"Bir kontrat getirsinler imzalayayım"

Galatasaray Teknik Direktörü şampiyonluk yarışının Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında geçeceğini söylerken, "Renkli bir ikinci yarı geçecek" dedi. Hamzaoğlu, oyunculara rakipleri izletmediğini söylerken, "Biz Galatasaray takımıyız. Biz değil onlar bize karşı önlem almadı. Biz önce kendi oyunumuzu oynamalıyız" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 19.01.2015 - 23:43
"Bir kontrat getirsinler imzalayayım"

Galatasaray'da kendisi ile Prandelli dönemlerindeki istatistikleri yorumlayan Hamzaoğlu, "İstatistikler bize yaptığımız işten sonra neler yaptığımızı gösterir. Bundan sonrakiler için yüzde yüz sonuca vardıramaz. İstatistiklere aşırı önem vermem. Önceden Burak önde oynarken, takım sürekli aldığı topu Burak'a atma mecburiyeti hissediyordu. Bu takım bütünlüğünü koparıyordu. Kaybedilen toptan sonra geri koşmaya çalışan takım top kaybediyordu. Burak'ın zaten 10 toptan 4'ünde ofsayt vardı. Bazılarında da topu kazanırken hücum faul yapıyordu. Bizden önceki dönemde Burak'ın topla buluşması 22'ydi, bizle ise 48 oldu. Bir oyuncu topla ne kadar fazla buluşursa, konsantrasyonu daha fazla artar. Burak'ı geriden hücuma katarak gol vuruşlarından daha fazla faydalanmaktı. Burak başta istemedi, ancak daha sonra memnun kaldı. Burak, rakiple mücadeleye girdiğinde yüzde 80 faül yapıyordu. Çünkü şimdiye kadar bu alışkanlığı edinmemiş. Bizimle çalışmaya başladıktan sonra bu özelliği de gelişti" diyerek takımdaki değişiklikleri değerlendirdi.

Takımda geldiğinde istikrar olmadığını dile getiren Hamza Hamzaoğlu, "Biz bir bütünlüğü sağlamaya çalıştık. Top rakibe geçtiğinde sürekli geriye kaçan bir Galatasaray vardı ve bunu biraz daha önde karşılamaya çalıştık. Selçuk'u biraz öne, Melo'yu biraz geriye çektik. İki isim de öne gidebiliyor artık. Transfer konusunda elimiz güçlü değil" ifadelerini kullandı.

Sakatlıklar için de konuşan Hamzaoğlu, "Burak Yılmaz'ın 3-4 hafta, Semih Kaya'nın ise 4-6 hafta olmayacağı söylendi. Burak'a bugün 5 saat tedavi yapıldı. Koray'ın da 2 hafta sürecek iyileşmesi. Oturup üzülecek durumumuz yok. Ancak diğer arkadaşlarımız var. Pandev ne yapması gerektiğini iyi bilen birisi. Gol vuruşları çok iyi. Bunun yanında asistleri de var. Ancak gücü istediğim seviyede değil. İleride durup bekleyen bir kişiyi istemiyorum. İnter'deki gücünde değil. Olsa onu kullanırım. Çünkü o özel bir oyuncu" yorumunda bulundu. 

Transfer konusunda ise, "Salı günü olmaz ancak transferin son gününe kadar olabilir" diyen Hamzaoğlu, "Stopere bir oyuncu düşünüyoruz. Bulabilirsek ya da ekstra bir oyuncu çıkar da kadromuza değer katacak bir oyuncu olursa her mevkiye alabiliriz" dedi.

"SNEIJDER ÇOK İYİ TAVLA OYNUYOR"
Sneijder'le ilk gün konuştuklarını vurgulayan Hamzaoğlu, "Onu eleştirmeyle ilgili canlı yayındaydık. Sneijder'in söylediği söz yanlış değildi. Biz bunu düzeltmek için çalışıyorduk. Bir tek sorunumuz tavla maçlarımız. Çok iyi tavla oynuyor. Abdürrahim Abi'yle bir oluyoruz. O Fuat Hoca'yla bir oluyor. Bayağı zorlanıyoruz" diye konuştu.

"Burak ya da Umut'tan vazgeçmek istemiyorum" diyen Hamzaoğlu, "Sneijder'i solda oynatmaktan dolayı mutlu değilim. Sneijder forvet arkasında etkili ancak Umut ve Burak'ı kaybetmek istemem. Belki Selçuk'un yanında bile oynatabiliriz. Akıllı bir oyuncu. Hangi mevkiye koyarsam oynayabilir. Önde farklı oyuncular kullanmak istersem, oraya bile çekebilirim" yorumunu yaptı.

