Ronaldo ile Mourinho'ya büyük onur!

Portekiz Futbol Federasyonu'nun 100. kuruluş yıldönümünde, ülkenin futbol tarihine damga vuran isimler ödüllendirildi. Cristiano Ronaldo; "Yüzyılın Futbolcusu", Jose Mourinho ise "Yüzyılın Teknik Direktörü" seçildi.

NTV Spor 15.01.2015 - 11:48
Ronaldo ile Mourinho'ya büyük onur!

Portekiz Futbol Federasyonu, kuruluşunun 100. yılını kutluyor. Kutlamalar çerçevesinde FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini'nin de katıldığı bir tören düzenlendi. Törende, Portekiz futbol tarihine geçen isimler onurlandırıldı. Takımı Real Madrid'in, Atletico Madrid ile oynayacağı kral kupası rövanş maçı nedeniyle ödül gecesine katılamayan Cristiano Ronaldo, Eusebio ve Figo'yu geride bırakarak; "Yüzyılın Futbolcusu" seçildi.

Chelsea Menajeri Jose Mourinho ise "Yüzyılın Teknik Direktörü" ödülüne layık görüldü. Mourinho, teşekkür konuşmasında, "Kariyerimin en önemli başarısı Porto ile kazandığım şampiyonluklar. Çünkü kendi ülkemin bayrağını taşıyordum. Porto, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğunda kadromuzda 9 Portekizli oyuncu vardı. Bir gün bunun yeniden olmasını istiyorum. Portekizli oyuncuların ağırlıkta olduğu bir takım ile Avrupa şampiyonu olup; benim dönemimde olduğu gibi milli takımı besleyen bir teknik direktöre, gelecekte bu ödülü seve seve hediye etmeye hazırım" sözlerini kullanarak Porto ile yaşadığı avrupa şampiyonluklarına dikkat çekti.

Jose Mourinho, Porto'nun yanısıra, Inter ile de Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Başarılı teknik adamın Portekiz ve İtalya'nın yanısıra, İspanya ve İngiltere'de de lig şampiyonlukları bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...