Arkadaşı sakatlanmasa savunmada kalacaktı

Manchester City'nin yeni transferi Wilfried Bony'nin "Assolist gelmedi, sahneye sen çıkıyorsun" klişesini anımsatan bir öyküsü var...

NTV Spor 16.01.2015 - 14:35
Arkadaşı sakatlanmasa savunmada kalacaktı
Manchester City'nin Swansea City'den 40 milyon Euro'ya renklerine bağladığı Wilfried Bony, kulübün resmi internet sitesine konuştu.
 
Fildişi Sahilli futbolcu, kariyerine savunma oyuncusu olarak başlayıp nasıl forvet olduğunu anlattı. Bony, "Uzun zaman önce savunmada oynuyordum. Forvetteki oyuncular sakatlanınca teknik direktörüm, 'Bu mevkide oynar mısın?' diye sordu. Kabul ettim. İlk çıktığım maçta golleri atınca, 'Seni artık savunmada oynatmayacağım. Bundan böyle forvetsin.' dedi.
 
Bunun ardından kariyerinde hızla çıkışa geçen Bony, Sparta Prag'ta 75 maçta 30 gol kaydetti. Ardından Vitesse Arnhem'de 75 maçta 53 gol atan oyuncu, Swansea'de ise 62 maça çıkıp 31 kez fileleri havalandırdı.
 
Manchester City'ye gelmesinde Yaya Toure'nin çok büyük payı olduğunu doğrulayan Bony, "Manchester City daha teklif yapmadan Yaya ile defalarca konuştum. Bana birçok tavsiyede bulundu. Konuştuğumuzda, 'Sen mutlaka büyük bir takıma gideceksin. Bu yüzden formunu bozma. Çok çalış ve hiçbir şeye kafanı takma' dedi. Sonuçta işte şimdi City'deyim." ifadesini kullandı.
 
Bony hayattaki en iyi arkadaşının ise judoda kara kuşak unvanı bulunan annesi olduğunu kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...