Takımda 6 haftasının geçtiğinin hatırlatılması üzerine Galatasaray teknik patronu, "Şu anda beklediğimizden çok daha öndeyiz. Ama düşündüğüm Galaltasaray takımının çok gerisindeyiz. Kolay ve basit toplar kaybediyoruz. Son paslardaki, son vuruşlardaki tercihlerimiz tam oturmuş değil. Takım olarak beraber hareket etmekte ufak tefek sıkıntılar yaşıyoruz. Yılların vermiş oludğu alışkanlıklar var. Bir anda bunlarınn değişmesi mümkün değil. Biz bunları tamamlıyoruz. Daha hızlı gideceğiz" ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ YARI ÇOK RENKLİ GEÇECEK"
Şampiyonluk şansıyla ilgili ise Hamzaoğlu, "Beşiktaş, Fenerbahçe ve biz ligi sonuna kadar götüreceğiz gibi geliyor. Fenerbahçe de istikrarlı ve iyi oynuyor. Hızlı oynuyor gözükmese de, takım birbirine alışmış. Herkes ne yapacağını biliyor. İyi oynamasalar da kazanmayı biliyorlar. Beşiktaş'ın genç ve dinamik oyuncuları var. Takım olarak da çok motiveler. İyi oynuyorlar. Biz toparlandık iyi gidiyoruz, inşallah bunun üzerine katarız. Çok renkli bir ikinci yarı geçecek diye düşünüyorum. İyi bir lig geçecek" dedi.

"BİZ GALATASARAY'IZ ONLAR DÜŞÜNSÜN"
Galatasaray'ın kendi döneminde farklı bir kimliğe büründüğünü söyleyen Hamzaoğlu şöyle devam etti, "Takım uzun toplarla çıkıyordu. Ben onu istemiyordum. Bazı alışkanlıklar oturduğu için bizim oyun anlayışımıza geçişte zorlandık. Bundan sonra o zorlukları yaşamayacağız. Yavaş yavaş bizim anlayışımızı oyuncularımız da uygulamaya başladı. Beş yabancıyla oynamak zorunda olduğumuz için Bruma'yı kullanamıyorum. Üzüldüğüm konulardan biri de bu. Hakkım olsaydı  kullanırdım. Takımın öne geçmesinde, hem adam eksiltmede hem de topu ileri göndermede etkili bir isim. Onun da kendine güveni gelir. İnşallah o da üstüne koyup devam eder. Kimseyi üzmek için söylemiyorum. Sürekli rakip takım cd'leri izleniyordu. Geldiğim günden beri takıma rakibi izletmedim. Biz hocalar oturup rakip takım analizini yapıyoruz. Biz Galatasaray takımıyız. Onlar bize karşı önlem almalı. Biz önce kendi oyunumuzu oynamalıyız. Galatasaray gibi takımlar kendi oyununu oynamalı. Benim felsefem bu. Bizim bir oyun felsefemiz olmalı ve biz bunu rakibe kabüllendirmeliyiz. Eğer gerçekten bizden üstün oynayan takım olursa gidip rakibi tebrik ederiz. Beşiktaş maçından önce basın mensubu arkadaşlarla yemek yedik. Bana 'Beşiktaş'ın Gökhan Töre gibi bir oyuncusu var. Telles onu durduramaz. Taktiği değiştirecek misiniz?' demişti. Ben de, 'Bilic değiştirsin' dedim. Maçta da Emre'yi Telles'e yardımcı olması için oraya koydum. Maçtan önce uyardım. Oyuncularımın fikrini alırım. Melo, "Biz alıştığımız gibi oynasak" demişti. Chedjou, "Böyle oynayalım" demişti. Oyuncularımıza rakibi analiz ediyoruz; ama oyuncularımızı çok etkilememek lazım."

Sözleşmesinin Mayıs ayına kadar oludğunu söyleyen Hamzaoğlu, "Bu sizi düşündürüyor mu?" sorusuna, "Bir kontrat getirsinler imzalayayım. Süresine bakmadan imzalarım. 10 yıllık kontratım da olsa, yarın yönetim kurulundan gelip, 'Hocam olmuyor, işler kötü gidiyor' derlerse gözüm kapalı giderim. Kağıt üzerinde 6 ay buradayım ama gönlümdeki kontrat sınırsızdır. Her çalıştığım kulüpte böyleydim. Akhisar'daki başkana ve yöneticilere de bunu sorabilirsiniz. Kontratlara bağlı çalışmam. Yarın ayrılacakmışım gibi düşünürüm ama hiç ayrılmayacakmış gibi çalışırım " yanıtını verdi.

Sayfa Yükleniyor...