün sahibi bugün belli olacak ve bu heyecan 19.00'dan itibaren NTV Spor ve NTVSpor.net'ten naklen yayınlanacak.

NTV Spor 12.01.2015 - 11:13
En büyük kim?

FIFA'nın her yıl sezonun en iyi oyuncusuna verdiği Ballon d'Or (Altın Top) ödülü, bugün İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak gala ile sahibini buluyor. Takım kaptanları, teknik direktörler ve uluslararası medya temsilcilerinin oylarıyla belirlenecek  yılın futbolcusu için 3 aday yarışıyor. En büyük aday ise Real Madrid'le rekorlar kıran Cristiano Ronaldo. 

2013 yılında bu ödülü ikinci kez kazanan Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun yanısıra en büyük aday ise 2009, 2010, 2011 ve 2012'de Altın Top'u kaldıran Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi. Çoğu otorite de kulüp ve milli takımla yaşadığı şampiyonluklarla dikkatleri üzerine çeken ve bir kaleciden öte performans sergileyen Manuel Neuer'in ödülü hakettiği yorumu yaptı. Alman file bekçisinin sürpriz yapabileceği iddia ediliyor.

7 ÖDÜL DAHA VERİLECEK
Galada, en iyi futbolcunun yanısıra yılın 11'i, yılın en iyi golü, kadınlarda yılın en iyi futbolcusu, erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri ile Fair-Play ve başkanlık ödülleri de sahiplerini bulacak.

YILIN 11'İ ADAYLARI
Kaleci:
Neuer (Bayern), Bravo (Barcelona), Courtois (Chelsea), Casillas (R.Madrid), Buffon (Juventus)
Defans: Alaba, Boateng, Lahm (Bayern), Alba, Alves, Mascherano, Pique (Barcelona), Carvajal, Marcelo, Pepe, Ramos, Varane (Real Madrid), David Luiz, Silva (PSG), Filipe Luis, Ivanovic (Chelsea), Godin (Atletico Madrid), Hummels (B.Dortmund), Kompany, Zabaleta (Man.City)
Orta saha: Alonso, Schweinsteiger (Bayern), Di Maria (Man.United), Fabregas, Hazard (Chelsea), Xavi, Iniesta (Barcelona), Kroos, Modric, J.Rodriguez (R.Madrid), Mesut (Arsenal), Pirlo, Pogba, Vidal (Juventus), Y.Toure (Man.City)
Forvet: Agüero (Man.City), Bale, Benzema, C.Ronaldo (R.Madrid), D.Costa (Chelsea), Ibrahimovic (PSG), Lewandowski, Müller, Robben, Ribery (Bayern), Messi, Neymar, Suarez (Barcelona), Reus (B.Dortmund), Rooney (Man.United).

En iyi gol (Puskas Ödülü): Stephanie Roche (Peamount United), J.Rodriguez (Kolombiya), Van Persie (Hollanda)
En iyi teknik direktör: Carlo Ancelotti (R.Madrid), Diego Simeone (Atl.Madrid), Joachim Löw (Almanya)

Sayfa Yükleniyor...