"Fenerbahçe güçlüyse Kuyt da güçlüdür"

İkinci devre hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Fenerbahçe'de, Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt basın toplantısı düzenledi.

NTV Spor 17.01.2015 - 14:25
"Fenerbahçe güçlüyse Kuyt da güçlüdür"

Sarı-lacivertli takımın Antalya'nın Belek beldesinde yaptığı kampta basın toplantısı düzenleyen Kuyt, çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini ve ligin kalan bölümüne hazır olduklarını belirtti.

Buna rağmen sezon başında yaşanan teknik direktör değişikliği nedeniyle oldukça zor günler yaşadıklarını ifade eden Hollandalı, devre arası kampında istedikleri seviyeye ulaşacaklarını söyledi.

Ligde şampiyonluk yarışında Beşiktaş ve Galatasaray'la puanlarının yakın olduğunu hatırlatan Kuyt, "Bizi, kimin daha çok zorlayacağı fark etmez. Üç ezeli rakibin birbirine çok yakın puanda gitmesi lig için son derece ilgi çekici olsa gerek. Galatasaray veya Beşiktaş'ı düşünmememiz lazım, benim için önemli olan onlar değil, Fenerbahçe'dir. Şampiyon olmak istiyoruz ve bunun yolu maçlarımızı kazanmaktan geçiyor. Tekrar şampiyon olmak için çok iyi bir durumdayız" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ HER TAKIMI YENEBİLİRİZ"
Hollandalı futbolcu, ligin ikinci yarısında derbilere kendi sahalarında çıkmalarının bir avantaj olup olmadığını sezon sonu anlayacaklarını aktararak, "Maçları oynamadan önce, durumun ne olacağıyla ilgili konuşmak her zaman çok kolaydır. Sadece 16 maç oynadık ve 18 final maçımız daha var. Herkes Fenerbahçe'ye karşı kazanmak istiyor. Oynayacağımız her maç bu yüzden zor olacak ama bizim yapmamız gereken kendi kalitemize konsantre olmak. Çok iyi bir takımımız var. Türkiye'deki her takımı yenecek güce ve şansa sahibiz. Hedefimiz de bu olmalı" diye konuştu.

"TEK DÜŞÜNCEM 4. YILDIZI TAKMAK"
Sezon sonu Fenerbahçe'yle sözleşmesi biteceğini hatırlatan Kuyt, uzun vadeli bir plan yapmadığını ve tek düşüncesinin sarı-lacivertli takımla bir şampiyonluk daha kazanmak olduğunu dile getirdi.

Basında geleceği konusunda çıkan haberlerin doğru olmadığı vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Gelecekle ilgili tek düşüncem Fenerbahçe'yle şampiyon olup 4. yıldızı kazanmak. Kontratım bitiyor. Feyenoord benim için çok şey ifade ediyor. Şu an Fenerbahçe de benim için en az Feyenoord kadar önemli. Uzun vadeli, geleceğimle ilgili henüz karar almam söz konusu değil. Avrupa'dan ve Avrupa dışından benimle ilgilenen bazı takımlar var ama Fenerbahçe'nin de benle çok mutlu olduğunu biliyorum. Şu an da uzun vadeli planım yok. Tüm düşüncem şampiyon olmak" ifadelerini kullandı.

Ligin ilk 16 haftasında kendi performansından mutlu olduğunu dile getiren Kuyt, "Geçen yıldan birkaç gol daha az attım ama benim için futbolda en önemli şey takımdır. Bu benim kişisel performansımdan bile daha önemlidir. Genel performansımdan mutluyum. Son 5 maçı kazanmayı başardık. Bu maçlarda takımım için önemli olduğumu düşünüyorum" diye konuştu.

"SEZON BAŞI HİÇ KOLAY OLMADI"
Sezon başında Fenerbahçe'nin teknik direktörlük değişikliğine gitmesinin kendileri için hiç kolay olmadığını vurgulayan Hollandalı futbolcu, "Sezon başından önce teknik direktör değişikliği yaşadık ve bu yüzden gerekenden daha fazla zamana ihtiyaç duyduk ama Fenerbahçe her hafta üzerine katıyor. Takıma bu kampın ekstra güç vereceğini düşünüyorum. Fenerbahçe ligin ikinci yarısında daha güçlü olacak. Fenerbahçe daha güçlüyse Kuyt da daha güçlüdür" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli futbolcu, "İleride Fenerbahçe'nin altyapıdan futbolcu yetiştirmesinde görev alır mısın " sorusuna ise "Fenerbahçe 3 yılda benim için çok fazla şey ifade etti. Ne olursa olsun Fenerbahçe benim hayatımın bir parçası olarak kalacak. Ne zaman bu kulübe yardım edebileceğim bir durum olursa, mutluluktan bile daha fazlasını hissedeceğim" cevabını verdi.

 

Sayfa Yükleniyor...