"Asla ve asla kabul etmeyeceğim bir durum"

%100 Futbol'da Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlayan Hamza Hamzaoğlu, taraftarların statlara gelmemesiyle ilgili yöneticileri eleştirdi. Hamzaoğlu, gelişinin ardından Melo'nun onunla yaptığı konuşma üzerine daha az agresif olduğunu kaydetti ve "Alanya'daki turnuvada bazı davranışlar Galatasaray'a yakışmadı. Kasıtlı faüller asla ve asla kabul etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 20.01.2015 - 00:22
"Asla ve asla kabul etmeyeceğim bir durum"

Takımdan ayrılan ve transferle ilgili konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Veysel, Kasımpaşa'ya gitti. Umut Gündoğan ve Gökhan Zan'dan kulüp bulmalarını istedik. Hem performans hem de takımın oyuncu sayısı oldukça yüksek. Veysel'in pozisyonunda Hamit, Sabri, Tarık var. Eboue kendi çalışıyor ama maaşını alıyor. Bilemiyorum. Veysel'e fazla forma şansı veremeyeceğim. Hiçbir genç arkadaşımızın oynamamasını istemiyorum. Gidip deneyim kazanmasını istedim. Gökhan Zan'la ilgili bir karar aldık. O bölgeye de arkadaş bakıyoruz. Uğur'u Trabzonspor almasaydı alabilirdik. Ligin bitmesini bekledim. Uğur'un konsantrasyonunu bozmak istemedim. Ancak geç kalmışız. Nikah şahitliğini yaptım. Onu almak istediğimizi söyledim. Hem sevindi hem üzüldü. Trabzonspor'a söz verdiğini söyledi. Bende hayırlı olsun dedim" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'den almak isterse kimi almak sorusuna Hamzaoğlu, "Bunu demeyeyim, yanlış anlaşılıyor" yanıtını verdi.

"Milli Takım'da neler yanlış gitti?" sorusunu, "Cevap ortada. Ligimiz o dönemde ne durumdaydı. Milli takım olarak ligden besleniyorduk. Ligimiz çok kötü durumdaydı" diye yanıtladı.

Olcan Adın'ın sezon başında Galatasaray'ın önemli transferlerden biri olduğunu ancak henüz beklentileri karşılamadığının hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Geldiğimiz gün takımın üzerindeki eksiklikler veya moral bozukluğu onda da vardı. Olcan'ı farklı mevkilerde de oynatıyorum. O biraz daha gole yakın oynamak istiyor. Ben zaman zaman sol beke de koyuyorum. Oyuncularımın her mevkide oynamasını istiyorum. Olcan bunların hepsinde iyi bir şekilde yanıt vererek çalışıyor" dedi.

"ASLA VE ASLA KABUL ETMEYECEĞİM BİR DURUM..."
Melo'nun kendi gelişinden bu yana biraz daha sakinleştiğinin hatırlatılması üzerine ise Hamzaoğlu "Melo ile özel konuşma yapmadım. Melo ile konuştuk dedim ki, 'Böyle kasıtlı hareketleri istemiyorum'. O da sakinleşti. Ama tabii Melo gibi agresif oyuncu lazım. Takıma verdiğim mesajlarda 'Gereksiz kartlar görmeye hakkımız yok" dedim. Alanya'daki turnuvadaki davranışlar Galatasaray'a yakışmayan davranışlar. Bizim gereksiz kart görmememiz gerekiyor. Hazırlık maçında Burak'ın çocuğun boğazına yapışması, Pandev'in hareketini kabul edemem, Futbol sert oynanan futbol; ama kasıt asla ve asla kabul etmeyeceğim bir durum. Galatasaraylı oyuncular bunu yapmaz" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLU YÖNETENLERİN SUÇU ÇOK BÜYÜK"
Ligin son yılların en heyecanlı sezonunun geçtiği ancak taraftarların statlara gelmemesiyle ilgili olarak ise Hamzaoğlu, "Futbolu yönetenlerin suçu çok büyük. Taraftarı statlara çekmek için kulüpler neler yapıyor bunlara bakmak lazım. Yöneticinin işi sadece takımı takip etmek, maç kazandığında sevinmek değil. Kulübün görevi, taraftarları statlara yöneltmek. Çocukları maçlara çekecek etkinlikler yapmaları lazım. Ama herkes, 'Takım maç kazansın, federasyondan para gelsin, biz işimizi yürütelim' derdindeler. Bunlar çok önemli. Herkes kendi işine odaklanıp, kendi işini yapmaya çalışmalı. Yöneticilerin yeterince ilgilendiğini gözlemlemedim. Sadece taraftarlar gelmiyor dememek lazım" dedi.

EN ÇOK TEKLİF SİNAN GÜMÜŞ'E
Sinan Gümüş'ün en çok transfer teklkifinin gelen oyuncu olduğunu kaydeden Hamzaoğlu, "3.Lig, 2.Lig, PTT, Süper Lig'den bir çok arkadaşım onu istedi. Bu benim için gurur verici bir durum. Çok düzgün ve karakterli bir oyuncu. Galatasaray ondan çok faydalanacak" yorumunu yaptı.

