"Euro 2016'ya gitsek ne olacak?"

İstanbul Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, takımının Antalya kampında NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Avcı, "Yabancı kuralından önce altyapı sorununu çözmemiz gerek" derken, Milli Takımla ilgili de çarpıcı tespitlerde bulundu.

NTV Spor 14.01.2015 - 17:43
"Euro 2016'ya gitsek ne olacak?"

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türk futbolunun en büyük sorununun "altyapı" olduğunu söyledi.

Takımının Antalya kampında NTV Spor'un sorularını yanıtlayan Avcı, yabancı kuralı hakkındaki görüşlerini aktardı.

Gelecek sezondan itibaren uygulanacak 14 yabancı kuralını değerlendiren Abdullah Avcı, "Türk futbolunda yabancı sayısını artırmak ya da azaltmak sorunları çözmeyecektir. Bugün ortaya çıkan ancak henüz taslağı belli olmayan kural, fiyatları aşağıya çekme açısından yardımcı olacaktır. Ancak biz yerli-yabancı rekabetini yaratacak ortamı nasıl sağlarız? Türk futbolunda altyapıya eğitim amaçlı yatırımları yapmamız gerekiyor" dedi.

Türk futbolunun içinde bulunduğu durumla ilgili de geniş tespitlerde bulunan Abdullah Avcı, "Bugün Türk futbolu için konuşulan şeyleri, Milli Takım'ın başındayken ben de konuştum. Ancak bunlar rating yapmıyor. Aynı şeyleri konuştuk. Biz zaman kaybediyoruz, turnuva kaçırsak da yatırımlarımızı yapmalıyız. Biz Avrupa'da, yapacağımız yatırımlarla sahne alırız" diye konuştu.

Geleceğimizi organize etmemiz gerektiğinin altını çizen Avcı, "54 ülkenin yarısının gidebileceği 2016 Avrupa Şampiyonası için elemelerde çok sıkıntılı bir duruma düştük. Ayrıca gitsek ne değişecek? Türk futbolundaki sorunlar mı bitecek? Sadece günlük mutluluklar yaşayacağız. Türk insanı sıkıştığında önemli şeyler yapmıştır, umarım Mart ayında Hollanda karşısında bunu başarırız. Geçmişten ders çıkaracağız ama geleceğimizi de organize etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...