Kim, ne oy verdi?

Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi, bu yıl da Altın Top Ödülleri’nde birbirilerine oy vermedi. Yılın futbolcusu için en ilginç tercihi ise ilk sıraya Javier Mascherano'yu yazan İngiltere Milli Takım Menajeri Roy Hodgson yaptı.

NTV Spor 13.01.2015 - 12:04
Kim, ne oy verdi?

BİRBİRLERİNE OY VERMEDİLER
Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi arasındaki rekabet saha dışında da sürüyor... Milli Takım Kaptanı unvanı ile Altın Top Ödülü için oy kullan 2 yıldız, bu yıl da birbirilerine oy vermedi.

CR7'NİN OYU...
Kariyerinin 3. Altın Top Ödülü'nü kazanan Cristiano Ronaldo, ilk sırada takım arkadaşı Sergio Ramos'u gösterdi. Ronaldo'nun diğer oyları da Real Madrid'den Gareth Bale ile Karim Benzema'ya gitti..

MESSI'NİN OYU...
Lionel Messi de Ronaldo'yu 2014'ün en iyi 3 oyuncusundan biri olarak görmüyor. Messi oy pusulasında ilk sıraya Arjantin Milli Takımı'ndan arkadaşı Angel di Maria'yı yazdı. 2. sırada Barcelona'da birlikte top koşturduğu Iniesta, 3. sırada ise Javier Mascherano yer aldı.

Ronaldo'nun Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Santos, listesinde Messi'ye yer vermezken Arjantin Teknik Direktörü Tata Martino da Ronaldo'ya oy vermedi.

PEKİ YA IBRAHIMOVIC?
Kendisini tüm futbolculardan ayrı bir noktaya koyan Zlatan Ibrahimovic ise Sezar'ın hakkını Sezar'a vermişti. İlk sıraya Messi'yi yazan Ibrahimovic, sırasıyla Manuel Neuer ve Cristiano Ronaldo'ya oy verdi.

LÖW ŞAŞIRTMADI
Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw ise oyunu milli takım oyuncuları Manuel Neuer, Phillip Lahm ve Bastian Schweinsteiger'den yana kullandı.

EN İLGİNÇ TERCİH ROY HODGSON'DAN
Yılın futbolcusu için en ilginç tercihi ise ilk sıraya Javier Mascherano'yu yazan, İngiltere Milli Takım Menajeri Roy Hodgson yaptı.

Cristiano Ronaldo, 181 milli takım teknik direktörü, 182 milli takım kaptanı ve 181 medya temsilcisinin katıldığı oylamada oyların yüzde 37,6'sını aldı.

Lionel Messi ile Manuel Neuer'e ise yüzde 15,7 oranında oy çıktı. Oylamaya katılan 182 milli takım kaptanından 82'sinin, bu ödülü 4 kez kazanan Lionel Messi'yi ilk 3'te göstermemesi dikkat çekti.

Manchester United ve İngiltere Milli Takımı'nın kaptanı Wayne Rooney'nin tercihleri sırasıyla Cristiano Ronaldo, Toni Kroos ve Gareth Bale oldu.

Juventus ve İtalya'nın kaptanı Gianluigi Buffon ise Cristiano Ronaldo'yu yılın futbolcusu adayı olarak gösterdi. Buffon'un 2. tercihi  Lionel Messi, 3. tercihi ise Manuel Neuer oldu.


 

Sayfa Yükleniyor...