Duygun Yarsuvat'ın Mayıs ayına kadar görevde kalacağının hatırlatılması ve bundan dolayı kendisiyle de bu tarihe kadar sözleşme yapmış olabileceğiyle ilgili olarak ise Hamzaoğlu, "Elimizi büyük ölçüde bunlar bağlıyor. Oyuncuların kontrat süreleri, yapılan sözleşmeler. Kulübün içinde bulunduğu durum. Bunu da ben istedim. Şu anda çok rahat hareket edemiyoruz. Kulübümüze yük getirmeyecek ve fayda sağlayacak oyuncu bulmaya çalışıyoruz. Bulamazsak çok büyük rakamlar vererek oyuncu almayız. Şu anda mali sıkıntıların olumsuzluğunu hissetmedik. Takımın başarıları çok önemli adımlar olacak. Kimseyi göndermek istemedik. Oyuncu gitmek istiyorum derse düşünürüz" yorumunu yaptı.

"İŞİMİZ KAĞIT ÜZERİNDEKİ KADAR KOLAY DEĞİL"
Sneijder'in sözleşmesinde "20 milyon Euro getirirlerse gider" şeklindeki bir maddenin olabileceğini vurgulayan Hamzaoğlu, ligin ikinci yarısıyla ilgili olarak da şöyle konuştu, "Kağıt üzerinde bir anda öne çıkabiliriz. Ancak kağıt üzerinde gördüğünüz kadar kolay değil. Hepsi zor maçlar olacak. Ama üstesinden gelmeye çalışacağız. Rakiplerimizin de zor maçları var. İkinci yarı kolay geçmeyecek. Kendimizi diğer rakiplerden önde görürsek tehlikeli olur. Kolay olmayacak. Fikstürümüz göründüğü kadar kolay değil" ifadelerini kullandı.

Sneijder'in fazla gol atmadığı yorumu üzerine ise Hamzaoğlu, "Oynattığım 4-2-3-1 sisteminde, öndeki üçlüden daha çok arkadaki üçlüden gol beklerim. Emre'nin attığı goller var. Sneijder'in getirdiği goller var. Onun yeteneği kalitesi ve yıldız olması nedeniyle ona daha fazla iş düşüyor. Bruma ve Hamit de yakaladığı pozisyonları gol yapabileceğini düşünüyorum. Pozisyon sayımızı artırıp golleri artırmak istiyoruz. Biz geldikten sonra cezasahamızdaki gol sayımız daha da arttı" ifadelerini kullandı.

Altın Top ödülleri üzerine de konuşan Hamzaoğlu, "Simeone mi Löw mü sorusuna, "Löw'ü başarılı buluyorum. Dünya Kupası'nda kazandığı maçlar, Almanya'nın oynadığı futbolu gözönünde bulundurduğumuzda, belki yıllara yayılan bir sistem. Ancak başarılı bir isim. Simeone de başarılı bir teknik direktör. Şu anda en beğendiğim teknik direktör Simeone. Ancak en başarılı isim Löw" yanıtını verdi.

"Messi mi Ronaldo mu?" sorusuna Hamzaoğlu şöyle yanıtladı, "Oyun yapısı anlamında Messi daha çok hoşuma gidiyor. Dar alanda oynayabilen, gelip gol atabilen birisi. Ronaldo ise fiziksel anlamda da baktığında inanılmaz bir oyuncu. Messi daha göze hoş gelen bir futbol oynuyor."

"ÇOK KARAMSAR OLMAYALIM"
Modern futbolun geldiği noktaya göre Türkiye'nin gerilerde olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, "Çok karamsar olmayalım. Almanya'nın oynadığı futbola baktığımızda gerilerdeyiz, bazı gelişimler yaşamalıyız. Fatih Terim ilk Galatasaray'a başladığında ülkemizin futbolu içaçıcı değildi. Ancak kazanılan o özgüvenle aradaki mesafe kısa sürede kapandı" diye konuştu.

SÜPER LİG'DEKİ FAVORİLERİ...
Süper Lig'de en çok beğendikleriyle ilgili ise Hamzaoğlu, "Bursaspor'u konuştuk. 65-70 dakika çok iyi tempo yapıyorlar. Hedeflerine vardıklarında devam ediyorlar. Varamazlarsa bocalayabiliyorsar. İnşallah Şenol Hoca, 2. yarı için bir çözüm bulabilir. Bursaspor deplasmanını geçtik ancak buradaki maç zor olacak. Mersin burada bize zor anlar yaşattı. Oradaki maç da zor olacak. Fenerbahçe'den Caner ve Gökhan'ı; Beşiktaş'tan Gökhan Töre'yi, Olcay'ı beğeniyorum. Fernandao, Josue iyi bir oyuncu. Bilal iyi bir oyuncu. Bilal'i çok beğeniyorum. Güray aynı şekilde" ifadelerini kullandı.

Hamza Hamzaoğlu sözlerinin sonunda ise Galatasaray taraftarına çağrıda bulunurken, "Galatasaray taraftarları bugüne kadar nasıl destek oldularsa, bundan sonra da destek olmalarını istiyoruz. Hem bizlere hem de oyunculara inanılmaz destek oldular. Biz onlarla varız. Tribünlerin boş olduğu maçlarda keyif almıyoruz. Onlarla beraber; sevinçleri, keyifleri üzüntüleri yaşıyoruz. Bütün takımlara 2. yarı için başarı, bütün taraftarların coşkulu maçlar izlemelerini diliyorum" yorumlarını yaptı.

Sayfa Yükleniyor...